Fiat Coupe 2.0 20V "pininfarina"
Panowie i Panie :-P dzisiaj stała sie straszna rzecz :-P jade sobie spokojnie coupeta z kursu i wyjeżdzam na droge głowna i mu gaz a on mi zgasss (pisze sie ocvzywiscie zgasł) mowie paliwa brakło no to przekrecam kluczyk a tu lipa kontrolki nie swieca to odbiłem w prawo myslałem ze jakaś mniejsza droga a tu wylądowałem na 79 i stanąłęm na środku drogi prawie :–) i co pierwsze co posprawdzałem bezpieczniki ogólnie rzut okiem pod maską ale nic nie widzę mowie pewnie jakiś przekaźnik ale jak go sprawdzic chyba tylko miernikiem się da i kapa nie wiem co robic nie mieszkam na stałe w Katowicach jeszce najlepsze ze szyb nie mogłem zamknąć ale zadzwonilem po kolege i zcholowaliśmy do najbliższego zakładu najlepsze bo jak kolega juz byl to przejechała coupeta bordowa kierowca tylko machnął :-P i teraz moje pytanie co bedzie przyczyn
- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
ravo napisał(a):aku zaśniedział albo klema się odczepiła
Awaryjne działają oraz podswietlenie wnętrza i centralny wiec wątpię tym bradziej że ostatnio aku odpinałem
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
ravo napisał(a):a to nie wiem sprawdź jeszcze ten bezpiecznik na środku opisany service
A gdzie on jest pod maska czy w bezpiecznikach pod nogami a moze jakis przekaźnik
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Temat ogarniety zaraz na drug dzien mechanik ogarnął było zwarcie w instalacji elektrycznej
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Radex napisał(a):FIAT
A co mazdy sie nie psuja ja to mialem takie loty z moja ze Fiat przy mx-3 to mistrzostwo
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
ravo napisał(a):No porównując mx3 do coupe jeśli chodzi o awaryjność to przykro mi ale mx3 wypada tragicznie
Ale masz na mysli ogólne porównanie czy to co było u ciebie bo jezeli chodzi umnie to tak samo było nie porównywalne mx-3 sypało się co troche
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
Dzisiejsze popołudnie postanowiłem spędzić z Fiatem Coupe i jest tego efekt w postaci kilkuset zdjęć i paru filmików wszystko poniżej przed sesja oczywiscie 2 godzina polerka auta oraz felg wszystko postanowiłem zrobic pasta scierną (zawszze robiłem woskiem) Przepraszam ze wstawilem az tyle zdjęć tutaj ale nie potrafiłem mniej wybrać
Miłego oglądania
Filmiki
http://www.youtube.com/watch?v=RynSHRniQbs
http://www.youtube.com/watch?v=XnGkHB9vquo
I wszystkie zdjęcia z sesji
https://picasaweb.google.com/100065033545410849088/FiatCoupeSesja3GarbyKatowice31Sierpnia2011
Miłego oglądania
Filmiki
http://www.youtube.com/watch?v=RynSHRniQbs
http://www.youtube.com/watch?v=XnGkHB9vquo
I wszystkie zdjęcia z sesji
https://picasaweb.google.com/100065033545410849088/FiatCoupeSesja3GarbyKatowice31Sierpnia2011
Ostatnio edytowano 1 wrz 2011, 23:56 przez Kevin., łącznie edytowano 4 razy
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
loockas napisał(a):Nie te lata by te samochody stawiać obok siebie...
Ja akurat mialem mx-3 z 96 roku a Fiat mam z 1997 wiec jakies porównanie jest i licznikowo przebiegi te same Fiat nawet większy
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
loockas napisał(a):no tak ale konstrukcja MX-3 pomimo liftu jest z roku 91r. Pomysł pewnie skośnoocy mieli już w ~88r
Hehe pewnie tak
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
loockas napisał(a):no tak ale konstrukcja MX-3 pomimo liftu jest z roku 91r. Pomysł pewnie skośnoocy mieli już w ~88r
eee tam. a konstrukcja mx5? na/nb toz to samo od 8? do 04
po prostu fiacior wypada lepiej
fajna sesyjka foto
i tak jeszcze dodam aby przed wrzuceniem filmiku na YT troszke go przycinać z niepotrzebnych rzeczy jak włącznie i wyłącznie aparatu
Konstrukcja MX-3 jest przecież z 89r. – jakby nie patrzeć jest to 323 BG w innym opakowaniu, przecież przedlift ma nawet deskę rozdzielczą taką samą jak 323F BG.
Ale moim zdaniem tych dwóch aut nie ma co porównywać – MX-3 było projektowane jako tanie auto o sportowej stylistyce, a Fiat jako model, któremu bliżej do aut sportowych niż kompaktów. Wystarczy spojrzeć na ofertę silników czy wyposażenie dostępne, żeby się przekonać o ile wyżej stoi Fiat od MX-3.
Mi się Coupe zawsze podobały, gdyby nie ten napęd na przód to pewnie bym go miał w którymś momencie
Ale moim zdaniem tych dwóch aut nie ma co porównywać – MX-3 było projektowane jako tanie auto o sportowej stylistyce, a Fiat jako model, któremu bliżej do aut sportowych niż kompaktów. Wystarczy spojrzeć na ofertę silników czy wyposażenie dostępne, żeby się przekonać o ile wyżej stoi Fiat od MX-3.
Mi się Coupe zawsze podobały, gdyby nie ten napęd na przód to pewnie bym go miał w którymś momencie
marek napisał(a):Konstrukcja MX-3 jest przecież z 89r.
No też racja Ale jednak zawieszenie nie było zgodne z BG. Mimo wszystko również zgadzam się, że
marek napisał(a):Ale moim zdaniem tych dwóch aut nie ma co porównywać – MX-3 było projektowane jako tanie auto o sportowej stylistyce, a Fiat jako model, któremu bliżej do aut sportowych niż kompaktów