Witam serdecznie:) Przyszedł czas na zmiany. Po dwóch zakończonych niekoniecznie szczęśliwie historiach z marką Mazda:
Choć Mazda kręciła sie po głowie, bo był pomysł na BJ sportive, na Xedosa 9 to zakończyło sie zupełnie inaczej

Moim celem było coś zrywnego, szybszego od mojej BA no i coś nieco bardziej komfortowego

Cytrynka trafiła sie znienacka w Lublinie z w miare sprawdzonego żródła. Po krótkich ogladzinach i przejażdżce i kilku dniach długich przemysleń autko podjechało na kanał do
Piotra89 na dalsza część ogledzin i jest od 19 XII 2015 moją własnością
Auto przyprawia człowieka o pernamentny nieznikający banan twarzowy

Przyspieszenie robi na prawdę mega wrażenie potęgowane dodatkowo dzwiekiem z wydechu z rur kwasowych 2,25 cala na dwóch tłumnikach przelotowo – komorowych ( czy jakoś tak

) Mechanicznie autko spisuje sie na 5+ jedynie do ogarniecia jest strona kosmetyczna. Do roboty sa progi jakies ryski i drobne wgniecenia. Autko ma serynie obniżone i utwardzone zawieszenie, psuje to nieco komfort rzecz jasna ale jedzie jak gokart

Przydatna cecha w aucie o masie około 1100kg i mocy 163 KM. Dodatkowo dla poprawy bezpieczeństwa i usprawnienia przemieszczania sie autko ma zrobiony mały remoncik hebli( regeneracja zacisków, nowe przewody, nowy płyn, klocki Ferodo i tarcze brembo)
Na wyposażeniu autko posiada: centralny zamek, elektryczne szybki, lustra oraz szyber, klimatyzacje, abs, 4xPP, czujniki deszczu, czujniki cofania, multifunkcyjną kierownicę.
Jak narazie jestem zadowolony choć autko wymaga dopieszczenia co zostawiam już dla siebie. Bede regularnie informował o postepach w dopieszczaniu Cytrynki