Jako że ostatnio zanabyłem niedużym kosztem mazdę 626 chciałbym się nią podzielić i nie ukrywam że zależy mi na pogłębieniu mojej znikomej wiedzy na temat tych aut
Mój egzemplarz to rocznik 93 z silnikiem V6, co było głównym powodem moich wątpliwości – kupiłem z zamiarem sprzedaży dalej,po przejażdżce zacząłem się zastanawiać czy by jej nie zostawić
Wyposażenie auta chyba jest wszystkim znane z racji chyba tylko jednej opcji wyposażenia ale wymienię
– Klimatyzacja
– Wspomaganie
– Elektryka szyb i luster
– Elektryczny szyberdach
– ABS
– elektrycznie regulowany fotel kierowcy
– tempomat
– alufelgi
– spojler
zakupione w salonie na Rydygiera w Warszawie przejechało już 345tys. Co dziwne wszystkie elementy są sprawne. Byłem wielce zdziwiony że przy takim wieku i przelocie fotel kierowcy reguluje się bez problemu, klima chłodzi a tempomat działa bez zarzutu
Autko ma trochę mankamentów mianowicie miało kiedyś puknięcie w tył. Całą energię zebrał zderzak i niestety trochę zgiął podłużnice :/ poza tym trochę korozji na dołach drzwi i ubytki lakieru na tylnym zderzaku. Poza tym jeździ prosto, nie telepie, odzywają się tylko amory z tyłu.
Samochód wygląda jakby potrzebował niewiele wkładu żeby jeździć nim na co dzień, ale z racji tego że
nie znam się kompletnie na mazdach nie wiem na co zwrócić szczególną uwagę przy podjęciu decyzji o uznaniu tego samochodu
Silnik chodzi wybornie, ciągnie ładnie, nie telepie, bierze tylko trochę oleju, ale to pewnie z racji nieszczelnej miski olejowej... Kolejnym problemem jest zbierająca się po deszczu woda na dywaniku za fotelem kierowcy. Podłoga jest szczelna bo sprawdzałem od dołu. Poczytałem trochę na necie i podejrzewam uszczelki albo zapchane odpływy. Nie wiem gdzie tego szukać i najchętniej dałbym to autko do obejrzenia komuś kto wie nieco więcej ode mnie
Oto kilka zdjęć mojej mazdy

pozdrawiam:)