Mazda 929 HB FE '86 COSMO 2.0
Dłuuuugo mnie nie było ale jestem z Wami cały czas 
felgi rzeczywiście wizualnie wydają się przy małe. delikatne obniżenie na pewno poprawiłoby wygląd ale na chwile obecną brak kasy na wymianę sprężyn
pochwale się że wybrałem się Nią w góry (600km w jedną stronę) bez żadnych problemów
)
jednak co Mazda to Mazda
no i dach jest już czarny
felgi niestety jeszcze nie wypolerowane z braku czasu, ale już niebawem się za nie zabiorę.
co proponujecie na zdarcie starego klaru który jest już pokruszony ? jaka gradacja będzie najlepsza żeby nie uszkodzić samej struktury felgi? chce je zrobić na lustro
nie chcę używać paint removera żeby nie zszedł złoty kolor wnęk,
chętnie wysłucham rad
pozdro !
felgi rzeczywiście wizualnie wydają się przy małe. delikatne obniżenie na pewno poprawiłoby wygląd ale na chwile obecną brak kasy na wymianę sprężyn
pochwale się że wybrałem się Nią w góry (600km w jedną stronę) bez żadnych problemów
jednak co Mazda to Mazda

no i dach jest już czarny
felgi niestety jeszcze nie wypolerowane z braku czasu, ale już niebawem się za nie zabiorę.
co proponujecie na zdarcie starego klaru który jest już pokruszony ? jaka gradacja będzie najlepsza żeby nie uszkodzić samej struktury felgi? chce je zrobić na lustro
nie chcę używać paint removera żeby nie zszedł złoty kolor wnęk,
chętnie wysłucham rad
pozdro !
- Od: 9 paź 2015, 15:02
- Auto: MAZDA 929 coupe 2.0i 1986
Sam sprawdzisz jaka gradacja będzie bezpieczna na początek. Pewnie i tak musisz mieć prawie każdy od 240 do 2000.
To auto i te koła nie lubią "lustra" czy imitacji chromu
Zadbane amelinium
Może spot za 2 tygodnie w Bydgoszczy?

To auto i te koła nie lubią "lustra" czy imitacji chromu
Zadbane amelinium

Może spot za 2 tygodnie w Bydgoszczy?

CBR rządzi
Nie potrzebne są większe. Swietnie wygląda. Poleruj tak jak kolega pisał wszystkimi papierami po koleji tylko pamiętaj żeby robić to oscylacją bo momentalnie można zrobić w alu dziure.
Nie wiem tylko czym można pozniej takie gładkie alu zakonserwować? Są na to jakieś patenty?
Nie potrzebne są większe. Swietnie wygląda. Poleruj tak jak kolega pisał wszystkimi papierami po koleji tylko pamiętaj żeby robić to oscylacją bo momentalnie można zrobić w alu dziure.
Nie wiem tylko czym można pozniej takie gładkie alu zakonserwować? Są na to jakieś patenty?
Są środki do konserwacji, jednak takie "gołe" koło to raczej tylko opcja na lato, nielubi to wody a tym bardziej soli, w zimę od razu pojawią się wykwity i felgi zrobią się matowe. Dodatkowo żeby utrzymać efekt lustra i tak trzeba to dość często polerować. Najlepszą opcją było by chromowanie jednak to jest już spory wydatek. 

Działam cały czas na froncie
wymieniałem ostatnio parę rzeczy
niestety mam zła wiadomość. Pękła mi przednia szyba
brak dostepnosci w PL. Mam problemy z maglownica . Ma ktoś może od 626 gd ? Zastanawiam się czy by pasowała. Znalazłem ogłoszenie z czesciami ale gość przestał odbierać telefony po narobieniu mi nadzieji:(
Mazda cały czas w moim posiadaniu, nie sprzedaje 
Decyzja zapadła już w tamtym roku a dawno mnie nie było
Zrgenerowałem maglownice, została jeszcze pompa wspomagania:) za jakiś czas wstawię jakieś zdjęcia
pozdro Mazdowariaty 
Decyzja zapadła już w tamtym roku a dawno mnie nie było
Zrgenerowałem maglownice, została jeszcze pompa wspomagania:) za jakiś czas wstawię jakieś zdjęcia
Polerka felg 
Dopisano 23 cze 2020, 01:04:
Demontaż I montaż maglownicy bez kanału ( pierwszy i ostatni raz
)
Niestety przekladnia nie nadawała się na samą wymianę uszczelniaczy, oddałem do specjalisty i listwa została przeszlifowana o ponad 0,6mm
Dopisano 23 cze 2020, 01:06:
Listwa przekladni kierowniczej
Dopisano 23 cze 2020, 01:09:
1
Dopisano 23 cze 2020, 01:10:
2
Dopisano 23 cze 2020, 01:04:
Demontaż I montaż maglownicy bez kanału ( pierwszy i ostatni raz
Niestety przekladnia nie nadawała się na samą wymianę uszczelniaczy, oddałem do specjalisty i listwa została przeszlifowana o ponad 0,6mm
Dopisano 23 cze 2020, 01:06:
Listwa przekladni kierowniczej
Dopisano 23 cze 2020, 01:09:
1
Dopisano 23 cze 2020, 01:10:
2