Mazda MX-5 NA BP-T '91
Zdecydowanie Kolega z za miedzy Cisnie
gratulacje ;D
hopek napisał(a):jakie doładowanie mogłoby wytrzymać
Małe. Gdzieś była na sprzedaż BA z Z5 turbo...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Hans napisał(a):jak cos gdzies mam jakies filmy z Twoich przejazdow oczko
Wrzucaj

Fiveopac napisał(a):Powinno byc ciut lepiej ale nie wiem czy czegos nei pop*** z zaplonem noc przed zawodamio jako ze musialem dostac sie do wezyka od nagrzewnicy i odkrylem, ze mam luzny czujnik polozenia wałka.. musze podjechac na hamowanie i zobaczyc czy cos nei przestawilo sie przypadkiem.
No i wykrakalem, w Borsku z 245 km i 308 nm zrobilo sie... 232 i 278 nm... rozbiegło mi sie całe stado koni i niutów z powodu aparatu, ktory sam sie przestawil. Po ustawieniu go na nominał hamownia wypluła ~220 km o marnych niutonach nei wspomne.. jednym slowem czujnik byl luzny od jakiegos czasu i auto zostalo wystrojone na niewiadomo jakim przyspieszeniu zaplonu.
W poniedzialek drugie strojenie zaplonu, tym razem z dokreconym czujnikiem

Less roof, more fun

no ten tego zlosliwosc przedmiotow martwych ;p
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Raczej błąd druciarza
Jesteś 11 lipca w borsku Five ? Może tym razem się dokulam
:D
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
- Od: 28 wrz 2005, 07:23
- Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI
lukster napisał(a):Raczej błąd druciarza oczko
Znajac zycie, nei chcialem ukrecic gwintu w glowicy i za slabo dokrecilem ta srube :/ zwykle wazne srubki sprawdzam 3 razy ale ta widocznie olałem
lukster napisał(a):Jesteś 11 lipca w borsku Five ? Może tym razem się dokulam zebyzeby
No jak nie jak tak
ravo napisał(a):five ile dales za ebc ? sciagales cos sam ?
Dokladnie to i stamtąd
http://www.diyautotune.com/catalog/ebc- ... p-285.html
Sam zaworek, sterowanei jest w megasquirtcie.
Less roof, more fun

nie raz się przelecimy
a temat ebc sam myślę ogarniać bo mam peak chwilowy na 0,52 a potem huśtawkę 0,42-0,46. Mam nadzieję że mogę liczyć na konsultacje ?
a temat ebc sam myślę ogarniać bo mam peak chwilowy na 0,52 a potem huśtawkę 0,42-0,46. Mam nadzieję że mogę liczyć na konsultacje ?
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
- Od: 28 wrz 2005, 07:23
- Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI
lukster napisał(a):Mam nadzieję że mogę liczyć na konsultacje ?
Spoko
Spadek o 1 psi to roznica w temp powietrza, cisnienia atm. itp, musialbys miec osobny sterownik EBC ktory w zamknietej pętli pilnuje ustawionego doladowania i na tej podstawie steruje solenoidą.
Nie zmienia to faktu, ze pomiedzy mbc a ebc w ms'ie roznica jest kolosalna.
Less roof, more fun

Temat strojenia zaplony ogarniety po raz drugi, na szczescie po zlosliwosci samoodkrecajacego sie czujnika polozenia wałka udalo sie powrocic do mocy wyjsciowej z drobnym bonusem w nm
Drugi wykres to moc po prawidlowym ustwieniu luznego czujnika przed strojeniem.

Drugi wykres to moc po prawidlowym ustwieniu luznego czujnika przed strojeniem.

Ostatnio edytowano 30 cze 2009, 16:35 przez Fiveopac, łącznie edytowano 2 razy
Less roof, more fun

Czy wykres uwzglednia korekcje temperatury? Poprzednie 245 koni miales przy 23 st, teraz bylo 28.
Na bank jest korekta, hamownai obciazeniowa wiec chyba bierze do korekty nawet odleglosc kuli ziemskiej od slonca w danym momencie
Poza tym idealny dzien na strojenei zaplonu – gorąco jak diabli i wysoka wigotnosc, jak nei stuka teraz to malo prawdopodobnie ze stuknie gdy bedzie chlodniej.
Poza tym idealny dzien na strojenei zaplonu – gorąco jak diabli i wysoka wigotnosc, jak nei stuka teraz to malo prawdopodobnie ze stuknie gdy bedzie chlodniej.
Less roof, more fun

Fiveopac no widze ze po piątku wziąłeś się ostro do pracy i odnalazłeś swoje zagubione stadko
gratki
Jaki piękny przebieg krzywych
Gdyby jeszcze się te krzywe ciągnęły do 7000rpm to byłby kosmos

Gdyby jeszcze się te krzywe ciągnęły do 7000rpm to byłby kosmos
Trusted computing – Yes or No?
Oj ładnie ten wykres wygląda, nie powiem – bardzo jestem ciekawy nowych czasów w Borsku, gratulacje. 
- Od: 13 gru 2008, 14:21
- Auto: Type R EP3 04' 245KM
dobra dobra tyle razy powtarzalem nie maslic mu tu tyle bourosnie i sie do auta nie zmiesci
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
szkodnik_byd słyszałem że juz ma problemy zeby sie wcisnąć