Saab 9-5 Aero 2.3T Podwójna moc hybrydy
Porównuję wnętrze 9-3 SS do VC/Signum nie z 9-5
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Dawaj media jak to się zbiera a nie tu o miejscu dla pasażerów piszesz
Coś napiszesz więcej o tej hybrydzie? Do ilu KM wystarczy? Wtryski z DTR? Jakiś wykres?
roxygenium napisał(a):Z modów to jest FMIC i turbo przerobione na hybrydę + chips od TuneUp. DPF, Klapy, EGR off wszystko.
Coś napiszesz więcej o tej hybrydzie? Do ilu KM wystarczy? Wtryski z DTR? Jakiś wykres?
Te miejsce dla pasażerów ma też minusy, parkujesz tym jak tirem z naczepą a przy ciasnych uliczkach przy wyjeździe musisz zahaczyć drugi pas żeby nie zeskoczyć tylnym kołem z wysokiego krawężnika.
Paliwa bez wymiany gratów powinno starczyć gdzieś na 220-230 myślę ale to już max i przy większych czasach spada ciśnienie bo pompa nie wydoli. Nie wiem jaka jest tam hybryda ale pewnie też do takich mocy wystarczy. Tak patrzę że pompa z 2.4 210 KM ma większy o 10mm wydatek na obrót a robią je na 250 KM więc i pewnie tu do tych wartości by wydoliła.
Paliwa bez wymiany gratów powinno starczyć gdzieś na 220-230 myślę ale to już max i przy większych czasach spada ciśnienie bo pompa nie wydoli. Nie wiem jaka jest tam hybryda ale pewnie też do takich mocy wystarczy. Tak patrzę że pompa z 2.4 210 KM ma większy o 10mm wydatek na obrót a robią je na 250 KM więc i pewnie tu do tych wartości by wydoliła.
Jeżdżę 9-3 SSem średnio 3x w tygodniu, więc mam pogląd
Ciasny względem Vectry, ale ogólnie nie jest to Tico, wiadomo 
Mi jak najbardziej pasują wymiary Siga. Nie lubię jeździć zbyt małymi autami, nie mieszkam w zatłoczonym mieście, jeździłem trochę większym autem do tej pory i jest ok. Sam nie jestem wysoki, więc za mną można wygodnie podróżować
Wrzucę coś jak się oswoję z tym autem. Nie miałem nawet czasu jeszcze nigdzie pojeździć. Nie będę chyba i tak już zakładał tematu tutaj na forum, bo każde kolejne auto tylko więcej hejtu zbiera
Tak tylko wspomnę, że nigdy nie chciałem kupić Vectry, bo byłem przekonany, że to szajs plajstik i kupa złomu. Coś jednak musi być inaczej skoro jednak Signuma kupiłem. Może kwestia bogatej wersji i wygłuszenia po całości? Nie wiem – mi się mój Signum podoba. Zwłaszcza za te pieniądze.
Co do wykresu jak w papierach to odgrzebię to wrzucę. A z hybrydą to nawet więcej ogarnie tylko tak jak Gib pisze – paliwa nie wystarczy. Powyżej tej mocy trzeba już zastosować podobno wtryskiwacze z Insigni 160km. Ja nie będę tam więcej modził. Jest w planie zakup lekkiego wymiatacza jak ogarnę Signuma i kilka innych ważniejszych rzeczy w życiu
Mi jak najbardziej pasują wymiary Siga. Nie lubię jeździć zbyt małymi autami, nie mieszkam w zatłoczonym mieście, jeździłem trochę większym autem do tej pory i jest ok. Sam nie jestem wysoki, więc za mną można wygodnie podróżować
Wrzucę coś jak się oswoję z tym autem. Nie miałem nawet czasu jeszcze nigdzie pojeździć. Nie będę chyba i tak już zakładał tematu tutaj na forum, bo każde kolejne auto tylko więcej hejtu zbiera
Tak tylko wspomnę, że nigdy nie chciałem kupić Vectry, bo byłem przekonany, że to szajs plajstik i kupa złomu. Coś jednak musi być inaczej skoro jednak Signuma kupiłem. Może kwestia bogatej wersji i wygłuszenia po całości? Nie wiem – mi się mój Signum podoba. Zwłaszcza za te pieniądze.
Co do wykresu jak w papierach to odgrzebię to wrzucę. A z hybrydą to nawet więcej ogarnie tylko tak jak Gib pisze – paliwa nie wystarczy. Powyżej tej mocy trzeba już zastosować podobno wtryskiwacze z Insigni 160km. Ja nie będę tam więcej modził. Jest w planie zakup lekkiego wymiatacza jak ogarnę Signuma i kilka innych ważniejszych rzeczy w życiu
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Zakładaj temat nie gadaj, fajna wersja, podoba mi się ten gładki tył bez żadnych znaczków choć widział bym tu lotkę taką jak u mnie nad szybą tylną. Radio DVD90 Navi?. Fajna fura i nie słuchaj hejtu że to Opel 
Lotka zdecydowanie, ale najpierw ważniejsze tematy typu amorki. Tak, DVD90 Navi + podobno najwyższe audio jakie szło w tym modelu. Jak na serie całkiem nieźle gra, ale mam już pewne plany 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Roxy, jak byś miał Mazde to by nie było hejtu
w końcu to forum użytkowników samochodów tej marki 
Kupuj Madzie, oplem bedziesz mógł do niej graty wozić na mody, póki plastiki nie zaczną trzeszczeć albo nie zacznie się sypać
Kupuj Madzie, oplem bedziesz mógł do niej graty wozić na mody, póki plastiki nie zaczną trzeszczeć albo nie zacznie się sypać
Miałem 4 Mazdy. Lubie, szanuje. Nie będę jednak cale zycie jezdzil tylko mazdą. Dział jest od pojazdów zastępczych wiec nie widze problemu. Nikomu nie musze nic udowadniac ani nikogo przekonywać. Pisze tu o swoich wrażeniach. Oj zmienilo się te forum przez lata 
A jak kupie Mazde to wrzuce w odpowiedni dział
A jak kupie Mazde to wrzuce w odpowiedni dział
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
no co Tysmile napisał(a):Roxy, jak byś miał Mazde to by nie było hejtuw końcu to forum użytkowników samochodów tej marki
Temat do zamknięcia 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium