Alfa Romeo 156 SportWagon 1.9 JTD CF3 '06
Tylko jak MTS jest dużo tańszy bym go wziął, będzie miękko zapewne jak to na MTSie, a Vogi są stosunkowo twarde także cięzko przewidzieć jak się będzie jeździć 
Bartg napisał(a):Tylko jak MTS jest dużo tańszy bym go wziął
I tak, też zrobiłem

Jak co roku, auto będzie zimować do wiosny w ciepłym garażu, więc myślę czy nie założyć jeszcze w tym roku kpl. zawiasu

Wiem, ale musiałem przyciąć koszty, aby starczyło $ na inny zabieg
Wracając do amortyzatorów, to wolę śmigać na takim MTS jak na seryjnym który moment szlag trafi
Na różnych forach czytałem opinie tych, którzy mięli takie amortyzatory, i na prawdę dużo osób polecało, bo warte swojej ceny. Niektórzy niby nawet 3 lata śmigali i nic się z nimi nie działo. Dzwoniłem do Mapet-Tuning i pan, z którym rozmawiałem również polecił mi ten zestaw. Po czym nie wiele myśląc, złożyłem zamówienie 
A więc amortyzatory dzisiaj dotarły
i mogę stwierdzić, że zawieszenie mam już z głowy. Po macaniu amortyzatorów zauważyłem, że dość sporo są krótsze od ori. Zatem mam nadzieję, że po ułożeniu auto powinno jeszcze niżej siąść
Niebawem kolejne niusy 

daj zdjęcie jak świeci na tych 5000K
Neonixos666 napisał(a):daj zdjęcie jak świeci na tych 5000K
Zdjęcia trochę z dupinga, bo robione na szybko, zima przyszła i zrobiło się jakoś poniżej 0C
Pierwsze zdjęcie cyknąłem, przy wyłączonym świetle w garażu, i tak to wygląda nocą

Ładnie to świeci. Na wiosnę chce sprzedać mazdę i chyb a wybór padnie na alfę, 147 trochę za mała, 159 jeszcze za drogie a te 156 w ostatnim wypuście wydają się być rozsądne.
swirek napisał(a):Przy ksenonach nie trzeba mieć jeszcze spryskiwaczy?
Będą na wiosnę
swirek napisał(a):To są oryginalne lampy, czy jakieś chińczyki?
Lampy oryginalne z nową soczewką bi-xenon firmy Valeo/Stanley

Ostatnio edytowano 15 lis 2015, 00:27 przez wilusjdm, łącznie edytowano 1 raz
Z okazji w miarę możliwej pogody wyprowadziłem Belle na mały spacer
zauważyłem, że Hid'y się wygrzały elegancko i świecą teraz taką samą barwą z racji tego foto musi być 
Na ten sezon planowałem wrzucić 18' na oponie 215/35-40
ale na razie odpuszczam na drugi plan. Wpadną rozpórki przód, tył które będą robione na zamówienie przez http://gorny-sport.pl/news.php
A ciekawszy zabieg już wkrótce
Na ten sezon planowałem wrzucić 18' na oponie 215/35-40

A ciekawszy zabieg już wkrótce