Mazda Xedos 9 TA KL-DE '00
Prace idą powoli, bo ani się nie śpieszę, ani nie grzebie tylko przy aucie a i tak do poniedziałku muszę czekać za uszczelkami do pokryw
Ale tak dla oka to jedna fotka w workshop'ie, co myślicie?
Ale tak dla oka to jedna fotka w workshop'ie, co myślicie?

chyba jeb*a Ci uszczelka pod gofrem... pa jak się dymi...
Jakiś dziwny odcień czerwieni może bardziej żywszy lub bardziej stonowany i literki złote lub czarne dla kontrastu?
-
tygrys36
Prace powolutku trwają, ze spokojem i bez pośpiechu...
Wymieniłem piasty z tyłu, natomiast okazało się, że chyba bardziej obcierała rdza niż buczała sama piasta
Ale po zastosowaniu kilku odpowidnich narzędzi i użyciu odrobiny przemocy sytuacja przedstawiała się następująco:
No i nowe części znalazły się z odpowiednim dla nich miejscu, czyli na aucie:
Szkoda tylko że najwięcej przeprowadzanych napraw i wymian jest tak bardzo niewidoczna z zawenątrz, tyle kasy jest wpakowywane
Aha no i na deser dekiel w pełnym słońcu (generalnie i tak G..o tu widać bo fotka na szybko, ale jest to metalik)
Wymieniłem piasty z tyłu, natomiast okazało się, że chyba bardziej obcierała rdza niż buczała sama piasta
Ale po zastosowaniu kilku odpowidnich narzędzi i użyciu odrobiny przemocy sytuacja przedstawiała się następująco:
No i nowe części znalazły się z odpowiednim dla nich miejscu, czyli na aucie:
Szkoda tylko że najwięcej przeprowadzanych napraw i wymian jest tak bardzo niewidoczna z zawenątrz, tyle kasy jest wpakowywane
Aha no i na deser dekiel w pełnym słońcu (generalnie i tak G..o tu widać bo fotka na szybko, ale jest to metalik)
Widać metalik a odnośnie piasty czy wawalało ci błedy TCS ABS bo u mnie tak było.A odnośnie nowych części to co dobre w naszych X9 tego nie widać a szkoda.
-
tygrys36
Tak, już pomalowałem ale mam mieszane odczucia
Na próbce na tych malutkich karteczkach zawsze kolor wygląda inaczej niż na gotowo pomalowany na elemencie. Wyszedł trochę siarcisty, ale w sumie to lepszy taki niż golas alu
Na próbce na tych malutkich karteczkach zawsze kolor wygląda inaczej niż na gotowo pomalowany na elemencie. Wyszedł trochę siarcisty, ale w sumie to lepszy taki niż golas alu
Ja myślałem malnąć kolektory w kolor zacisków a dekiel spolerować.Ale mam tak założoną instalke LPG że się odechciewa robić cokolwiek,wszędzie węże i wtryskiwacze.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Ja juz zaczalem polerowac dekiel i tez mam tak gaz zalozony wiec zrobilem seryjny kolor.Ladnie a widac
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
Ja juz poprawilem jest ladnie tylko delikatny blad sie wkladl lub w wezach tkwi problem bo sa o 5cm dluzsze jak byly
X E D O S 6
I nie długo odpalanko A tekst z monster wiatą wywala na plecy nie ma jak własny monster.Powodzenia
-
tygrys36
Działasz ostro z naprawami i wymianami. To sie chwali, bo wiekszość ma w
to w jakim stanie jest auto. A co do syfu pod kapami zaworowymi, to u mnie wygląda to o wiele gorzej. Widać zaniedbania poprzednich właścicieli. Ręce opadają. Musze chyba nowego silnika szukać...
btw. ładnie leży ta Micra k11 którą widziałem pod Monster Wiatą, Polówka też daje rade

btw. ładnie leży ta Micra k11 którą widziałem pod Monster Wiatą, Polówka też daje rade

- Od: 1 sty 2014, 00:26
- Auto: Ford Orion mk2 1.6 Diesel "Giovanni"
Mam czerwona 1.8 na sprzedarz
X E D O S 6