Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
Wiem o tej firmie w Łodzi, widziałem kiedyś felgi tej firmy, ale niestety nie stać mnie w tym roku na felgi od nich, będę szukał jakiegoś ciekawego oem'a pewnie, niekoniecznie Mazdy, felgi to nie jest rzecz którą trudno zmienić
ogarnę X'a i jak będę miał zbędne pieniądze wtedy zmienię felgi 
Tak na marginesie to X9 jest sportowa limuzyna
ba nawet jest konkretna nazwa opisująca jej linie
a to jakie felgi pasują to indywidualne podejście
Mi osobiście felgi od reksa nie lezą do tego samochodu
to czy 18 czy 17 to już zależy czy idziesz tylko w wygląd co dla mnie osobiście mija się z celem bo samochodu używa się na co dzień, czy jednak chcesz zachować trochę komfortu
Ja długo zastanawiałem się i zdecydowałem że będą 17 w rozmiarze 225/50
fakt że sprężyny by się przydały bo jednak trochę wysoko stoi
ale na wszystko przyjdzie czas na razie realizuje inny projekt i to musi poczekać
Tak na marginesie ścigać nią raczej się nie będziesz więc kwestia tego ze na mniejszym profilu będzie lepiej się trzymała odpada więc po co 18, dla samego wyglądu
Mi osobiście felgi od reksa nie lezą do tego samochodu

Ja długo zastanawiałem się i zdecydowałem że będą 17 w rozmiarze 225/50

Tak na marginesie ścigać nią raczej się nie będziesz więc kwestia tego ze na mniejszym profilu będzie lepiej się trzymała odpada więc po co 18, dla samego wyglądu
tak dla samego wyglądu, lubię jak samochód dobrze wygląda, a ten powinien
, 17 trochę giną przy bryle całego samochodu, stąd taka myśl zamiany, prowadzenie na 17 i tych sprężynach jest dla mnie wystarczające, a nawet lepsze niż się spodziewałem, teraz mam 17 o profilu 45 i na komfort nie narzekam, więc podejrzewam/mam nadzieje, że na 18 i profilu 45, nic pod tym względem się nie zmieni. Na razie jeszcze 17 leżą w piwnicy jak się nie sprzedadzą, nie kupie 18, wtedy będę miał dylemat jeszcze większy, czy je odnowić i jeździć kilka sezonów, czy tylko jakieś używki założyć i się przetoczyć ten sezon.
X9 nie jest do ścigania więc niech choć wygląda do tego jest stworzona( choć manual daje rade
)
Osobiście na tych zdjęciach bardziej podoba mi się na 16 niż na 17,te szprychy nie pasują. A może 18" z lexa https://www.olx.pl/oferta/komplet-felgi ... dc4f7.html
Osobiście na tych zdjęciach bardziej podoba mi się na 16 niż na 17,te szprychy nie pasują. A może 18" z lexa https://www.olx.pl/oferta/komplet-felgi ... dc4f7.html
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
16" na zime jest ok ale 17" mało do tej budy chyba jakies 50/55 profil ale wtedy nie widac znowu ,ze to 17"
18" to zalezy jakie jeszcze szerokie opony bedą, min 215 jak bedzie to juz troche bedzie tego profilu im szersze tym wyzsze tez opony 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Beny, już za samą cenę warto to wziąć
ale kurde profil 40 trochę mało
ale do przemyślenia, choć takiej felgi nigdy na lexusie nie widziałem.
Rafał na 18 węższej nie założysz jak 215 chyba
Rafał na 18 węższej nie założysz jak 215 chyba
Pojezdzisz zobaczysz,zawsze możesz opchnąć opony i kupić 225/45/18.Ja mam takie i jakiegoś dyskomfortu nie czuję,a miałem 215/50/17 wcześniej.
Na 18" od rxa 205 szerokość wchodzi na niskim profilu (zobacz X6 barthka)
Na 18" od rxa 205 szerokość wchodzi na niskim profilu (zobacz X6 barthka)
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
U mnie w xedosie są 18 a opony to 225/45 i jezdzi się bardzo wygodnie, żadnego dyskomfortu nie czuję.
Dopisano 20 lut 2017, 21:45:
U mnie w xedosie są 18 a opony to 225/45 i jezdzi się bardzo wygodnie, żadnego dyskomfortu nie czuję.
Dopisano 20 lut 2017, 21:45:
- Od: 1 mar 2015, 00:19
- Auto: pontiac vibe
Mazda Xedos 9 2001
Yamaha XV 1900 Raider
Komfort... Hmmmm nie wiem jak się jeździ tym autem na 18 ale jeździłem na 225/45/17. Xed lepiej trzymał się drogi i pewnie się prowadził, ale wkurzające było to że każda nierówność przenosiła się na nadwozie i układ kierowniczy. Przy dłuższej jeździe po słabej drodze było to naprawdę wkurzające, dodatkowo po pewnym czasie spasowanie elementów wnętrza jak by uległo degradacji
pojawiało się coraz więcej świerszczy i stukacz... Może to był skutek nadmiernych wibracji.
Aktualnie zima, jest 205/60/16 auto trochę bardziej się buja, ale jeszcze z zakrętu nie wpadłem
, praktycznie brak jakich kolwiek wstrząsów, cisza, jednym słowem jadąc po słabej drodze nie ścieram sobie zębów... Czasami zdarza się przejechać przez śpiącego policjanta na nieświadomie
Patrząc na te 3 fotki to na zdjęciu z rexami twoje auto wygląda jak by się skórczyło ale może akurat tak fotka wyszła. Rex ma ładne felgi, ale jak tak dalej pójdzie to zabraknie "rexów" dla Rexów... Wszyscy je zakładają bo to ładna i tania felga do tego oem to wszystko pasuje bez problemu. Całe szczęście ty masz jeszcze glebę, bo jak widzę X na 18 bez gleby na profilu 40 to gratuluję takiej kozy
Ps, ma ktoś 17 na sell najlepiej 5 szerokich ramion, mogą być do regeneracji byle były proste, bo i tak chce je rzucić w chrom.
Aktualnie zima, jest 205/60/16 auto trochę bardziej się buja, ale jeszcze z zakrętu nie wpadłem

