Alfa Romeo 166 FL 3.2 V6 '04r
To prowokator jakiś. Prawdziwe alfy sypały się nie wiadomo dlaczego (mistyczna dusza auta) i rdzewiały na potęgę. 159 jawi się jako prawdziwa opoka, chociaż ponoć jak już coś walnie to jest drogo.
TAK TAK A ty KIM JESTEŚ??? status forumowicza uprawnia Cie do obrażania innych?
Dopisano 9 lut 2017, 15:47:
blacharka w alfach co prawda była kiepska t to model 164 polift 1993 w górę ma podwójny ocynk,a co się tyczy silników TS smiało robią przebiegi 500 tys km i na gazie też
Dopisano 9 lut 2017, 15:58:
Myślę że w przypadku alfy można tylko mówić o poprawie jakości bo raczej nie o jej obniżeniu.
Właśnie 166, 156 i 147 to ostatnie prawdziwe alfy 159 to już dużo kombinacji co w sumie nie wyszło najgorzej porównywanie samochodów z różnych lat produkcji poszczególnych modeli zawsze jest trudne.ale zapewniam CIĘ posiadałem ( oprócz 147) te samochody i naprawdę starsze model 164 wersus 166 jest pewniejszy w prowadzeniu i bardziej trzyma się drogi,Jakość zastosowanych elementów(np plastki ) jest dużo lepsza jedynym plusem okazuje się silnik w którym wyeliminowano problem słabej pompy olejowej przez co te silniki się zacierały
jeżeli mi nie wierzycie to polecam lekturę forum gdzie większość użytkowników podziela moją opinie
Dopisano 9 lut 2017, 16:03:
To po co piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia?![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Na liczniku wybiło 235tys – już 14 razem
po prostu MÓJ błąd ,TYLKO SYNEK ja v6 jeżdże trochę dłużeeeej od Ciebie i mam duże pojęcie o tym silniku po prostu nie interesowały mnie młodsze roczniki choć mam silnik ze 166 w 156 i ma się bardzo dobrze
TAK TAK A ty KIM JESTEŚ??? status forumowicza uprawnia Cie do obrażania innych?
Dopisano 9 lut 2017, 15:47:
blacharka w alfach co prawda była kiepska t to model 164 polift 1993 w górę ma podwójny ocynk,a co się tyczy silników TS smiało robią przebiegi 500 tys km i na gazie też
Dopisano 9 lut 2017, 15:58:
Myślę że w przypadku alfy można tylko mówić o poprawie jakości bo raczej nie o jej obniżeniu.
Właśnie 166, 156 i 147 to ostatnie prawdziwe alfy 159 to już dużo kombinacji co w sumie nie wyszło najgorzej porównywanie samochodów z różnych lat produkcji poszczególnych modeli zawsze jest trudne.ale zapewniam CIĘ posiadałem ( oprócz 147) te samochody i naprawdę starsze model 164 wersus 166 jest pewniejszy w prowadzeniu i bardziej trzyma się drogi,Jakość zastosowanych elementów(np plastki ) jest dużo lepsza jedynym plusem okazuje się silnik w którym wyeliminowano problem słabej pompy olejowej przez co te silniki się zacierały
jeżeli mi nie wierzycie to polecam lekturę forum gdzie większość użytkowników podziela moją opinie
Dopisano 9 lut 2017, 16:03:
To po co piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Na liczniku wybiło 235tys – już 14 razem
- Od: 16 lis 2014, 20:07
- Auto: mazda 626gf 99
Podaj konkretne dowody na pochodzenie tego silnik od GM bo te notatki nic nie wnoszą. Coś gdzieś źle przeczytałeś, 3.2 w 159 jest od GM wcześniej nie był on montowany.
33mec napisał(a):czynnie uczestniczyłem w kilku remontach silników 3.0 V6 zarówno 12v i 24v dokumentując je.Więc niemów mi że niewiem o czym pisze CO do synka to po śląsku chłopaku.tego też niewiesz?
A ja mam wrażenie, że to dalej bezsensowne przerzucanie się argumentami.
Przecież się pomyliłeś i nie powiesz, że nie. A jak idziesz w zaparte, to się nie dziw, że ludzie piszą, że nie wiesz o czym mówisz – bo mają rację. Bo nie pytał tutaj nikt o to czy wiesz jak rozebrać i wyremontować ten silnik, tylko o jego pochodzenie/koncern. I jak nie jest z General Motors, to nie zmieni tego faktu to, że klika takich motorów wyremontowałeś
A auto Krzemol b. fajne, chyba każdy o takim marzył, szczególnie po Chłopaki nie płaczą (wprawdzie przedlift)!

Będąc w Będzinie przy okazji popełniłem kilka zdjęć przy zamku. Gdzieś zgubiłem mocowanie aparatu do statywu, ale mój kreatywny kuzyn mistrz improwizacji przesunął mi stojącą obok barierkę drogową U-14E i jakoś poszło
. Miłego odbioru 

Fajny klimat zdjęć.
Auto też niczego sobie. Mam słabość do Alf, ale powiedziałem sobie, że jak jakąś kupię, to Giulię. 
To kiedy mod na 3.7? 
A ten dźwięk na zmodzonym wydechu jest genialny.