Saab 9-5 Aero 2.3T Podwójna moc hybrydy
Jak będę jechać do tczewa na korektę softu/lpg to liczę na kreskę/rolkę
Niestety nie udało się kupić rokującego volvo w obniżonym budżecie ale trafił się 93 SS po gradobiciu z bardzo pancernym B207 pod maską.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Fajowo, witamy w klubie schaboszczaków 
Nie masz bliżej do Levisa?
Jak swoje kiedyś wystroję to chętnie kreskę możemy zrobić
Nie masz bliżej do Levisa?
Jak swoje kiedyś wystroję to chętnie kreskę możemy zrobić
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Bart0n napisał(a):Roxy u Ciebie jest AW55-50SN? Im dłużej szukam tym bardziej skłaniam się do schabów, znaleźć mocne auto z automatem to jakiś dramat
S60/V70 T5 występują w automatach nagminnie, znaleźć je w manualu to jest dramat
Bart0n napisał(a):Roxy u Ciebie jest AW55-50SN? Im dłużej szukam tym bardziej skłaniam się do schabów, znaleźć mocne auto z automatem to jakiś dramat
W mocne auto z tą skrzynią bym nie szedł – one wytrzymują max 420Nm, przy 3.0d potrafiły się sypać jak ktoś lubił butować... 300KM w benzynie N/A to dla tych skrzyń najlepsza opcja przy której się na pewno nie wysypią.
Gib – kiedy będzie program??
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Za niebawem, i nie dlatego że na zimę potrzebuję koniecznie 350 Nm w peaku tylko dlatego że dopiero po sofcie zamierzam robić LPG, a do tego mi jakoś bardziej spieszno. Poza tym to mam swój temat i tam można o to pytać
eOT
Bart0n – AW55 była w polifcie, 5 biegowa, podobno dużo bardziej awaryjna. Ja mam AW50-42LE, 4 biegowa, jest sporo wytrzymalsza niż 5 bieg. I ma całkiem niezłe przełożenia, na 4 biegu 3 tys PRM to jakieś 145km/h.
Jakoś nie mam przekonania do 9-5 w manualu
Jakoś nie mam przekonania do 9-5 w manualu
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Z nowości – miałem straszny problem z wyciem silnika. Brzmiał jak zacierający się non-turbo-klekot. Myślałem, że rozrząd już robi za duże obroty i ryje mi po pokrywie zaworów
A tymczasem sprawa prosta, chociaż nic na to nie wskazywało – alternator. Łożyska tak tarły, że nosiło się to po całej budzie. Więc skończyło się na 100zł i poobcieranych rękach, zamiast 2k+
Do wymiany na pewno natomiast klasyfikują się moje poduszki pod silnikiem, bo niewiele już tłumią. A tak to sobie śmiga schabiszcze i jest świetnie

A tymczasem sprawa prosta, chociaż nic na to nie wskazywało – alternator. Łożyska tak tarły, że nosiło się to po całej budzie. Więc skończyło się na 100zł i poobcieranych rękach, zamiast 2k+
Do wymiany na pewno natomiast klasyfikują się moje poduszki pod silnikiem, bo niewiele już tłumią. A tak to sobie śmiga schabiszcze i jest świetnie

------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Wczoraj dobiło 297 tys km i za tym też poszła kolejna już wymiana oleju. W 8 miesięcy naklepałem 20 tys km.
Znaleziona została także nieszczelność na dolocie między FMIC a końcową rurą dolotową. Całkiem mocne zaskoczenie w postaci niezłego przypływu mocy wczoraj mnie spotkało.
Do 100 czuć dalej, że program obcina moc, ale wyprzedzanie 80 – X to nawet nie wiadomo kiedy się robi 150 na blacie
Olej jak i wszystkie rzeczy potrzebne do serwisu i modyfikacji jak zwykle dostarczyło Bestoils.pl
Znaleziona została także nieszczelność na dolocie między FMIC a końcową rurą dolotową. Całkiem mocne zaskoczenie w postaci niezłego przypływu mocy wczoraj mnie spotkało.
Do 100 czuć dalej, że program obcina moc, ale wyprzedzanie 80 – X to nawet nie wiadomo kiedy się robi 150 na blacie
Olej jak i wszystkie rzeczy potrzebne do serwisu i modyfikacji jak zwykle dostarczyło Bestoils.pl

------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Gib napisał(a):Nie ma za wiele opla w tym Saabie, nie to co u mnie
Prawda
Maciek – wiesz, ja jezdziłem EXem to i Ty Schabem musiałeś polatać. Czekam na kolejnego na forum

------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Niestety Schabix już nie bezwypadkowy 
Wleciałem w barierki na obwodnicy, bo ciężarowy mi wymusił. Wjechał na mój pas jak ja byłem w połowie jego długości i się nie zmieściliśmy. Oświadczenie niby spisane, ale po wstępnej rozmowie z rzeczoznawcą z Com***sy już wiem, po pierwszym zdaniu, że będzie wojna
Na żywo wygląda to dużo gorzej. Drzwi są spłaszczone na łączeniach, zgrzewy powyginane, błotnik ma 3 lekkie wgniotki. Cieszę się, że przy tej prędkości (i tak zdążyłem sporo wyhamować) i tak tylko tyle się stało.
Wleciałem w barierki na obwodnicy, bo ciężarowy mi wymusił. Wjechał na mój pas jak ja byłem w połowie jego długości i się nie zmieściliśmy. Oświadczenie niby spisane, ale po wstępnej rozmowie z rzeczoznawcą z Com***sy już wiem, po pierwszym zdaniu, że będzie wojna
Na żywo wygląda to dużo gorzej. Drzwi są spłaszczone na łączeniach, zgrzewy powyginane, błotnik ma 3 lekkie wgniotki. Cieszę się, że przy tej prędkości (i tak zdążyłem sporo wyhamować) i tak tylko tyle się stało.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Drzwi do wymiany, błotnik do roboty. Po podwyżkach ubezpieczen powinieneś dostać wystarczająco dużo. Jaki tam bezwypadkowy. To jest kolizja nie wypadek, tak że bez paniki
aczkolwiek współczuję.

Chodzilo mi o to, że nie był nawet przetarty
mam nadzieję, że nie wyjde na tym jakoś strasznie lipnie.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
roxygenium napisał(a):Niestety Schabix już nie bezwypadkowy
To kolizja a nie wypadek
Dobrze że wszyscy zdrowi a blachę się nareperuje
To najważniejsze. Drzwi się wymieni, błotnik zrobi i będzie piękny znowu 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Nie zdążyłem zrobić jednej strony i po 9 dniach dostałem w drugą. Teraz mam batalię z ubezpieczalnią, długa droga przed Schabowym...
W efekcie mam do wymiany 4x drzwi kompletne+ błotnik do zrobienia.
A żeby nie było tak smutno to wczoraj musiałem pojeździć czymś na odstresowanie:

Moja skryta miłość to koty
A zwłaszcza w 4.0 Supercharged
W efekcie mam do wymiany 4x drzwi kompletne+ błotnik do zrobienia.
A żeby nie było tak smutno to wczoraj musiałem pojeździć czymś na odstresowanie:

Moja skryta miłość to koty
A zwłaszcza w 4.0 Supercharged
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium