Mazda Xedos 9/Millenia TA KL '94r.
Dzisiaj przyszedł zestaw tonujący do skóry z firmy lederzentrum, jutro albo po jutrze biorę się za odświeżanie.

Ciężko opisać Twoją Mazdę. Jak ją zobaczyłem nie mogłem oderwać wzroku. PIEKNA ! Według mnie najładniejsza Mazda zlotu jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny. Przez Ciebie sam zacząłem mięć chęć na Xeda 9
Nadal nie mogę uwierzyć, że jest to 94 rocznik...
rclmati napisał(a):Ciężko opisać Twoją Mazdę. Jak ją zobaczyłem nie mogłem oderwać wzroku. PIEKNA ! Według mnie najładniejsza Mazda zlotu jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny. Przez Ciebie sam zacząłem mięć chęć na Xeda 9Nadal nie mogę uwierzyć, że jest to 94 rocznik...
Seraf napisał(a):Ja też jestem pełen podziwu bo mazda wyglądała ślicznie
Dziękuję, fakt, że i tak nie zdążyłem w pełni przygotować auta do zlotu z braku czasu, ale cieszę się, że się podoba. Udziału w konkursie nie brałem, bo nie mnie to oceniać, czy mogę wziąć w nim udział
ale oprócz mojego auta, był też piękny X9 Benego z którym mamy małą sesję, fotki wstawię jak dostanę. Auto już ma swoje latka, więc potrafi czasami złapać focha, ale ten zły humor całe szczęście nie trwa długo i nie jest tak dotkliwy;)
Kilka zdjęć ze zlotu.
Zdjęcia dzięki Sewa

Photo by Don Gregorio

Photo by Seba 323f, Tito, Widzewianka TM

Zdjęcia dzięki Sewa

Photo by Don Gregorio

Photo by Seba 323f, Tito, Widzewianka TM

Dziękuje Panowie za miłe słowa, dorzucam jeszcze kilka fotek z naszego ślubu 7.7.2012r,
pozdrawiam

pozdrawiam

dopiero doobejrzałem reszte galerii i filmik, Ty chyba nic nie robisz tylko grzebiesz w aucie, a ludzie przychodzą patrzą na to i pewnie jeszcze za to płacą
mam nadzieje że przez to, małżonce życzeń imieninowych nie zapomniałeś złożyć ;>?? 
Piękne dzieci rodzą się w bólach.
- Od: 10 lip 2012, 20:18
- Auto: X9 KL 98r.
iveco 2.8 01r
O aucie juz się nie raz wypowiadałem , ale Twojej drugiej połoweczki też muszę Ci pogratulowac. Piękna kobieta w tylko ładnym aucie:)( no niech będzie w super aucie):)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
zgr1985 napisał(a):dużo pracy pochłoneła ta laleczka, ale się opłacałopiękny Xedzik
pracy i pieniędzy:) Xedos ze względu na swój wiek, niestety miewa czasami fochy
zgr1985 napisał(a):dopiero doobejrzałem reszte galerii i filmik, Ty chyba nic nie robisz tylko grzebiesz w aucie, a ludzie przychodzą patrzą na to i pewnie jeszcze za to płacąmam nadzieje że przez to, małżonce życzeń imieninowych nie zapomniałeś złożyć ;>??
oczywiście, że nie zapomniałem.
deejay27 napisał(a):O aucie juz się nie raz wypowiadałem , ale Twojej drugiej połoweczki też muszę Ci pogratulowac. Piękna kobieta w tylko ładnym aucie:)( no niech będzie w super aucie):)
a dziękuję dziękuję, również pozdrawia
EDIT
aby pokazać ile czasu i pracy pochłonął nas samochód przedstawiam zdjęcia przed kupnem w 2010 roku<lol>

no to faktycznie dużo pracy i serducha w xeda włożyłeś i to się chwali... w sumie to jestem pełen uznania za podejście do tematu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 3 sty 2009, 12:22
- Auto: Mazda 929 Coupe HB 2,0 GLX, 84'
Mazda 626 GE FP, 95' + Koltec
Witam,pięknie odbudowana mazda na tych starych fotach wyglądała na 94,teraz jakies 10lat młodziej
Widzę że sesji ślubnej z mazdą nie mogłeś odpuścić
i bardzo dobrze bo zdjęcia swietne.
Szerokości na nowej drodze życia
Pozdr
Widzę że sesji ślubnej z mazdą nie mogłeś odpuścić
Szerokości na nowej drodze życia
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Pozdr
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
liberum napisał(a):no to faktycznie dużo pracy i serducha w xeda włożyłeś i to się chwali... w sumie to jestem pełen uznania za podejście do tematu.
Pozdrawiam
Beny napisał(a):Witam,pięknie odbudowana mazda na tych starych fotach wyglądała na 94,teraz jakies 10lat młodziej![]()
Widzę że sesji ślubnej z mazdą nie mogłeś odpuścići bardzo dobrze bo zdjęcia swietne.
Szerokości na nowej drodze życia![]()
Pozdr
Dziekuje;)
w zeszlym tygodniu wzialem się za porządki pod maską, trochę umyłem, poczyściłem, pomalowałem, więc silniczek wygląda na odświeżony, przy okazji trochę namieszałem, bo obroty na biegu jałowym lub na "P" wzrosły do ponad 1100obr, muszę jeszcze posprawdzać szczelność przy przepustnicy, bo może gdzieś tam cos lewego ciągnie.
jakies foty z telefonu
nie jest to rezultat w pełni satysfakcjonujący dla mnie, ale póki co tak będzie

Pozdrawiam
Na początku wspominałeś o zestawie tonującym do skóry , czy został użyty ? jeśli tak , to z jakim skutkiem ?
- Od: 9 wrz 2011, 22:18
- Auto: Mazda Xedos 9 1999r. 2,5L Automat
zgr1985 napisał(a):Cześć Siwus!
Mam pytanko jak zamontowałeś lampy od mili to masz w nich regulacje?
nie mam regulacji, bo lampy te nie mają silniczków, a żeby przełożyć z X9 to by trzeba było rozklejać lampy, wiec tylko pojechałem do diagnosty na prawidłowe ustawienie.
andrzejmat napisał(a):Na początku wspominałeś o zestawie tonującym do skóry , czy został użyty ? jeśli tak , to z jakim skutkiem ?
tak został użyty, efekt dobry, byłby jeszcze lepszy, ale niestety farba nie posiada dobrego aplikatora i trzeba nakładać ją gąbką, Foto wstawię jak będę miał chwilkę, narazie pomykam moim nowym rowerkiem, więc Mazda stoi w garażu.