Mazda MX5 NA BP BRG USA 94
Minęło kilka miesięcy, finansowo dalej
ale w miarę możliwości staram się robić co się da...
Pora na update listy "to do":
//
//== Lista "to do", a więc co trzeba zrobić by cacuszko wypieścić
//== Update: 12 październik 2008
//
– na lewym nadkolu lekka wgniotka, jakby ktoś się oparł o nie lub po prostu kopnął; powinno dać się "wyssać";
Zrobione – pozostał delikatny ślad ale całość wygląda już bardzo przyzwoicie
– na lewej krawędzi dachu, nad szybą, trzy niewielkie dziurki; póki co woda się nie leje ale trzeba coś z tym zrobić (Trewor, jakieś pomysły?);
– tylna szyba też nie jest pierwszej młodości, trochę już zmatowiała; poszukam rozwiązania (wymiana części z szybą? wycięcie plus wklejenie na gorąco nowego kawałka? polerowanie jakąś chemią?)
Jeśli się uda w okolicach lata będzie kompletny, nowy dach w oryginalnym kolorze i taki sam jak obecny. Tyle że nowy
//
//== Koniec listy "to do"
//
– w trakcie rozważania jest także wymiana jednostki audio; fabryczna gra bardzo ładnie, mimo wszystko jednak ma problemy z odtwarzaniem nagranych płyt audio (o mp3 można zapomnieć); płyty te są jednak dość słabej jakości, spróbuję nagrać audio na lepszych i jeśli to nic nie da, trzeba będzie pomyśleć nad włożeniem mojego radia z efki, tutaj jednak może być problem ze zgraniem z końcówkami mocy Pioneera. Konieczna konsultacja, myślę że ze Skalikiem.
Rozwiązanie przyszło samo – PSP + przejściówka na taśmę i jest świetnie.
Na nierównościach trzeszczał mi plastik okalajacy deskę rozdzielczą. Sprawdziłem i okazało się że jedna ze śrubek była niedokręcona – dokręciłem i problem jak ręką odjął.
Nie świeciło prawe światło mijania – kołnierzyk żarówki był już zmęczony, dokręciłem mocno i wszystko znów świeci tak jak powinno.
No i to by było na tyle

Pora na update listy "to do":
//
//== Lista "to do", a więc co trzeba zrobić by cacuszko wypieścić
//== Update: 12 październik 2008
//
– na lewym nadkolu lekka wgniotka, jakby ktoś się oparł o nie lub po prostu kopnął; powinno dać się "wyssać";
Zrobione – pozostał delikatny ślad ale całość wygląda już bardzo przyzwoicie
– na lewej krawędzi dachu, nad szybą, trzy niewielkie dziurki; póki co woda się nie leje ale trzeba coś z tym zrobić (Trewor, jakieś pomysły?);
– tylna szyba też nie jest pierwszej młodości, trochę już zmatowiała; poszukam rozwiązania (wymiana części z szybą? wycięcie plus wklejenie na gorąco nowego kawałka? polerowanie jakąś chemią?)
Jeśli się uda w okolicach lata będzie kompletny, nowy dach w oryginalnym kolorze i taki sam jak obecny. Tyle że nowy
//
//== Koniec listy "to do"
//
– w trakcie rozważania jest także wymiana jednostki audio; fabryczna gra bardzo ładnie, mimo wszystko jednak ma problemy z odtwarzaniem nagranych płyt audio (o mp3 można zapomnieć); płyty te są jednak dość słabej jakości, spróbuję nagrać audio na lepszych i jeśli to nic nie da, trzeba będzie pomyśleć nad włożeniem mojego radia z efki, tutaj jednak może być problem ze zgraniem z końcówkami mocy Pioneera. Konieczna konsultacja, myślę że ze Skalikiem.
Rozwiązanie przyszło samo – PSP + przejściówka na taśmę i jest świetnie.
Na nierównościach trzeszczał mi plastik okalajacy deskę rozdzielczą. Sprawdziłem i okazało się że jedna ze śrubek była niedokręcona – dokręciłem i problem jak ręką odjął.
Nie świeciło prawe światło mijania – kołnierzyk żarówki był już zmęczony, dokręciłem mocno i wszystko znów świeci tak jak powinno.
No i to by było na tyle
a przednie obrysówki? 
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
trewor napisał(a):KyRy napisał:
a przednie obrysówki?
przeto to migacze
chodzi mi o te w zderzaku...
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Za obrysówki jeszcze się nie zabrałem
Najpierw muszę skądś wykombinować kołnierzyki do ich żarówek bo ich nie mam...
