Hyundai Ioniq Hybrid '18
Golf kombi, benzyna.
U mnie wtedy okolice 7 (raz mniej, raz więcej – zależy jak się trafi w ruch na ulicy), ale też zastanawiam się na ile jest porównywalne Twoje miasto z moim miastem pod względem korków.
loockas napisał(a):Tylko u mnie tego miasta to będzie z 90%
U mnie wtedy okolice 7 (raz mniej, raz więcej – zależy jak się trafi w ruch na ulicy), ale też zastanawiam się na ile jest porównywalne Twoje miasto z moim miastem pod względem korków.
Moje miasto w ostatnich tygodniach to Katowice, Chorzów, Bytom w godzinach szczytu wiec myśle ze porównywalnie z Twoim. No jednak zawsze będzie różnica A/T vs M/T. Nie wiem na ile to wpływa ale A/C nigdy nie wyłączam. Generalnie przestałem tym autem jeździć jak ekoswir i spalanie wzrosło o 0,5l. Scenik mi przy takiej jeździe pali 10
Myśle ze Twoim golfem miałbym niewiele niższy wynik.
Wpływ korków na spalanie w hybrydzie jest praktycznie pomijalny – czy jeździłem u mnie czy po Warszawie spalanie z miasta praktycznie się nie różniło.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Błehehe, nawet u tego samego kierowcy ciężko porównać, zależy od rodzaju samochodu
. Wiem po sobie 
W tej chwili automat to raczej mniejsze spalanie, ja bym u siebie trochę zbił używając S&S, ale klauzula sumienia mi na to nie pozwala. No i wiadomo – napisałem o swoim spalaniu tak, żeby "podrażnić", że nie mam hybrydy, a spalanie całkiem znośne
. Trzeba też przyznać, że na krótkich odcinkach u mnie spalanie jest po prostu duże i gdybym do roboty miał 5 a nie 21 km, to bym nie mógł się pochwalić dobrymi wynikami zupełnie.

W tej chwili automat to raczej mniejsze spalanie, ja bym u siebie trochę zbił używając S&S, ale klauzula sumienia mi na to nie pozwala. No i wiadomo – napisałem o swoim spalaniu tak, żeby "podrażnić", że nie mam hybrydy, a spalanie całkiem znośne
Tylko, że ja wiem ile pali "normalne" auto przy moim używaniu, bo mam też takie
Wyczuwam zaczepną nutę
Najgorsze jest to, że w przypadku tego typu samochodu można sobie pisać tylko o spalaniu
Już się to trochę nudne robi
Chociaż tak jak pisałem, przestałem na spalanie zwracać uwagę. Fascynacja ekoświrowaniem minęła i teraz dopiero odczuwam różnicę hybryda vs klasyczna pb, bo mogę się "pobawić" tym napędem, a wciąż pali relatywnie mało.
nemi napisał(a):napisałem o swoim spalaniu tak, żeby "podrażnić"
Wyczuwam zaczepną nutę
Najgorsze jest to, że w przypadku tego typu samochodu można sobie pisać tylko o spalaniu
jacobs napisał(a):Możesz, tylko się zastanawiałem, bo pół tematu jest o spalaniu
A o czym ma być w temacie hybrydy?

Mnie w tym aucie jara hybryda sama w sobie jako napęd (chciałbym kiedyś mieć auto elektryczne), cisza i ilość bajerów. Ale o tym też już pisałem
Ja wiem że to głupie, ale jak jeżdżę po parkingu podziemnym to z premedytacją nie daję mu się przełączyć na spaliny
Najbardziej lubię widzieć tych wystraszonych ludzi którzy mnie nie słyszą 
loockas napisał(a):Ja wiem że to głupie, ale jak jeżdżę po parkingu podziemnym to z premedytacją nie daję mu się przełączyć na spalinyNajbardziej lubię widzieć tych wystraszonych ludzi którzy mnie nie słyszą
a fordem pewnie strzelał z wydechu bo akustyka lepsza