Po dość długiej nieobecności na forum postanowiłem wrócić i pochwalić się nowym wozidełkiem. Dla tych, którzy mnie nie pamiętają przedstawiam moją byłą Mazdę: viewtopic.php?f=312&t=36415 A autkiem, którym teraz śmigam jest:
Toyota Corolla E12 sedan z silnikiem 1.6 VVT-i E3Z-Y52L z początku produkcji czyli roku 2002. Kupiony dość okazyjnie, bo od rodziców

Dodatkowo, ciekawym elementem tego wątku z pewnością będzie testowanie różnych auto kosmetyków na Corolli. W sierpniu prawdopodobnie przeprowadzę kompletny proces detailingu łączne z korektą lakieru w celu eliminacji delikatnych swirli i obtarć lakieru. Oczywiście, jeśli temat zostanie przyjęty bardzo chętnie wszystko dokładnie opiszę i sfotografuję.
Wyposażenie:
– elektryczne szyby z przodu
– elektryczne lusterka
– radio CD
– 2 poduszki powietrzne
– komputer pokładowy
– alarm z centralnym zamkiem
SILNIK:
E3Z-Y52L – 1595cm3 z systemem VVT-i
Moc: 110KM/6000rpm
Moment obrotowy: 150Nm/3800rpm
Modyfikacje:
Seria
ZAWIESZENIE:
Seria
HAMULCE:
Seria
KOŁA:
– felgi TTE 17"
– opony Yokohama Parada Spec-2 205/45/17
STYLING:
Seria
WNĘTRZE:
Seria
AUDIO:
Seria
PLANY:
Planów jest dużo, przede wszystkim poprawa prowadzenia przez montaż jakiegoś lepszego zawieszenia, rozpórek i twardszego stabilizatora belki skrętnej. Następnie delikatne podkręcenie motorowni (w sferze bardzo odległych planów swap na 2zz-fe z TS albo soft turbo). W międzyczasie prawdopodobnie wpadnie kilka smaczków do wnętrza jak i zewnętrza oraz jakaś instalacja audio
FOTKI:
Aktualnie bez szału, obiecuję poprawę