Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl, TA62-9H1
Chwilowo przestał mrugać Hold...ale nadal szarpie.Zbliża się zima więc auto trafi w garaż. Teraz mam remont łazienki w domu więc oba auta czekają, lecz bardziej kombinuję z X6, ponieważ to auto musi jeździć w zimę.
Zapewne na wiosnę będę myślał co z tym zrobić, i przy okazji zajmę się LPG, ponieważ nie chce działać, a wszystko się popieprzyło po uszkodzeniu alternatora, miał lepsze dni i gorsze ale teraz to jest masakra.
Filtra jako takiego nie mam, zapewne jest zabudowany w reduktorze, więc rozbiórka mnie czeka bądź kupno nowego.
Zapewne na wiosnę będę myślał co z tym zrobić, i przy okazji zajmę się LPG, ponieważ nie chce działać, a wszystko się popieprzyło po uszkodzeniu alternatora, miał lepsze dni i gorsze ale teraz to jest masakra.
Filtra jako takiego nie mam, zapewne jest zabudowany w reduktorze, więc rozbiórka mnie czeka bądź kupno nowego.
]
-
Kamil

- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Heh, nowe foto do albumu
Trochę zawczasu przysłali
Ostatnio edytowano 30 lip 2018, 14:01 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
]
-
Kamil

- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
no 50PLN i w kolorze i czarno białe.
]
-
Kamil

też to miałem napisać
jakimś wybitnie nowym radarem Ci strzelili, jakość wyśmienita i w kolorze 

-
Keeper of the Art

- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Gib napisał(a):17 kmh to raczej nie będzie 50 zł.
Dawidoski napisał(a):Minimum stówka i 4 pkt.
50PLN i bez punktowo (GB prawo jazdy) tyle dzisiaj zapłaciłem.Targować się trza
Zdjęcie też mi się podoba, tylko kosztowne i tak
Dopisano 21 paź 2013 21:37:
Hahah trzymam Cię za słowoBeny napisał(a):Jak będzie konkurs na najlepsze zdjęcie z fotoradaru masz mój głos
]
-
Kamil

Aby nie było że nic ale to nic się nie dzieje, no to małe story.
Dzisiaj widziałem się z Jędrzejem ( jedrzej07) a właściwie to doszło do umówionego spotkania, aby wypruć co nie co z pewnego czegoś, myślałem że będzie więcej roboty lecz Jędrkowi tak dobrze szło (wcale się nie dziwię) że przyjechałem na odkręcenie parę śrubek, ale warto było poznać tak sympatyczną osobę. Bardzo miło mi się rozmawiało jak i wypiło piwko.Szkoda że tak daleko mamy do siebie ale...
No więc trochę się działo
Tak to się skończyło
Oczywiście nie zabrakło milly:
No i będzie wyglądał jak polift z 2000r, oczywiście dziękuję Jędrzejowi za przytrzymanie dla mnie kilku drobiazgów jak i odsprzedanie kilku rzeczy po mega dobrych pieniążkach, oczywiście klucz będzie tak jak obiecałem i odeślę rękojeść jak mi się uda wszytko ładnie rozebrać.
Takie fanciki przywiozłem, jestem tak happy że dawno tak nie byłem, jak dziecko które dostało mega lizaka
Licznik, pierwszy spaliłem ale czego się nie robi dla nauki:
Lampki chrom:
Lewarek zmiany biegów:
Ręczny:
Lusterka składane el.
Tweetery:
Próba adaptacji ramki z FL
Poducha silnika przednia, moja już klękła:
No i deserek:
Długo oczekiwane
Cały zestaw
Jeszcze raz dzięki za tak miłe spotkanie jak i za graty.
Dzisiaj widziałem się z Jędrzejem ( jedrzej07) a właściwie to doszło do umówionego spotkania, aby wypruć co nie co z pewnego czegoś, myślałem że będzie więcej roboty lecz Jędrkowi tak dobrze szło (wcale się nie dziwię) że przyjechałem na odkręcenie parę śrubek, ale warto było poznać tak sympatyczną osobę. Bardzo miło mi się rozmawiało jak i wypiło piwko.Szkoda że tak daleko mamy do siebie ale...
No więc trochę się działo
Tak to się skończyło
Oczywiście nie zabrakło milly:
No i będzie wyglądał jak polift z 2000r, oczywiście dziękuję Jędrzejowi za przytrzymanie dla mnie kilku drobiazgów jak i odsprzedanie kilku rzeczy po mega dobrych pieniążkach, oczywiście klucz będzie tak jak obiecałem i odeślę rękojeść jak mi się uda wszytko ładnie rozebrać.
Takie fanciki przywiozłem, jestem tak happy że dawno tak nie byłem, jak dziecko które dostało mega lizaka
Licznik, pierwszy spaliłem ale czego się nie robi dla nauki:
Lampki chrom:
Lewarek zmiany biegów:
Ręczny:
Lusterka składane el.
Tweetery:
Próba adaptacji ramki z FL
Poducha silnika przednia, moja już klękła:
No i deserek:
Długo oczekiwane

Cały zestaw
Jeszcze raz dzięki za tak miłe spotkanie jak i za graty.
Ostatnio edytowano 30 lip 2018, 14:10 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
]
-
Kamil

Nie silnik nie potrzebny jest miBeny napisał(a):Widzę owocna wyprawa byław końcu inwestujesz we właściwa mazdę
silnik tez zabrałeś?
Miałem nie wydawać za dużo $$ ale nie mogłem się powstrzymać
]
-
Kamil