Patrząc na te 3 fotki to na zdjęciu z rexami twoje auto wygląda jak by się skórczyło ale może akurat tak fotka wyszła. Rex ma ładne felgi, ale jak tak dalej pójdzie to zabraknie "rexów" dla Rexów... Wszyscy je zakładają bo to ładna i tania felga do tego oem to wszystko pasuje bez problemu. Całe szczęście ty masz jeszcze glebę, bo jak widzę X na 18 bez gleby na profilu 40 to gratuluję takiej kozy

Ps, ma ktoś 17 na sell najlepiej 5 szerokich ramion, mogą być do regeneracji byle były proste, bo i tak chce je rzucić w chrom.
No wiadomo samo obniżenie już komfort zmniejsza ale 205/60r16 specjalnie dobierałem u siebie i u braciaka żeby było w zimę komfortowo
dodatkowo miałem na uwadze jeszcze przekłamywanie licznika i na tym profilu jest najmniejsze
Lato jak liczyłem wyszło mi 225/50r17 i moim zdaniem oczywiście skromnym samochód już fajnie wygląda a komfort się zachował
tylko tych sprężyn brakuje 

Wiesz ja nie mam na myśli że ci będzie na tej 18 źle
chodziło mi tylko o to że może być już twardo u nas w płocku mamy kolegę który lubi tak mieć np i ciągle mnie namawia na 18
problem się pojawia jak gdzieś jedziemy i ja po dziurach przeskoczę bez problemu a on je musi wymijać śmiesznie to wygląda w lusterkach
Co do wyglądu samochodu to w 100 % będzie dobrze się prezentować bo ty już masz ja o te 30 albo 40 mm opuszczona
a to już dużo daje 

Co do wyglądu samochodu to w 100 % będzie dobrze się prezentować bo ty już masz ja o te 30 albo 40 mm opuszczona
DR2K napisał(a):musi wymijać śmiesznie to wygląda w lusterkach
nie słuchaj dziadka

Zawias też
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Zawias niedawno wymieniany więc powinien trochę polatać
zresztą w lecie i tak więcej jeżdżę na moto niż furą, w najgorszym wypadku będę trasę planował tam gdzie asfalt jest dobry a nie dziurawy, najwyżej zamiast 50km będę robił 70km
a spieszy mi się gdzieś
, nie mniej bbs'y sprzedane mam nadzieję że lepiej siądę na X6 niż u mnie