Chciałbym przedstawić moją Mazde Xedos 6 którą nabyłem 29 kwietnia 2013 jakis tydzien temu
Jest to moje drugie autko, i jestem w niej zakochany po uszy
Stan na ten rocznik według mnie jest bardzo dobry, niema korozji a to jedna z ważniejszych rzeczy
Poniżej postaram sie rozwinąć moją Madzie a więc:
Silnik: V6 24V
Pojemność: 1993
Moc: 144km
Rodzaj paliwa: Benzyna + Gaz
Rok produkcji: 1993
Przebieg: około 251 tysięcy.
Skrzynia biegów: manualna
Kolor nadwozia: granatowy
Typ nadwozia: sedan
Wyposażenie:
-ABS
-Elektryczne szyby,szyberdach,lusterka
-Air bag
_Podgrzewane lusterka
-Centralny zamek
-Skórzana tapicerka
-Klimatyzacja półautomatyczna
-Alusy 17 Alluet
Naprawy dokonane:
-Regulacja gazu , wymiana filtru gazu, czyszczenie i kalibrowanie wtrysków od gazu.
– Odpowietrzenie cylinderków (hamulce z przodu mi trzymały zauwazylem na drugi dzien po zakupie gdy zaczęło mi sie dymić z koła a tarcza była az fioletowa

Do zrobienia:
– Sciąga na prawo (prawdopodobnie zbieżność)
– Coś mi stuka przy ruszaniu i skrecaniu oraz przy zmianie biegów ( możliwe że przeguby, oby nie półoś bo słyszałem ze to ciezki temat)
– Osłony od przegubów z lewej strony jest rozerwane ( WYmienione)
– Dolne sworznie wahacza ( Wymienione)
– Wymiana klocków na tył i przód (Wymienione)
– Antena nie chce sie do końca chować (Zrobione)
– Wymiana oleju (na jaki?)
A teraz plany:
-Wymiana dolotu, słyszałem że poprawia o niebo dźwięk silnika a oto mi chodzi gdyż w mojej silnik jakby troche klekocze możliwe ze trzeba wtryski wymienic albo zawory wyregulować niewiem ale chciałbym słyszeć tak solidny dzwięk v6
-Wymiana końcowego tłumika, gdyż moja Madzia jest taka cicha że czasem nie wiem czy jest zapalona czy nie
-Gleba
-Ogólnie chciałbym poprawić jej osiągi lub wrócić do jej pierwotnego stanu, jak porobie wszystko to co narazie trzeba to pojade na hamownie i dowiem sie ile tam jej kucy ubyło...Jednakże chciałbym sie dowiedzieć jak można poprawić jej osiągi, mam nadzieje że mi cos doradzicie
Foty: