Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl, TA62-9H1
Krzemol1994 napisał(a):A na zdjęciach widzę bardzo ładny egzemplarz
Jak byś zobaczył w rzeczywistości to byś troszkę zmienił zdanie
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
radar88 napisał(a): lecz w chwili kryzysu człowiek ma różne myśli.
też przez to przechodziłem
Heh teraz raczej zostanie już u nas na długo. Wyjeżdżając z PL –> UK miałem stracha, ponieważ autem aż takich tras nie pokonywałem, dojechałem, auto całe teraz kwestia powrotu do PL (oczywiście nie już) Autem jeżdżę po UK i się spisuje, heh zawsze ma dobre jedzenie, bo jeździ na PB
Gazu nie czuła od przyjazdu do UK. Żeby się nie rozkokosiła 
Pamiętajcie panowie, że gdyby nie wy to by auta nie było, zmobilizowaliście mnie i podnosili na duchu w złych/ciężkich chwilach. Pamiętam o tym i nie zapomnę. Dziękuję

Pamiętajcie panowie, że gdyby nie wy to by auta nie było, zmobilizowaliście mnie i podnosili na duchu w złych/ciężkich chwilach. Pamiętam o tym i nie zapomnę. Dziękuję

]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Pamiętajcie panowie, że gdyby nie wy to by auta nie było, zmobilizowaliście mnie i podnosili na duchu w złych/ciężkich chwilach. Pamiętam o tym i nie zapomnę. Dziękuję
Całą robotę wykonałeś Ty i masz być z czego dumny
-
Kamil
Radex napisał(a):tylko dobrze przemyśl ich naklejenie i nie przesadź!
Czerwone idą na boki drzwi tył, koło szyby (czarny trójkącik), napis MazdaSpeed będzie na grillu. Czekam jeszcze na zakrętki na wentylki kół z logo MS
]
-
Kamil
a gdzie to kupiles
bo jedna czerwona musze sobie kupic 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
boczek86 napisał(a):a gdzie to kupilesbo jedna czerwona musze sobie kupic
W UK. Ebay.co.uk
Nakrętki na wentylki już są :
W środę auto wstawiam do warsztatu, będzie totalny przegląd wszystkiego, wymiana oleju w silniku + filtr oraz kolektor wydechowy,drążek reakcyjny górny PT, olej w układzie wspomagania, rozrząd, pompa wody i zapewne coś jeszcze
Edit 10 paź 2011
Mazda dzisiaj dostała nowe chapcie 225/45/R17 BRIDGESTONE POTENZA 5001
Zamówiony/e:
Korek MS:
Głośniki w drzwi:VIBE SLICK 57 5"X7" 2 WAY COAXIAL CAR SPEAKERS 210W
Radio: JVC KW-AVX740 DVD USB
Edit: 13 Paź 2011
Nowy brelok:
Edit: 23 paź 2011
Xedos dostanie nowe lampy na tył(wyglądają jak nowe), zakupione od yotecku, dzięki za sprzedaż:
Edit 24.11.2011
W sobotę odbieram auto od mechanika, jadę na spot w UK i w poniedziałek auto wstawiam z powrotem, ponieważ mechanik znalazł wyciek oliwy i chce wymontować silnik, zapewne kolektor również będzie mu łatwiej wymieniać
Ostatnio edytowano 30 lip 2018, 12:54 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
]
-
Kamil
Nie ciężko Ci jeździć po niewłaściwiej stronie ulicy i po właściwej stronie dla kierwcy
?
Przypominam sobie teraz jak mi kumpel z UK odpowiedział na moje pytanie czego nie ma żadnych ramek ani naklejek MKP (mondeo klub polska) a jeog odpowiedz bezcenna: "Bo Ku*wa gówniarze angielscy zaraz by mi pourywali lusterka!"
. Nie boisz się tego procederu, czy u Ciebie w okolicy spokojnie z tym?

