Madzia jak zawsze* (oprócz Demio) 626 z ostatniej serii i oczywiście przed liftem. Polowałem na ciemny kolor i oczywiście trafiłem na srebro.
...ale jestem zadowolony bo:
Realny przebieg podczas zakupu był 185 tys. i LPG od 4 lat.
Oraz pod maską w końcu nie 1.8 a 2.0 – zupełnie inna jazda
Madzia kupiona w tym roku w czerwcu, 626 GW 2.0 FS 115KM + LPG z wyposażenia, które warto wymienić:
– komputer spalania itd.,
– lusterka elektryczne i podgrzewane,
– 4 szyby elektryczne,
– radio było jeszcze oryginalne na kasety, zostało wymienione na takie jakie posiadałem, aby sobie z USB posłuchać,
– głośniki w każdych drzwiach – w tylnych wymieniłem na JVC 3 drożne, na przód na razie brak funduszy,
– tempomat,
– automatyczna klimatyzacja – sprawna
– LPG – zwykły sekwencyjny STAG – sprawny i to najważniejsze,
– koła (mogą się nie podobać, ale mi się podobają) na lato 15" (et 38) malowane własnoręcznie + kołpaczki "Punisher" opony będą 195/65 (na zdjęciach 195/60), na zimę stalówki 14" i oponki 175/70 nówki chińskie
– dołożyłem oświetlenie nóg kierowcy i pasażera oraz gałkę podświetlaną z poprzedniej Madzi,
– musiałem dołożyć (wymienić) centralkę od pilota, ponieważ oryginalny popsułem przy wymianie baterii (nie wiem jak, ale wymieniłem i już umarł), kupiłem najzwyklejszą centralkę podpiąłem i działa jak należy,
i tyle z wyposażenia resztę znacie jak to w 626 wspomaganie, podgrzewanie tylnej szyby itd..
Po zakupie oczywiście pełny domowy serwis zrobiłem, czyli sprzątanie w środku, wymiana oleju silnika + filtr, filtr powietrza, wymiana filtrów LPG oraz regulacja luzów zaworowych (udało się na czas bo zaczynały się podpierać), wymiana wszystkich klocków hamulcowych i tarcz oraz płynu (nawet tego ze sprzęgła, więc całkowicie nówka) oraz oczywiście regeneracja zacisków, tłoczków i wymiana tych osłon, gumek i smarowanie oraz wymiana linki hamulca i oczywiście po kilku miesiącach czujniki ABS ( lewy był kiedyś wymieniany a padł prawy jeszcze oryginalny).
Do zrobienia:
– jak zawsze zaprawki i walka z rdzą – ale podłogę ktoś zabezpieczył i jest ok,
– chciałbym -35 springi bo trochę Madzią miota na zakrętach w których np. Demio nie miało tego problemu,
– pewnie coś w zawieszeniu się znajdzie, w końcu 20 lat skończyła
Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów