Skończyły mi się pomysły na BJotke,a opcje które pozostały(swap,gwint) w moim pojęciu trochę za bardzo przerastały rachunek ekonomiczny,poza tym nie bez powodu najczęstszą odpowiedzią na pytanie ''jak zwiększyć moc N/A'' jest ''zmień auto''
A że w dodoatku akurat napatoczył się chętny na moją madzię ,chętny wyłożyć sumę jaką akurat chciałem,a wtym samym czasie pojawiła się ta sztuka imprezy na wiadomym portalu ,to decyzja męska musiała zapaść
Po przejechanym pierwszym tysiacu ,uważam że podjąłem słuszną decyzję i nie żałuję.Wiem na 100% że BJ trafiła w dobre ręce i bedzie odpowiednio o nią dbane,zaś czarne proroctwa wszystkich którzy twierdzili że Impreza N/A pojedzie gorzej od BJ okazaly się błędne.
Co tu dużo gadać- 184NM robi robotę- wyprzedzać przy ok 110km/h mozna bez redukcji,przy 50/h na trójce auto fajnie przyspiesza-jednym słowem elastyczność jak w dieslu tylko bez tego beznadziejnego klekotu.Poza tym kultura pracy boxera to miód z benzyną.O napędzie 4x4 to już chyba nie trzeba pisać
Ogólnie autko jak na impreze GC w bdb stanie,poprzedni właściciel to pracownik serwisu volvo i przez 3,5roku użytkowania nie oszczędzał na nią kasy.Samych faktur na klamoty ( w tym 2 komplety nowych opon) ma chyba na 7-8tyś
Auto ma w ostatnim czasie założone amorki kayaba excelG z nowymi mocowaniami,zalewane od zawsze jest pełnym syntetykiem Castrol magnatec professional i wiele innych rzeczy serwisowych robionych na czas i na najlepszych częściach.2 lata temu wymieniane tylne nadkola i końcówki progów w serwisie.
Spalanie
Trasa przy prędkościach 160-180 12,5lpg
Miasto klima,korki,jazda dynamiczna 14 lpg
Gościowi autentycznie paliła 9,5 gazu bo prosto od niego pojechałem na stacje zalać do pełna i tyle wyszło

Wyposażenie
-4xel.szyby
-el.lusterka
-klima
-reduktor
-hill holder
-stały napęd 4x4
-ABS
-LPG Stefanelli instalacja 3 letnia
Z minusów- wnętrze szare,dwie epoki wstecz
Zrobione
-kolektor roznoodleglosciowy-jest
-wydech od GT jest
-gleba -50mm jest
-pompa wspomyjest
-CHLAPACZE mikołaj wiezie
Do zrobienia:
Generalnie jakieś tam plany do zrobienia w ciągu roku sobie określiłem:
-sprzeglo
-Rozpórki przód – tył góra-dół
-hamulce przód dwutłoczek 277mm od GT
-tył nowe bębny (w ssaku nie ma sensu konwersja na tarcze i na bębnach ręczny ponoć lepszy jest
chyba że trafi się kompletny wózek ze zwrotnicami i hamulcami w pasztetowej cenie
-Gruby stab na tył co by zrobić trochę nadsterowności,ale tu pojawia się problem bo ja staba nie mam wcale ,ani mocowań do niego co oznacza rzeżbę lub wózek od GT
-chodniczka do wspomy
-Lepsze stołki ( czekają na przymiarkę od MX6
-czarne wnętrze( najniższy pryorytet)
-dach w czarny połysk
-felgi w ciemny grafit lub ciemna oliwka
-maska do lakierowania w kolor plus rozważam małe boczne wloty od GT(były takie n/a w serii)
-moze pakiet styl. od GT,ale tu jakos nie mam parcia i raczej to na samym koncu bedzie
Jak już ogarne te wszystkie rozpórki i staby to prawdopodobnie wylecą sprężyny HR -50 i wleci seria od GT