Przypominam sobie teraz jak mi kumpel z UK odpowiedział na moje pytanie czego nie ma żadnych ramek ani naklejek MKP (mondeo klub polska) a jeog odpowiedz bezcenna: "Bo Ku*wa gówniarze angielscy zaraz by mi pourywali lusterka!"
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
Dibeisi napisał(a):Super. Czy mnie oczy nie mylą czy masz psa harta? Startuje w zawodach
Pies nie mój i nie startuje w zawodach
jarsoN napisał(a):Nie ciężko Ci jeździć po niewłaściwiej stronie ulicy i po właściwej stronie dla kierwcy?
Daje radę
jarsoN napisał(a):Przypominam sobie teraz jak mi kumpel z UK odpowiedział na moje pytanie czego nie ma żadnych ramek ani naklejek MKP (mondeo klub polska) a jeog odpowiedz bezcenna: "Bo Ku*wa gówniarze angielscy zaraz by mi pourywali lusterka!". Nie boisz się tego procederu, czy u Ciebie w okolicy spokojnie z tym?
W środku tygodnia stoi spokojnie w mieście, gorzej na weekend jak zaczynają imprezować, wtedy auto troszkę dalej od centrum parkuję, lecz w miejscu gdzie mieszkam, sporo aut jest z NL,D,E z PL jest mój i Polo, bardziej się martwię że mi blachy zapier..lą niż mi coś uszkodzą
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Dibeisi napisał(a):Super. Czy mnie oczy nie mylą czy masz psa harta? Startuje w zawodach
Pies nie mój i nie startuje w zawodachjarsoN napisał(a):Nie ciężko Ci jeździć po niewłaściwiej stronie ulicy i po właściwej stronie dla kierwcy?
Daje radęZ resztą moje początki jazdy były w UK, pierwsze zakupione auto było w UK, więc mam to we krwi
jarsoN napisał(a):Przypominam sobie teraz jak mi kumpel z UK odpowiedział na moje pytanie czego nie ma żadnych ramek ani naklejek MKP (mondeo klub polska) a jeog odpowiedz bezcenna: "Bo Ku*wa gówniarze angielscy zaraz by mi pourywali lusterka!". Nie boisz się tego procederu, czy u Ciebie w okolicy spokojnie z tym?
W środku tygodnia stoi spokojnie w mieście, gorzej na weekend jak zaczynają imprezować, wtedy auto troszkę dalej od centrum parkuję, lecz w miejscu gdzie mieszkam, sporo aut jest z NL,D,E z PL jest mój i Polo, bardziej się martwię że mi blachy zapier..lą niż mi coś uszkodzą
Edit 28 paź 2011
Nowe elementy w samochodzie założone
W końcu wymarzone lampy:
Korek MS:
Naklejki MS lusterka (przepraszam za foto)
Oraz nowe radio, pilot do radia w drodze z USA:
Ostatnio edytowano 30 lip 2018, 12:57 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
]
-
Kamil
Znowu się do Ciebie po naklejki zgłoszę
tym razem takie białe jak masz na lusterkach
Wydaje mi się że przyjemniej by tył wyglądał bez oznaczeń

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Czołem radar 
ogólnie wsio pięknie i czołobicie o posadzkę za nakład pracy, pełen szacun.
ale parę uwag musi być co byś w piórka nie obrósł
po pierwsze primo: wywal te drewnopodobne coś wokół radia i zapodaj aluminiowe (spróbuję na dniach zrobić fotę jak to wygląda i Ci wyślę), lub zapodaj czarne takie jak montowali w x9 KF (dla sprawdzenia wyślę Ci swoje to sobie zapodasz i obadasz czy Ci się spodoba, są tam też uchwyty na kubki)
po drugie primo ultimo: dekle w silniku fajnie pomalowane, ale te zardzewiałe śruby potraktuj szczotką mosiężną na wiertarce. po tym zabiegu świecą się jak nówki
, a jak nie to za grosze kupisz imbusy nierdzewka (mat lub połysk) i będzie git 
wiem z autopsji
EDIT:
coś takiego jak ten ma wokół radia

