Mazda Xedos 9 TA KL 95 r.+LPG
No i zrobiłem pierwsza drobnostke kosmetyczną:) Odkręciłem, wyczyściłem papierem z korozji i pomalowałem czarnym matem ramiona wycieraczek, bo nie nie dośc ze ruda się pojawiła , szczegolnie w miejscu tej plastikowej spinki co trzyma pióro wycieraczki to gdzie niegdzie jakieś przebarwienia sie porobiły i wyblakła stara farba.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
deejay27 napisał(a):panel klimatyzacji, w którym działało jedynie pokrętło od temperatury, został wymieniony i teraz działa idealnie . Po tej operacji , mój ściemniający się wyświetlacz zaczął świecic duzo mocniej i wg się nie ściemnia po załaczeniu świateł , teraz nawet ostre słońce , nie stanowi problemu w odczytaniu informacji na nim wyświetłanych.
Zazdroszczę..u mnie działa panel i świeci dopóki się nie nagrzeje...potem wyświetlacza gaśnie i mogę zgadywać jak jest ustawiony nawiew oraz jaka temp jest...no i czasem nie działa przycisk MODE i OFF też jakoś niechętnie
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
Jeśli chodzi o nagrzewanie wyświetlacza i jego gaśniecie, to u mie jest to samo, też najpierw miga, póżniej zgaśnie, ale po kilku minutach jak schłodze wnętrze zapala się ponownie. Ale przynajmniej widac na nim teraz wszystko idealnie a nie jak wcześniej tylko w nocy.

deejay27 napisał(a):Felgi juz są kupione właśnie czekam na kuriera i będą to 17 z Mazdy 6 oryginalne . Nie chcialem kombinowac z innymi felgami bo po pierwsze primo problem z obcieraniem mogłby powstac , a przy ori wszystko pasuje ,a po drugie ultimo ,to wzór oryginalnych felg z M6 mi się podoba
Te felgi, które są teraz na aucie , będą na zime.
Jak tylko założysz to daj duże zdjęcia bo ja tez mam zamiar w przyszłości kupić takie felgi i nie wiem jak będą wyglądać. mam nadzieje ze są takie jak na obrazku wyżej, te czarne ale w oryginalnym kolorze. pozdrawiam...
- Od: 17 sie 2011, 23:29
- Auto: Xedos 9 2.5V6 1995
Jak tylko założysz to daj duże zdjęcia bo ja tez mam zamiar w przyszłości kupić takie felgi i nie wiem jak będą wyglądać. mam nadzieje ze są takie jak na obrazku wyżej, te czarne ale w oryginalnym kolorze. pozdrawiam...
Zdjęcia są na poprzedniej stronie:)

Czas pokazac trochę nowych zdjęc Mazdy , a więc z grubej rury:)

Zakupiłem amortyzatory na przód od Pana Wieśka z Debicy , uzywane, z jednego auta , sprawdzone przez samego mistrza mechanki forumowej:) wraz z gumami (ori Mazda)
W przyszłym miesiącu będą wymieniane razem z hamulcami tył (tarcze klocki) i zostaną pomalowane zaciski na jakiś gustowny kolorek(czarny)

Zakupiłem amortyzatory na przód od Pana Wieśka z Debicy , uzywane, z jednego auta , sprawdzone przez samego mistrza mechanki forumowej:) wraz z gumami (ori Mazda)
W przyszłym miesiącu będą wymieniane razem z hamulcami tył (tarcze klocki) i zostaną pomalowane zaciski na jakiś gustowny kolorek(czarny)

jaki masz profil opony? bo widzę, ze sporo miejsca jeszcze tam masz.
jak z klima? uporales sie?
trzymam kciuki za dalsze plany

Siwus napisał(a):jaki masz profil opony? bo widzę, ze sporo miejsca jeszcze tam masz.
Profil to jak sie nie myle 45, szerokośc 215 na pewno.
Co do klimy to oczywiście została naprawiona , chłodzi pięknie .Kupiłem uzywane w dobrym stanie amory od Wieska ( nowy 745 zł szt)na przyszły miesiąc bedą wymieniane ,razem w hamulcami tylnymi które będą kupione w Carspeed , cały komplet (tarcze, klocki, blaszki spręzynki) no i przy okazji zostaną pomalowane zaciski z przodu i z tyłu.

moze przy profilu 50 lub 55by troszkę lepiej to wygladalo
fajnie, ze klima już chłodzi, bo zblizaja sie upalne dni
na zlot do Ryk sie wybierasz?
pozdrawiam
fajnie, ze klima już chłodzi, bo zblizaja sie upalne dni
na zlot do Ryk sie wybierasz?
pozdrawiam
Bardzo chętnie bym pojechał , ale niestety wydatki jakie mnie czekają w najbliższym czasie ,przekreślają nie tylko wyjazd do Ryk i inwestycje w auto . Teraz musze kupic inny pojazd czterokołowy i inne gadzety z tym związane:)( Zona jest w 6 miesiącu ciąży)

Coś czuję, że wirus X9 mnie złapie 
Gratki

deejay27 napisał(a):Zona jest w 6 miesiącu ciąży
Gratki
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
deejay27 napisał(a):Teraz musze kupic inny pojazd czterokołowy i inne gadzety z tym związane:)( Zona jest w 6 miesiącu ciąży)
Pamiętaj jak kupować to tylko mazdę, aby w geny wchodziło od najmłodszych lat.
Gratuluję

]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Kurcze a ja powód był sypnięcia amorów? BO na ten przebieg powinny hulać i hulać, w KF-ie mieliśmy prawie 300 tyś km w tym 100 po polskich drogach i były w stanie co najmniej dobrym. A gumy na amory tylko ori koszt może spory chyba 300 zł komplet 4 sztuk ale to już na lata 
Nie znam przyczyny przedwczesnego zuzycia amorka, ale podejrzewam, ze ktoś przede mna musiał w coś wjechac, albo moze po jakiejś stłuczce się uszkodził, i olej z niego wyciekł . W każdym razie drugie amorki w stanie dobrym + ,oraz nowe ori gumy leżą w domu od jakiegoś czasu ( zakupione u Wieśka ) wystarczy tylko zamontowac. Ale dziś wróciłem Mazdą z urlopu, przejechała pierwszy taki większy dystans 500 km i wszystko wzorowo , zuzycie wyszło mi w granicach 10 l ( 3 osoby + pełny bagażnik) klimy nie wyłaczam w zasadzie wcale, zawsze mam na AUTO.

deejay27 napisał(a):Bardzo chętnie bym pojechał , ale niestety wydatki jakie mnie czekają w najbliższym czasie ,przekreślają nie tylko wyjazd do Ryk i inwestycje w auto . Teraz musze kupic inny pojazd czterokołowy i inne gadzety z tym związane:)( Zona jest w 6 miesiącu ciąży)
Gratulacje!!!
To teraz masz idealny samochod rodzinny;)
Fajnie, ze podroz sie udala bez problemow.
Dalszej bezawaryjnej jazdy zycze.
pozdrawiam
Wpadł nowy radioodtwarzacz JVC kd-r45 podstawowy model.Ważne ze nowy i mój , bo poprzedni był pożyczony i brakowalo w nim tej ramki plastikowej, dlatego nawet foty wcześniej nie robiłem:)