Audi A6 C6 Avant 3.0 TDI '09 QUATTRO Phantom Black OOOO
obecnie Audi jest warte 40+ cały czas intensywnie myślę czy latem zacząć je modzić czy sprzedać i szukać czegoś innego, bo różne projekty po głowie mi chodzą
Póki co klepiemy kolejne kilometry, niebawem wymiana tylnej wycieraczki, a w zasadzie całego ramienia. Po adaptacji akumulatora problemy z nim związane zniknęły, póki co nic tylko lać, myć i jeździć
Póki co klepiemy kolejne kilometry, niebawem wymiana tylnej wycieraczki, a w zasadzie całego ramienia. Po adaptacji akumulatora problemy z nim związane zniknęły, póki co nic tylko lać, myć i jeździć
rafałmazda napisał(a):niebawem wymiana tylnej wycieraczki, a w zasadzie całego ramienia
jak powiedział tak się stało
Wymiana jak zwykle w DR2K garage dodatkowo regulacja dysz spryskiwacza i chyba będzie pan zadowolony
Tak, wiem, brudny jak świnia
dał połowę tego....a chce drugie tyle, a wyprał tylko tapicerkęrafałmazda napisał(a):Audi jest warte 40+
Musisz dobrze płacić, skoro Darek wpuścił Audi do swojego garażurafałmazda napisał(a):Wymiana jak zwykle w DR2K garage
-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Rafał płaci zielonymi dolarami $$$:DDanmazda napisał(a):dał połowę tego....a chce drugie tyle, a wyprał tylko tapicerkęrafałmazda napisał(a):Audi jest warte 40+Musisz dobrze płacić, skoro Darek wpuścił Audi do swojego garażurafałmazda napisał(a):Wymiana jak zwykle w DR2K garage
Danmazda napisał(a):dał połowę tego
nie ten rok, nie ten silnik żeby kupować za połowę
Danmazda napisał(a):skoro Darek wpuścił Audi do swojego garażu
akurat uważa, że dupowóz fajny
sylwia323F napisał(a):zielonymi dolarami
dokładnie! Świeżo co z choinki ściągnięte
Pewnie, nie ma co porównywać tego do Mazdy Skłamałbym gdybym powiedział że nie rozważam zakupy takiej Audi tyle że sedan i w benzynierafałmazda napisał(a):akurat uważa, że dupowóz fajny
-
Daniel
Danmazda napisał(a):tyle że sedan i w benzynie
co do sedana to fakt, u mnie tylko dlatego Avant, że sedany w takiej konfiguracji były o około 10tys droższe ale za to można zrobić fake RS
A co do benzyny to niestety nie ma porządnego silnika, poza 4.2 V8 MPI, bo tym wynalazkom TFSI czy FSI nie ufam za bardzo jest jeszcze 2.4 V6, ale mocy mało
Chwilę przed końcem roku miał miejsce pojedynek przeszłości vs teraźniejszości
Maździocha nadal cieszy oko, a co najważniejsze – zrobiła około 10tys km i w tym czasie padły tylne cukierki i termostat, który swoją drogą za jej kadencji u mnie również był zmieniany uszczelki puściły i lekko przeciekał poza tym wymiana filtrów, oleju i dalej cieszy obecnego właściciela, który nabrał chrapki na Audi
coś mi się wydaje, że ta kolubryna nawet roku u Ciebie nie zagrzeje miejsca
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Nie ma porównania, Audi bardzo ładnie się prezentuje. Jednakże, w chwili obecnej wybieram GH
Czyli co, na wiosnę Rafał zmieniasz
Czyli co, na wiosnę Rafał zmieniasz
-
Daniel
Audiolka w tym roku zostaje, bo hajsy się nie zgadzają na zmianę i zrealizowanie pomysłu póki co dupowóz przyjemny i mimo swojej klasy jakoś wybitnie mnie portfel nie boli ale to nie jest miłość, choć quattro na śniegu mnie bardzo mocno kupiło póki co zbliżamy się do przeskoczenia przez 300tys km
W piątek zostało zmienione łożysko lewy tył, które niestety sam popsułem... wybór padł na SKF. Przez weekend Avant zrobił 650km i w międzyczasie stało się nieuniknione...