Dziś znalazłem na necie instrukcję jak wyregulować pokrywę otwieranych świateł – postaram się dopasować je idealnie do linii błotnik – maska
No i skoryguję nieco wysokość świecenia świateł bo mam wrażenie że walą mi w niebo.
Jak dobrze pójdzie to jutro będzie fotorelacja z regulacji pokryw świateł
Najpierw muszę skądś wykombinować kołnierzyki do ich żarówek bo ich nie mam...
Dziś znalazłem na necie instrukcję jak wyregulować pokrywę otwieranych świateł – postaram się dopasować je idealnie do linii błotnik – maska
Jak dobrze pójdzie to jutro będzie fotorelacja z regulacji pokryw świateł
Akar.Zaephyr napisał(a):Za obrysówki jeszcze się nie zabrałem
Przemek, wlacz migacz i sprawdz czy "obrysowka" nie mruga razem z migaczem, jestem niemal pewny ze tak bedzie.... no chyba ze nie masz po prostu w srodku nic wlozonego?;) ale... jak juz wlozysz, to beda swiecily z migaczami;D nie z postojami tak jak tylne obryski > z autopsji > tak bylo w naszej miacie;D przepisy niemieckie;)
trewor napisał(a):Akar.Zaephyr napisał(a):Za obrysówki jeszcze się nie zabrałem
Przemek, wlacz migacz i sprawdz czy "obrysowka" nie mruga razem z migaczem, jestem niemal pewny ze tak bedzie.... no chyba ze nie masz po prostu w srodku nic wlozonego?;) ale... jak juz wlozysz, to beda swiecily z migaczami;D nie z postojami tak jak tylne obryski > z autopsji > tak bylo w naszej miacie;D przepisy niemieckie;)
Nie da rady – w obryswce nie ma kompletnie nic – żarówki, kołnierzyka żarówki, nawet kabli nie ma, ktoś je po prostu przeciął i wypierniczył. Dlatego też pierwsze co muszę zrobić to znaleźć gdzie ten upierniczony kabelek się kończy, dorobić kawałek kabla no i podpiąć go pod kołnierzyk i żarówkę
Dokładnie – gdzieś 174cm 
Akar.Zaephyr baiwsz sie PSP?
xcarlink bylby chyba wygodniejszy – zapytaj Myjk
Zapomnialem od Ciebie w Masłońskich wziąć wycigarki do wgniotek...
Co z dachem? Tylna szybke da sie poprawic?
Hm, a wydawales sie nizszy
A moze sprobuj kolnierzyki jakies od zarowek do BA? Duzo roznych powkladaliw BA to moze cos dobierzesz
Jakie tam powinny byc oryginalnie zarowki?
Co z dachem? Tylna szybke da sie poprawic?
Akar.Zaephyr napisał(a):Dokładnie – gdzieś 174cm usmiech
Hm, a wydawales sie nizszy
Akar.Zaephyr napisał(a):Najpierw muszę skądś wykombinować kołnierzyki do ich żarówek bo ich nie mam...
A moze sprobuj kolnierzyki jakies od zarowek do BA? Duzo roznych powkladaliw BA to moze cos dobierzesz
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
strOOs napisał(a):Akar.Zaephyr baiwsz sie PSP?![]()
(...)
Możliwe że byłby wygodniejszy. PSP ma jednak jedną, niezaprzeczalną zaletę – już je mam
strOOs napisał(a):(...)
Co z dachem? Tylna szybke da sie poprawic?Akar.Zaephyr napisał(a):Dokładnie – gdzieś 174cm usmiech
Hm, a wydawales sie nizszy(...)
Nie miałem wyciągarki do wgniotek – znajomy lakiernik wziął i ta wypchnął, wyrównał delikatnie młotkiem gumowym i tyle było
Może i wydawałem się niższy
strOOs napisał(a):(...)Akar.Zaephyr napisał(a):Najpierw muszę skądś wykombinować kołnierzyki do ich żarówek bo ich nie mam...
W sumie... Możnaby spróbować
Puhcio napisał(a):Widziałem wczoraj i dzisiaj Twoją MX5 jak zawoziłem Ojca na zajęcia.
Wczoraj pod budynkiem ZDZ, dzisiaj koło "parkingowych" obok urzędu wojewódzkiego.
Studiujesz w wyższej szkole im. Ziętka ?
Zgadłeś
Mieliśmy już okazję pogadać o tym na gg
Szkoda że nie miałem szansy zamienić słowa ale pozdrawiam serdecznie
marioruda – zerknij na pierwszę stronę tego wątku i kliknij w duży link w moim podpisie 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
strOOs napisał(a):Zapomnialem od Ciebie w Masłońskich wziąć wycigarki do wgniotek...
To ja miałem dla ciebie to urzadzenie
Akar.Zaephyr ty ślepoto