ogólnie wsio pięknie i czołobicie o posadzkę za nakład pracy, pełen szacun.
ale parę uwag musi być co byś w piórka nie obrósł
po pierwsze primo: wywal te drewnopodobne coś wokół radia i zapodaj aluminiowe (spróbuję na dniach zrobić fotę jak to wygląda i Ci wyślę), lub zapodaj czarne takie jak montowali w x9 KF (dla sprawdzenia wyślę Ci swoje to sobie zapodasz i obadasz czy Ci się spodoba, są tam też uchwyty na kubki)
po drugie primo ultimo: dekle w silniku fajnie pomalowane, ale te zardzewiałe śruby potraktuj szczotką mosiężną na wiertarce. po tym zabiegu świecą się jak nówki
wiem z autopsji
EDIT:
coś takiego jak ten ma wokół radia

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Kamilu, teraz to bajka 
Bazyl
Kupiłem podstawki pod kubki i nie zwróciłem uwagi że nie mam wycięcia w drewienku...żenada, muszę się rozejrzeć za nowym środkiem.
Co do śrub, mogłem to zrobić wcześniej, lecz nikt nie poddał pomysłu
Następnym razem tak zrobię 
Heh te naklejki akurat kupiłem w PL, 6 sztuk za 8,50, szukaj na allegro
Jeszcze radio muszę dobrze przykręcić do konsoli, bo na chwilę obecną jest tylko włożone.
Jeszcze wymieniam głośniki z przodu, zakrętki na wentylki MS i naklejenie naklejeczek (MS) na autko. We wtorek mechanik – wyciągniecie silnika --> wymiana kolektora wydechowego, zlokalizowanie wycieku oleju, wymiana oliwy w ASB,wymiana oleju w układzie wspomagania. Wymiana wahacz tył górny i coś tam pewnie jeszcze wyjdzie.
Co do śrub, mogłem to zrobić wcześniej, lecz nikt nie poddał pomysłu
sylwo napisał(a):Znowu się do Ciebie po naklejki zgłoszętym razem takie białe jak masz na lusterkach
Heh te naklejki akurat kupiłem w PL, 6 sztuk za 8,50, szukaj na allegro
Siwus napisał(a):Kamilu, teraz to bajka
Jeszcze radio muszę dobrze przykręcić do konsoli, bo na chwilę obecną jest tylko włożone.
Jeszcze wymieniam głośniki z przodu, zakrętki na wentylki MS i naklejenie naklejeczek (MS) na autko. We wtorek mechanik – wyciągniecie silnika --> wymiana kolektora wydechowego, zlokalizowanie wycieku oleju, wymiana oliwy w ASB,wymiana oleju w układzie wspomagania. Wymiana wahacz tył górny i coś tam pewnie jeszcze wyjdzie.
]
-
Kamil
Więc tak, dzisiaj może pogoda nie była super, ponieważ kropiło i powiewało lecz zrobiłem dzisiaj co nie co przy autku.
Nakleiłem znaczki MS, założyłem na wentylki zakrętki MS, kupiłem nowe dywaniki (stare już wyglądały paskudnie), wymieniłem głośniki w drzwiach, umocowałem radio jak trzeba i nakleiłem nowe znaczki na kapsle od alusów. Dzisiaj przyszedł następny gift w postaci kamery cofania
na dniach ją zamontuję.
Nakleiłem znaczki MS, założyłem na wentylki zakrętki MS, kupiłem nowe dywaniki (stare już wyglądały paskudnie), wymieniłem głośniki w drzwiach, umocowałem radio jak trzeba i nakleiłem nowe znaczki na kapsle od alusów. Dzisiaj przyszedł następny gift w postaci kamery cofania

Ostatnio edytowano 30 lip 2018, 13:00 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
]
-
Kamil