Mazda Xedos 9 TA KL 95 r.+LPG
Mój chodzi bardzo dobrze ale może puki tak jest warto by było tam zajrzeć na wiosnę
Nawet wiem kto to zrobi pytanie czy będzie zadowolony
Nawet wiem kto to zrobi pytanie czy będzie zadowolony
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Musiało to kiedyś nastąpić:(
Zdechła skrzynia biegów .
Jechałem przed chwilą jakieś 80 km dość dynamicznie, częste wyprzedzanie-czyli redukcje biegów , wszystko w jak najlepszym porządku , jednak na całe szczęście, pod blokiem podjeżdzając pod próg zwalniający, auto cofnęło się do tyłu , co w automacie nie powinno mieć miejsca , musiałem sporo gazu dodać żeby pokonać w sumie nie wielką przeszkodę którą do tej pory pokonywałem nie wciskając gazu. Gdy zajechałem na miejsce parkingowe poczułem że auto najnormalniej nie ciągnie , nawet po większym wciśnięciu gazu. No i oczom moim po raz pierwszy ukazał się migajacy Hold. Na razie poczekam jak ostygnie sprawdzę stan oleju w skrzyni , jednak już myślę żeby ją całkiem zutylizować.
Jakieś pomysły ?
Zdechła skrzynia biegów .
Jechałem przed chwilą jakieś 80 km dość dynamicznie, częste wyprzedzanie-czyli redukcje biegów , wszystko w jak najlepszym porządku , jednak na całe szczęście, pod blokiem podjeżdzając pod próg zwalniający, auto cofnęło się do tyłu , co w automacie nie powinno mieć miejsca , musiałem sporo gazu dodać żeby pokonać w sumie nie wielką przeszkodę którą do tej pory pokonywałem nie wciskając gazu. Gdy zajechałem na miejsce parkingowe poczułem że auto najnormalniej nie ciągnie , nawet po większym wciśnięciu gazu. No i oczom moim po raz pierwszy ukazał się migajacy Hold. Na razie poczekam jak ostygnie sprawdzę stan oleju w skrzyni , jednak już myślę żeby ją całkiem zutylizować.
Jakieś pomysły ?

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
jeśli się robi to samemu to się opłaca, dając komuś wymiana skrzyni na manual, może wcale taka nie być, najgorsze że żeby szybko i sprawnie to zrobić najlepiej kupić xedosa z MT, przynajmniej tak mówił Maliniak, powiem szczerze, że sam nie wiem co bym zrobił w takim momencie, ale wydaje mi się że bym założył manual.
Na wsteku tez kaplica? może hydrokinetyk umarł
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Na allegro jest jakiś automat
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Automatu już nie chcę, będzie manual:)
Sprawdziłem stan oleju , i w zasadzie nie ma co sprawdzać , bo na bagnecie jest mielonka z kaszanką, po wyjęciu bagnetu jakieś grudki opiłki czy coś , w każdym razie coś , co cieczą nie jest , wytarłem i po ponownym wyjęciu bagnet mokry, stan dobry , ale widoczne te same błotniste 'rzeczy' wyglądające jakby ktoś nasrał do oleju:)
Sprawdziłem stan oleju , i w zasadzie nie ma co sprawdzać , bo na bagnecie jest mielonka z kaszanką, po wyjęciu bagnetu jakieś grudki opiłki czy coś , w każdym razie coś , co cieczą nie jest , wytarłem i po ponownym wyjęciu bagnet mokry, stan dobry , ale widoczne te same błotniste 'rzeczy' wyglądające jakby ktoś nasrał do oleju:)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
O to dość nie miła niespodzianka się przydarzyła
Tak to autko nie miało praktycznie żadnego wkładu finansowego aż coś musiało spłatac figla
Mam nadzieje ze niedługo znów będziesz się cieszył jazda i ze koszta nie będą wygórowane bez względu czy to będzie teraz automat czy mmanual
Tak to autko nie miało praktycznie żadnego wkładu finansowego aż coś musiało spłatac figla

Mam nadzieje ze niedługo znów będziesz się cieszył jazda i ze koszta nie będą wygórowane bez względu czy to będzie teraz automat czy mmanual

Nightfallówna
Ale chyba mając całego dawcę jest możliwość poprzekładać to co trzeba żeby działało jak należy
Z drugiej strony nie każdemu może się tempomat przydawać. Chcąc mieć MT można poświęcić tempomat

Z drugiej strony nie każdemu może się tempomat przydawać. Chcąc mieć MT można poświęcić tempomat

Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001