Firma włoska konkurencyjna dla innego producenta dla japońców Nipparts. Ma bardzo okazałe ceny np.
filtr oleju – 13zł
filtr kabinowy – 55zł
Podobnie klocki hamulcowe i generalnie inne akcesoria.
Pytanie tylko czy cena przekłada się na jakość ? Właściciel podobno sznującej się f-my KLM AUTO twierdzi że skoro są w ich asortymencie katalogowym to są sprawdzonym producentem.
Części dla japońców ASHIKA
Strona 1 z 1
Nie znam tej firmy, ale skoro MANN Filter (olej) kosztuje 23zl w Focie (stan cennika na dzien dzisiejszy) a filtr powietrza VALEO 60zł (cennik IC, z dzis) co daje 15zl oszczednosci rocznie na tych filtrach – to osobiscie zakladal bym sprawdzone czesci, a nie szukal wloszczyzny
z tego co zapytalem mojego dostawce czesci, firma jest jedynie importerem, tzn. kupuje czesci od roznych producentow i pakuje jedynie w swoje kartony, np. sprzegla do chrystlera ma made in china
z tego co zapytalem mojego dostawce czesci, firma jest jedynie importerem, tzn. kupuje czesci od roznych producentow i pakuje jedynie w swoje kartony, np. sprzegla do chrystlera ma made in china
Zdaję sobie z tego sprawę , dlatego pytam czy ktoś już próbował tych części, bo jeśli są przybliżonej jakości do droższych to po co płacić więcej . Do tego dochodzą jeszcze inne filtry i płyny, klocki hamulcowe. Jak zsumujesz zaoszczędzone pieniądze z tych wszystkich elementów może się zebrać nawet przyzwoita sumka, w końcu jest kryzys prawda 
Dlaczego właśnie ona ... bo piękna, niezawodna , niespotykana...
- Od: 4 lut 2009, 13:59
- Auto: Mazda 3 '04
grycha ja wychodze z zalozenia, ze jezeli mnie stac auto za kilkadziesiat tysiecy to nie oszczedzam na czesciach eksploatacyjnych 100zl w skali roku
czasami wystarczy mniej nacisnac gaz i masz podobne oszczednosci
ale to oczywiscie moje zdanie
ale to oczywiscie moje zdanie
martinpl napisał(a):grycha ja wychodze z zalozenia, ze jezeli mnie stac auto za kilkadziesiat tysiecy to nie oszczedzam na czesciach eksploatacyjnych 100zl w skali roku usmiech czasami wystarczy mniej nacisnac gaz i masz podobne oszczednosci

towar pierwsza klasa
Robin Hood
- Od: 21 sty 2009, 05:35
- Auto: mazda 6 GG 3.0
Ehhh, nie oczekiwałem wątków edukacyjnych, raczej konkretnej informacji typu "jeżdziłem na tych częściach, odradzam" lub "jakościowo nie odbiegają od tych droższych, nie ma sensu przepłacać".
Ps. z pedałem gazu też się ostrożnie obchodzę
Ps. z pedałem gazu też się ostrożnie obchodzę
Dlaczego właśnie ona ... bo piękna, niezawodna , niespotykana...
- Od: 4 lut 2009, 13:59
- Auto: Mazda 3 '04
Strona 1 z 1