Jako że sporo trasy to była autostrada, średnia prędkość wyniosła 103km/h, wtryskiwacze przepompowały 66l paliwa, co uważam za bardzo dobry wynik, biorąc pod uwagę 4 osoby na pokładzie, 3/4 bagażnika zajętego oraz prędkość na autostradzie głównie powyżej 200
Samochód dalej spisuje się bez problemów, poza przednimi hamulcami, które przy wyższych prędkościach mocno biją. W związku z tym w najbliższym czasie wymiana tarcz i klocków. Tym razem padło na BREMBO, ze względu na dobre wspomnienia z tą firmą
Jako że sporo trasy to była autostrada, średnia prędkość wyniosła 103km/h, wtryskiwacze przepompowały 66l paliwa, co uważam za bardzo dobry wynik, biorąc pod uwagę 4 osoby na pokładzie, 3/4 bagażnika zajętego oraz prędkość na autostradzie głównie powyżej 200
Samochód dalej spisuje się bez problemów, poza przednimi hamulcami, które przy wyższych prędkościach mocno biją. W związku z tym w najbliższym czasie wymiana tarcz i klocków. Tym razem padło na BREMBO, ze względu na dobre wspomnienia z tą firmą
rafałmazda napisał(a): Przez weekend Avant zrobił 650km i w międzyczasie stało się nieuniknione...
w końcu się dotarł teraz można cisnąć
196 jest najbardziej popularny przebiegiem
W środę przy przebiegu 300500km zmienialiśmy hamulce, oczywiście w DR2K garage
Wymiana przebiegła bez najmniejszych komplikacji typu coś się nie chce odkręcić albo tarcza nie chce zejść z piasty. Co do hamulców póki co się nie wypowiadam, bo przejechałem koło 130km, więc nadal delikatnie z hamowaniem i dalej je docieram
Dziś skorzystałem z pogody, pojechałem na nowo otwartą myjnię bezdotykową, trochę napieniłem, po powrocie dotarcie do sucha, na to sg morning dew, na opony sg back2black, dodatkowo przetarcie szyb od środka i na boczne + tylną wleciał preparat przeciw parowaniu od sonax'a, bo ciągle parują boczne szyby nie chcę wymieniać kabinówki póki co, bo zrobię to wiosną razem z nabiciem i odgrzybieniem klimatyzacji
są plany w lato ją wystawiać, bo sporo pomysłów na nowy projekt po głowie chodzi tylko nie wiem czy $$$ będą się zgadzać jakby ktoś bardzo chciał tego Avant'a to pisać, tylko jeszcze z kilka miesięcy go nie oddam
A jako że wiosna powoli nadchodzi to czas pomyśleć co dalej z wozidłem na pewno przegląd klimatyzacji, o czym wspomniałem, wymiana filtra powietrza, za jakieś 2 tys wymiana filtra oleju (olej co 10 tys, filtr co 5) oraz dokładne sprawdzenie stanu zawieszenia, choć pewnie wszystko będzie w porządku, bo nic nie słychać i prowadzi się pewnie co do detailingu na pewno porządne woskowanie i w zasadzie tyle
Wymiana przebiegła bez najmniejszych komplikacji typu coś się nie chce odkręcić albo tarcza nie chce zejść z piasty. Co do hamulców póki co się nie wypowiadam, bo przejechałem koło 130km, więc nadal delikatnie z hamowaniem i dalej je docieram
Dziś skorzystałem z pogody, pojechałem na nowo otwartą myjnię bezdotykową, trochę napieniłem, po powrocie dotarcie do sucha, na to sg morning dew, na opony sg back2black, dodatkowo przetarcie szyb od środka i na boczne + tylną wleciał preparat przeciw parowaniu od sonax'a, bo ciągle parują boczne szyby nie chcę wymieniać kabinówki póki co, bo zrobię to wiosną razem z nabiciem i odgrzybieniem klimatyzacji
Socyopatic napisał(a):coś mi się wydaje, że ta kolubryna nawet roku u Ciebie nie zagrzeje miejsca
są plany w lato ją wystawiać, bo sporo pomysłów na nowy projekt po głowie chodzi tylko nie wiem czy $$$ będą się zgadzać jakby ktoś bardzo chciał tego Avant'a to pisać, tylko jeszcze z kilka miesięcy go nie oddam
A jako że wiosna powoli nadchodzi to czas pomyśleć co dalej z wozidłem na pewno przegląd klimatyzacji, o czym wspomniałem, wymiana filtra powietrza, za jakieś 2 tys wymiana filtra oleju (olej co 10 tys, filtr co 5) oraz dokładne sprawdzenie stanu zawieszenia, choć pewnie wszystko będzie w porządku, bo nic nie słychać i prowadzi się pewnie co do detailingu na pewno porządne woskowanie i w zasadzie tyle
Co to się wydarzyło? https://www.olx.pl/oferta/audi-a6-c6-av ... z8Qch.html
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT