w tamtym tygodniu kupilem to autko od fanatyka z klubu Alfaholicy. Poleciałem po nią z Liverpool do Amsterdamu – decyzja padła po przeczytaniu jego tematu na tym forum (nie zawiodłem się). Co do samego auta – jestem MEGA zadowolony.
Były już pierwsze kille :hurra: :super:
Auto dostało trochę bonusów, m.in:
-Felgi AR 147 GTA
-Gwintowane zawieszenie – KW Variant 3 INOX.
-Zestaw hamulców Brembo – przód 330mm z AR 166 3.0 V6 (4tłoczkowy zacisk), tył alfa 147 GTA.
-Remap (pierwsze hamowanie na 192KM 381.4Nm, drugie na 203KM 395Nm)
-Większy intercooler i orurowanie z nierdzewki
-Przyciemnione szyby – byly wszystkie, ale kolega dostał mandat i musiał zrywac folię z przednich.
-Środkowy tunel od wersji GT
-Lusterka od wersji GTA
i wiele wiele innych Autko na prawdę daję radę i pali niewiele porównując np do RX8, które miało podobną moc (spalanie na poziomie 20L). Myślę, że zostanie ze mną na dłużej. Po przejechaniu 800km z Amsterdamu do domu, od razu wzieliśmy się z dziewczyną za pierwsze porządki (wymyty bagażnik, uprana mata bagażnika, ale okazała się kijowa i kupiłem drugą na drugi dzięń, dziewczyna pomyła szyby, odkurzyła i posprzątała środek ). Foty poprzedniego właściciela – sam lepszych na pewno nie zrobię. Końcowego wydechu już nie ma bo było przeładowanie, koła też są inne.

TUTAJ już moje na obecnym setupie.
Stara wykładzina bagażnika:

vs "nowa"

I tutaj już wyprana w bagażniku:

Po czym spotkała mnie taka niemiła niespodzianka pod jednym ze sklepów. Jechałem czyściutkim autem w fajne miejsce coby zrobic jakąś porządną sesję, ale jak to zobaczyłem to się tak wkurzyłem, że odechciało mi się zdjęc. Siedziałem już w aucie, miałem odjeżdżac, a tu koleś mi mówi, że van mi przywalił, ehh.... czekałem na kolesia 40min i w sumie przyznał się bez zbędnej gadki. Nie ważne, że będzie naprawa z jego OC bo ja po prostu tego nie chciałem

Tutaj kilka fotek, szału nie ma:

Kilka z Z3 kolegi:

Oprócz maty bagażnika, wleciała nowa kratka nawiewu w tunelu środkowym (stara była połamana troszkę), ale fotki nie mam.
Tak to hamuje z 150km/h do 0:
http://www.youtube.com/watch?v=i009qlh7 ... e=youtu.be
Tutaj pierwszy wykres z hamowni w Polsce od razu po modach:

Niedługo zrobię jakieś porządniejsze fotki auta. Co do planów:
1. Dbac
2. Inny wydech i korekta programu w Polsce
3. Wymiana połamanych plastików w bagażniku (w piątek jadę wyciągnąc je z dawcy)
4. Może inna fela (ale to kiedyś)
5. Trochę skręcic gwint
6. Chciałem wywalic z niej naklejki koniczynki, ale boję się o lakier
7. Może z czasem pójdę w większą moc
8. Wymiana szyby czołowej
9. Pranie tapicerki, ale raczej wpadną skóry
10. Polerka (jak pogoda dopisze w weekend to będzie)
Pewnie jest ich więcej, ale nie mam głowy o tym myślec
Dzięki za uwagę i w kontakcie.
Pozdro !