Olej dalej na max na bagnecie:) nie kontynuowałem jazdy. Pan Wiesław z Krakowa będzie miał mniej do roboty przy silniku, bo pali i pewnie pojedzie ale nie praktykuje, poza tym ten silnik będzie w innej emce po remoncie a ja dostaje taki co już remont przeszedł
Dopisano 23 paź 2019, 11:01:piwo napisał(a):no to moze byc cos z pompa oleju ? felerna?
moze sie wyciera?
Na pewno układ chłodzenia oleju jest do d... ponieważ goście z fanklubu to zakładają, a nowsze 300 m mają to poprawione, co do pompy oleju nie wiem, ale też ma to sens. Kanały olejowe też bywa, że się zatykają no i jest co jest
Dopisano 23 paź 2019, 11:04:Tacy co znają te silniki i ich fochy, robią z powodzeniem duże przebiegi. Niestety większość żyje i użytkuje w totalnie niewiedzy. Jeżeli ta moja emka zrobiła te 270 bez ruszania panewek to cud. Chyba, że gościu co mi auto sprzedał miał przygodę, wymienił panewki na sztukę nie ruszając wału no i po 2 tys. km mnie to dopadło. Ale to już taki czarny scenariusz. W każdym razie jak auto kupiłem to cykania nie było, jedynie silnik zarzygany oleje dość mocno.
Dopisano 23 paź 2019, 11:16:https://chrysler-expert.pl.tl/Porady.htmJakby Was to interesowało. Bo mnie po remoncie będzie musiało interesować, żebym wiedział na co zwalić w razie czego