Tym razem wątek będzie powstawał z czasem z czasem zmian, nie wszystko od razu uda mi się naprawić i poprawić – finanse ostatnio mocno ograniczone ale sądzę, że idę w dobrą stronę.
Najpierw parę suchych faktów :
Buda to GT 96 rok
Silnik i skrzynia odpowiednio o oznaczeniach EJ20GDW4HE i TY752VBCAA ( krótka 4.444 ) to jednostki z STI ver. III/IV z 97r.
Komputer Z4 moc seria 265KM dołożony jakiś chip – w tej chwili 1 bar z drobnym groszem
Zawieszenie to KYB ultra SR z New Age
Środek STI New Age – fotele i kanapa
Kierownica Nardi STI
Zegary STI
Turbo Timer
Zegar doładowania Depo
Nowe tarcze i klocki – klocki na pewno Ferrodo tarcze nie mam pojęcia
Nowe przewody w stalowym oplocie
Wlot na masce STI New Age
Duży spojler tył.
Sprzęgło spiek – brak wiedzy jakie i ile łopatek.
Felgi 17 OZ racing
Opony Federal 595 RSR
Teraz parę zdjęć przed zakupem.
Na wstępie zmiana opon, zakup Federali a zniszczone zimówki przez złą geometrie ( do tego jeszcze wrócimy ) na śmietnik
Poprawa wszystkich wężyków i kabli pod maską o zgrozo co za fachowcy to robili masakra

Oczywiście w aucie jak prawie zawsze musiał znaleźć się przedpotopowy akumulator z Ursusa o wadze 2 ton który następnego ranka nie odpalił
Przyszła pora na zgrozę z dywanem a dokładnie dywanami
Tutaj już po odkurzeniu praniu i wywaleniu czyli montaż z powrotem
Przyszła też kolej na wywalenie 45 zegarów i ogarnięcie Nardi która przeżyła już swoje – wybór padł na skórę ale odwróconą czekałem 2 tyg ale warto było
AAa zapomniał bym wywaliłem z auta jakieś kabelki i a Darek zabrał głośniki i radio – w pełni niepotrzebne rzeczy
Jak już auto jako tako wyglądało, ilość niebieskiego jest mocno kontrowersyjna
Dawno nie widziałem równie brzydkiego przodu w Subaru, pomieszanie z poplątaniem demontaż halogenów przedliftem i mega hiper grilla z tesco ....
cd. już wkrótce – pewnie jutro ...