Czy nic się nie dzieje? Oj dzieje ale nic spektakularnego
W zeszłym tygodniu skończona naprawa klimatyzacji, dzięki zapasom Zbyszka(JapanaBA) mogłem wymienić osuszacz klimatyzacji przy dłuższym rozszczelnieniu lepiej to zrobić, żeby nie zabić kompresora, tak przynajmniej piszą w mądrych tekstach. Klimatyzacja wyczyszczona ultradźwiękami choć 2x droższa metoda niż chemicznie to polecam naprawdę aż chce się oddychać szczególnie w upalne dni. Klimatyzacją nacieszyłem się 2 dni i puściło gdzieś na oringu i cały zapas czynnika poszedł, na szczęście zakład zachował się fair i wziął winę na siebie i wszystko naprawił i nie wziął nawet grosza( także mimo wszystko mogę polecić zakład w Łodzi jak coś to PW).
W niedzielę wybrałem się na wycieczkę do Zbyszka i Anity, jako że lubię poznawać okolice to pojechałem przez wioski a nie autostradą (z powrotem już nie byłem na tyle głupi). Ogólnie można napisać, że sam gwint nie jest na tyle problem co nisko zawieszone auto i obawa co by czegoś nie pogubić po drodze. Garby asfaltowe na krańcach drogi dochodziły do połowy wielkości koła.Podczas jazdy przez las, ciężko to było zauważyć więc prędkość 60-70 km/h.
Pojechałem, żeby obejrzeć maskę bo moja mnie drażniła nalotami rudej a wyjechałem ze zmienioną maską i błotnikiem, zainstalowanymi poprawnie nakładkami na progi wew., wymienionym grilem, zmienionym mocowaniem akumulatora, zrobionym mocowaniem dywanikiem kierowcy.
Jestem pełen podziwu jak fajną rodzinę tworzą oraz ich wielką chęcią pomocy, ogromna wiedza Zbyszka i sprawność manualna a także wyposażenie garażu sprawiło, że moja rola była tylko do zagadywania i konsumpcji

aż mi trochę wstyd było w końcu człowiek jeszcze te łapki ma.
Xedosik Anity obejrzany na żywo i wiadomo, że jest w dobrych rękach, wszystko wyczyszczone i pachnące. 323 BA Zbyszka to inna bajka dawno nie widziałem tak zadbanego auta służącego do codziennych dojazdów, pełne drobnych bajerów na co dzień, nie widoczne ale sam miałem Fkę a komora, kurde chciałbym kiedyś mieć tak czystą.
Także wielkie dzięki za pomoc, posiłek i opiekę

Do zobaczenia.