Mazda Xedos 9 TA KL-DE '00
Prace idą powoli, bo ani się nie śpieszę, ani nie grzebie tylko przy aucie a i tak do poniedziałku muszę czekać za uszczelkami do pokryw
Ale tak dla oka to jedna fotka w workshop'ie, co myślicie?
Ale tak dla oka to jedna fotka w workshop'ie, co myślicie?

chyba jeb*a Ci uszczelka pod gofrem... pa jak się dymi...
Jakiś dziwny odcień czerwieni może bardziej żywszy lub bardziej stonowany i literki złote lub czarne dla kontrastu?
-
tygrys36
Prace powolutku trwają, ze spokojem i bez pośpiechu...
Wymieniłem piasty z tyłu, natomiast okazało się, że chyba bardziej obcierała rdza niż buczała sama piasta
Ale po zastosowaniu kilku odpowidnich narzędzi i użyciu odrobiny przemocy sytuacja przedstawiała się następująco:
No i nowe części znalazły się z odpowiednim dla nich miejscu, czyli na aucie:
Szkoda tylko że najwięcej przeprowadzanych napraw i wymian jest tak bardzo niewidoczna z zawenątrz, tyle kasy jest wpakowywane
Aha no i na deser dekiel w pełnym słońcu (generalnie i tak G..o tu widać bo fotka na szybko, ale jest to metalik)
Wymieniłem piasty z tyłu, natomiast okazało się, że chyba bardziej obcierała rdza niż buczała sama piasta
Ale po zastosowaniu kilku odpowidnich narzędzi i użyciu odrobiny przemocy sytuacja przedstawiała się następująco:
No i nowe części znalazły się z odpowiednim dla nich miejscu, czyli na aucie:
Szkoda tylko że najwięcej przeprowadzanych napraw i wymian jest tak bardzo niewidoczna z zawenątrz, tyle kasy jest wpakowywane
Aha no i na deser dekiel w pełnym słońcu (generalnie i tak G..o tu widać bo fotka na szybko, ale jest to metalik)
Widać metalik a odnośnie piasty czy wawalało ci błedy TCS ABS bo u mnie tak było.A odnośnie nowych części to co dobre w naszych X9 tego nie widać a szkoda.
-
tygrys36
Tak, już pomalowałem ale mam mieszane odczucia
Na próbce na tych malutkich karteczkach zawsze kolor wygląda inaczej niż na gotowo pomalowany na elemencie. Wyszedł trochę siarcisty, ale w sumie to lepszy taki niż golas alu
Na próbce na tych malutkich karteczkach zawsze kolor wygląda inaczej niż na gotowo pomalowany na elemencie. Wyszedł trochę siarcisty, ale w sumie to lepszy taki niż golas alu
Ja myślałem malnąć kolektory w kolor zacisków a dekiel spolerować.Ale mam tak założoną instalke LPG że się odechciewa robić cokolwiek,wszędzie węże i wtryskiwacze.
-
Przemek...

- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Ja juz zaczalem polerowac dekiel i tez mam tak gaz zalozony wiec zrobilem seryjny kolor.Ladnie a widac
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0

- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
Ja juz poprawilem jest ladnie tylko delikatny blad sie wkladl lub w wezach tkwi problem bo sa o 5cm dluzsze jak byly
X E D O S 6

I nie długo odpalanko A tekst z monster wiatą wywala na plecy nie ma jak własny monster.Powodzenia
-
tygrys36
Działasz ostro z naprawami i wymianami. To sie chwali, bo wiekszość ma w
to w jakim stanie jest auto. A co do syfu pod kapami zaworowymi, to u mnie wygląda to o wiele gorzej. Widać zaniedbania poprzednich właścicieli. Ręce opadają. Musze chyba nowego silnika szukać...
btw. ładnie leży ta Micra k11 którą widziałem pod Monster Wiatą, Polówka też daje rade
to w jakim stanie jest auto. A co do syfu pod kapami zaworowymi, to u mnie wygląda to o wiele gorzej. Widać zaniedbania poprzednich właścicieli. Ręce opadają. Musze chyba nowego silnika szukać...btw. ładnie leży ta Micra k11 którą widziałem pod Monster Wiatą, Polówka też daje rade

- Od: 1 sty 2014, 00:26
- Auto: Ford Orion mk2 1.6 Diesel "Giovanni"
Mam czerwona 1.8 na sprzedarz
X E D O S 6