poprzedni choć tyczy się On już nowego autka. Otóż pare tygodni temu, po ponad rocznej "żonglerce różnymi, różniastymi modelami aut – głównie za sprawą dorobienia do pensji – powróciłem do korzeni. Czyli po sprzedaży ponad rok temu swej poprzedniej Xedzi 1.6 – nabyłem teraz troszke młodszą z serduchem V6 pod maską
Po lekkim opierniczu przez admina, szpieszę uzupełnić opis, by moja Xedzia z poczekalni wreszcie dołączyła do reszty slicznotek;) Ale cóż tu o wyposażeniu pisąć no w zasadzie wsyztskie mają podobnie. No ale skoro tzra to trza
--- Otóż mój Xedosik jest z roku 1999 , tak jest w papierach chociaż rozkodowyjąc VIN wyszło ze 1998 – posiada silnik v6 aktualny przebieg to 148 tys km...– jest ksiazka serwisowa prowadzona w niemczech, 2 lata temu kupil go pewien miły facet od którego miesiać temu ja ją nabyłem:) Widać że kolega o nią dbalł, garażowana jeżdził nią bardzzoooo mało ze względu na swoją pracę. Silniczek w odróżniejniu do mojej poprzedniej 1.6 póki co nie "cyka" zaworkami tak jak ma to większość mazd z którymi się spotkalem. Co do poprzedniego wlaścieciela to wspomną tylko że w jego garażu stała po prostu najśliczniejsza najzdrowsza i wyjątkowa mazda 323f z 98 roku jaką keidykolwiek widziąłem
ABS, el lusterka, 4x el szyby, tempomat, tapicerkę w Alcantarze, skórzaną kierownice i meszek lewarka, komplet 5 ori 15 calowych felg. Antena która o dziwo dziąła i wciąz sprawnie i cicho się wsuwa i wysuwa.

Przyciemniane tylne szyby ( ktore nie do konca mi sie podobaja w tej postaci ) i wymieniona podsufitka na czarną ( bardzo miła i fajna w dotyku – patrzcie fotka -choć na żywo preznetuje się lepiej – to chętnie poznam wasze opinie) , to spadek po niemieckim właścicielu. Co do inwestycji ktore ja planuje to: wymiana rozrządu niby wymieniany w niemczech prawdopodbnie jakies poand 2 lata temu – ale kto to sprawdzi?:( założenie nowych głosników i aktywnego subwoofera ( leżą w garażu czekają na swoją chwilę ) chcoiaż zastaanawiam się czy nie zostawic tego prefesjonalistom bo sam sobie nie dam rady z tym co podgladanelm ostatnio na forum a mianaowicie wkaponowaniu tweeterów w te trójkąciki czarne od lusterek bocznych ) no ale t oczas pokaże – z finasnami krucho poki co..... a tu benzyna po wyborach ma dojsc podobno do 6 zlotych!!!

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
...Czy ktoś z Was ma w swojej Xedzi, takie pompowane fotele zarówno u kierowcy i pasażera? Bo przyznam szczerze, że ja się spotkałem z tym pierwszy raz....
A co myślicie o tej CZARNEJ podsufitce??