Widze, ze dobry kierunek kiedys obralem, laczac dwa swiaty modeli '95 z 2001 
Trzymam kciuki za powodzenie projektu
Nadal trzymam te nawiewy z chromowanymi suwakami, teraz pasowalyby idealnie do klamek 
Popraw jeszcze Peral w temacie na Pearl i bedzie super
Pozdrawiam,
voytecku.
radar88 napisał(a):Licznik, pierwszy spaliłem ale czego się nie robi dla nauki:
Trzymam kciuki za powodzenie projektu
Popraw jeszcze Peral w temacie na Pearl i bedzie super
Pozdrawiam,
voytecku.
Zapewne się po nie zgłoszę w najbliższym czasie.voytecku napisał(a):Nadal trzymam te nawiewy z chromowanymi suwakami, teraz pasowalyby idealnie do klamek
Tak, dzisiaj spędziłem 4h w aucie, samo przerobienie ramki chwilę zajęło ale jak dla mnie wygląda bajecznie, teraz mam 2 popielniczki lecz to ulegnie również zmianie, widziałem na allegro coś takiego:
http://allegro.pl/mazda-xedos-9-milleni ... 26630.htmlMnie będzie interesować miejsce na długopis i ten mały "schowek"
Zacząłem od najłatwiejszych rzeczy, typu lampki i pierdółki:

Tak było:

Obecnie:

Następnie zająłem się tunelem środkowym, trochę było rzeźby i trytki też musiały pomóc, ale

Przymierzyłem również lusterka, które najprawdopodobniej jutro już będą przemalowane i zaraz zamawiam wkłady aby je jak najszybciej założyć:

Następnie w ruch poszły klamki i tweetery, teraz dźwięk w samochodzie to sama przyjemność

Następnie zabrałem się za lewarek, trochę spędziłem nad nim czasu ale również się opłacało:

Więc stare "drewienko" wraz z coupholder-em jest do sprzedania, i tak tego nie używałem i tak, użyłem całe 2x więc jest to rzecz zbędna jednak dla mnie.Wersja AT.

Został mi ręczny tylko nie wiem jak dostać się do guzika i ściągnąć rękojeść bez uszkadzania jej, spróbuję może na ciepło.
Oczywiście jeszcze poduszka do wymiany, jeżeli jutro będzie ładna pogoda jak dzisiaj to się skuszę na wymianę.
Licznik jeszcze chwilę poczeka lecz będę myślał jak go tam wsadzić aby wszystko działało, wiązkę mam więc zapewne deska do wyprucia będzie musiała iść.
Pozdrawiam,
Kamil
]
-
Kamil

radar88 napisał(a):Tak, dzisiaj spędziłem 4h w aucie, samo przerobienie ramki chwilę zajęło ale jak dla mnie wygląda bajecznie, teraz mam 2 popielniczki lecz to ulegnie również zmianie, widziałem na allegro coś takiego:
Nie wiem czy lepszym pomyslem nie byloby przelozenie podlokietnika z tego X9 od Jedrzeja. Nie musialbys przerabiac ramki i dokupowac tego mieszka, bylaby jedna popielniczka, cup-holder x2 oraz wieksza funkcjonalnosc schowka z dwiema polkami i dodatkowa wtyczka 12V. Wtedy zamontowalbys jasny wybierak AT oraz jasna dzwignie hamulca recznego bez zadnych dodatkowych modyfikacji.
Pozdrawiam,
voytecku.
Problem w tym że schowek jest z anglika więc nic się z nim nie da zrobić.Chciałem tak zrobić ale przypomniało mi się że to nie ta strona
Poza tym nie chciał bym mieć dwu kolorowej tapicerki.
]
-
Kamil

Chociaż nie mam teraz zbytnio czasu na przeglądanie forum, to przyznam szczerze, że jak już jestem to zawsze zajrzę do Twojego tematu, aby prześledzić wątek.
Cieszę się, że nadal modzisz.
P.S.a ile za ramkę chcesz?
pozdrawiam
Cieszę się, że nadal modzisz.
P.S.a ile za ramkę chcesz?
pozdrawiam
Musi się dziać. Nie wiem jak się podoba ramka z FL 02 w tym roczniku lecz jak dla mnie robi mega robotę.
Dopisano 28 paź 2013 16:13:
Wymiana poduszki przeprowadzona w 40minut, efekty:
Nowa (używana)
Stara –
Lusterka w kolorze, jeszcze clar nanieść i będzie miód, wkłady już zamówione.
Dopisano 28 paź 2013 16:13:
Wymiana poduszki przeprowadzona w 40minut, efekty:
Nowa (używana)
Stara –
Lusterka w kolorze, jeszcze clar nanieść i będzie miód, wkłady już zamówione.
Ostatnio edytowano 30 lip 2018, 14:13 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
]
-
Kamil

Nawet nie zauważyłem że już masz przemalowane lustra 
Szybko poszło, a poducha rzeczywiście tragiczna ta Twoja, "nowa" wygląda na prawdę jak nowa przy niej
Kiedy montaż lusterek?
Fajnie wyszło odmłodzenie Xedosika
Szybko poszło, a poducha rzeczywiście tragiczna ta Twoja, "nowa" wygląda na prawdę jak nowa przy niej
Kiedy montaż lusterek?
Fajnie wyszło odmłodzenie Xedosika

Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001