Kable WN – które lepsze ?
Mazde kupiłem rok temu no a raczej nikt nie zmieniał przewodów WN od nowosci, możecie mi powiedzieć, czy w moim np przypadku po zalozeniu nowych przewódów WN NGK odczuje jakąs róznice w przyspieszeniu powiedzmy w kulturze pracy silnika ? Powiedziano mi żeby sprawdzic na zimnym silniku. W nocy podniesc maskę i sprawdzic czy gdzies pomiedzy przewodami WN nie widac iskry itd posłuchałem sie zrobiłem tak no ale nic nie zauwazyłem wszystko jakby cacy...

- Od: 20 sie 2007, 14:01
- Auto: Była 323f BG,323f Sportive
Obecnie BMW E60 530D
Przewody NGK niebieskie do efki kosztowaly mnie 135 zl swiece V-line nr 14 koszt 52 zl wiec sadze ze nie oplacalo mi sie kupowac sentechów za 100
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
Domal napisał(a):Witam ja mam kłopot szkoda mi kasy na ngk i zastanawiam się nad przewodami wn do mojej mazdy a chodzi mi o seiwy albo sakura...?co myslicie o nich..
Ja osobiscie bardzo polecam kable SEIWA. Wiekszosc wlascicieli Mitsubishi Eclipse na takich jezdzi, ja lepszych w zyciu nie mialem. Polecam! Do tego swiczki NGK i smigac. Mialem w miare nowe kable innej firmy, auto mialo nierowne obroty po wymianie na SEIWE – bajka!
- Od: 14 lip 2008, 00:08
- Auto: GF 626D,Eclipse 93, Corolla 99
XsiX napisał(a):qbass napisał(a):Jakby komuś przyszło do głowy kupować przewody SENTECH
mam od 3 lat i nic sie nie dzieje
ja juz chyba pisalem o Sentechu ale sie powtorze, nie nadaja sie na pewno do swiec NGK w 626 GD gdyz nie maja jakiejs tam sprezynki i po prostu same schodza ze swiec, totalna porazka, mialem przez to przygody na autostradzie
- Od: 31 sty 2006, 00:43
Niepotrzebnie komplikujecie sobie życie
Kabel skląda się z końcówek – bardzo standardowych i typowych dla silników japońskich DOHC i odpowiedniej długości przewodu – więc jeżeli cokolwiek pasuje lub ma troszkę dł€ższą długość – nie ma problemu
PS
W Janmorze dorabiają każde przewody – trzeba tylko podać typy złącz – fotki mile widziane i długości
Ceny nie pamiętam
Kabel skląda się z końcówek – bardzo standardowych i typowych dla silników japońskich DOHC i odpowiedniej długości przewodu – więc jeżeli cokolwiek pasuje lub ma troszkę dł€ższą długość – nie ma problemu
PS
W Janmorze dorabiają każde przewody – trzeba tylko podać typy złącz – fotki mile widziane i długości
Ceny nie pamiętam
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Witam
Co do przewodów WN do 626 GF, NGK oferuje typ RC-ZX49. Sprawdziłem u przedstawiciela i właśnie je zamówiłem. Po montażu podzielę się opinią.
Co do przewodów WN do 626 GF, NGK oferuje typ RC-ZX49. Sprawdziłem u przedstawiciela i właśnie je zamówiłem. Po montażu podzielę się opinią.
-
pafkas
Witam właśnie kupiłem kabelki WN firmy BOSCH B966 do xedosa 2.0 V6 24V 144 KM i jak się okazuje to nie pasują.Stare kable mają długości ok. 119 , 109 , 111 , 64 , 41 , 30 cm a te są dłuższe i to co najmniej o 10 cm.Poza tym gdy wtykam kable do aparatu zapłonowego wchodzą za luźno i same za chwilę się wysuwają do góry.Jakie mam kupić te kable bo te chyba bede zmuszony zwrócić?.Z góry dzięki za pomoc.
Poniżej zamieszczam linki do zdjęć tych kabli
http://img167.imageshack.us/my.php?imag ... 102na2.jpg
http://img220.imageshack.us/my.php?imag ... 103pf0.jpg
Poniżej zamieszczam linki do zdjęć tych kabli
http://img167.imageshack.us/my.php?imag ... 102na2.jpg
http://img220.imageshack.us/my.php?imag ... 103pf0.jpg
- Od: 19 wrz 2008, 19:01
luksz napisał(a):Witam właśnie kupiłem kabelki WN firmy BOSCH B966 do xedosa 2.0 V6 24V 144 KM i jak się okazuje to nie pasują
kup Ngk i beda pasowac.Najtansze znajdziesz w www.carspeed.pl
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Ja testowalem zarowno Senteche, Boscha i NGK. Sentech lipne wykonanie koncówki przewodow potrafily zostac w kopulce, w przypadku Boscha wynikl problem z dlugoscia przewodow z tego co pamietam to 2 byly za krotkie i musialy isc na skroty przez kolektor. Obecnie smigam na NGK jak an razie 20tys i nie ma problemu
- Od: 4 gru 2008, 11:31
- Auto: Ford Probe 2.5V6 KLZE
Mam kabelki NGK mają tylko rok i przejechane 20tys km, kupione za 200zł
Sprawdziłem i moje kable świecą – przeskakują ładunki na pokrywe silnika i miedzy przewodami. Szukam nowych i nie wiem czy nie będą to jednak Ori.
Sprawdziłem i moje kable świecą – przeskakują ładunki na pokrywe silnika i miedzy przewodami. Szukam nowych i nie wiem czy nie będą to jednak Ori.
- Od: 28 lut 2007, 16:24
- Auto: MAZDA 6 GJ 2.5 2016
MAZDA 6 GH 2.0 2009 MAZDA 323F BA 1.5 1996
Grzybek Nipparts jest OK.
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Wylazłem przed chwilą z garażu. Wymieniłem przewody WN na Championy, koszt 80zł, zobaczymy. Wkręca się lepiej na obroty to napewno.
Zaglądałem też pod kopułkę, bynajmniej nie swoją
Powiedzcie mi jak zdemontować palec aparatu zapłonowego w silniku B3. Dodam, że aparat jest mitsubishi.
Zaglądałem też pod kopułkę, bynajmniej nie swoją
Powiedzcie mi jak zdemontować palec aparatu zapłonowego w silniku B3. Dodam, że aparat jest mitsubishi.
- Od: 6 lip 2008, 11:04
- Auto: 323P (BA) 1.3 r.97
witam szukam kabli do Mazdy 626 1.8 rocznik 99
niestety w sklepach nie sa stanie zamówic NGK ?
To co znalazłem to Janmor, Santech, JC Auto, Nipart i JPN
O wiekszości przewodów już coś wiem
I po tym co poczytałem to chyba jestem w stanie zaryzykowac Janmar.
Mało było o nipart – sa droższe bo za ok 250 zł (Janmar to 170)
Nie znalazłem nic na temat JPN czy to może jest to samo co Japan?
niestety w sklepach nie sa stanie zamówic NGK ?
To co znalazłem to Janmor, Santech, JC Auto, Nipart i JPN
O wiekszości przewodów już coś wiem
I po tym co poczytałem to chyba jestem w stanie zaryzykowac Janmar.
Mało było o nipart – sa droższe bo za ok 250 zł (Janmar to 170)
Nie znalazłem nic na temat JPN czy to może jest to samo co Japan?
-
palavos