Pierwsze inwestycje w Xedosa po długim nieinwestowaniu

Na dzień dzisiejszy, letnie koła zostały zastąpione 15 calowymi zimówkami, na feldze aluminiowej z pierwszego postu , oponki zakupione to Fulda kristal 195/65/15 troszkę głośne albo po prostu mi się wydaję i tak ma byc w końcu to zimówka.
Wymienione zostały amortyzatory, na używane, oryginalne, zakupione od Wieska, które jeżdziły na jednym aucie ( po jednakowym przebiegu ) do amorków zostały zakupione nowe OE osłony . Niestety, nie obyło się bez wpadek. Zapomniałem, ze pod sprężyną są gumy, na których osadzona jest sprężyna . Z lewej strony, gdzie amor był sprawny guma była cała, ale po prawej gdzie był zużyty gume rozerwało i potrzebna była nowa. Wiadomo jak jest z dostępnościa części do X9

Podjąłem decyzje, żeby poskładac to na starej gumie, nową zamówiłem w Carspeed i u mnie będzie w piątek, razem z zestawem hamulców. Także w piątek prawy Mcperson zostanie rozebrany jeszcze raz w celu wymiany tej gumy. Przy okazji byłem na stacji diagnostycznej w celu sprawdzenia luzów ,bo gdy miałem juz wszystko na wierzchu to za jednym razem bym wymienił . Okazało się, że prócz amortyzatora wszystko jest ok , i nie ma luzów , na żadnym z elementów.
W piątek zabieram się za wymianę hamulców, tarcz i klocków łacznie z zestawem naprawczym do zacisków, które zostaną pomalowane na kolor napewno inny niż tjuningowy czerwony , nie mają świecic po oczach tylko byc odnowione.
Postaram sie o jakieś foto żeby co nieco pokazac. Na koniec mycie i chyba ostatnie woskowanie w tym roku

Edit:11.10.2012.
Madzia na warsztacie