Zacznę takim małym wstępem historycznym
Po miesiącu poszukiwań odnalazłem na stronie z ogłoszeniami interesujący mnie egzemplarz, poruszyłem parę kontaktów i zacząłem załatwiać finanse na zakup nowego auta
Auto zostało sprowadzone bezpośrednio z Niemiec przeze mnie. Przyjechało z miasteczka Merzig położonego 1100km od mojego miasta Kalisz. Właściciel w Niemczech tylko 1 wiec jestem 2 właścicielem. Mazda po przyjeździe do polski miała przejechane 206 158 km, książka serwisowa prowadzona była do 2004 roku w serwisie w Niemczech więc nie było aż takiej tragedii
Wyposażenie i dane techniczne auta:
– Rok prod 10.1999
– Pierwsza rejestracja w kraju 13.07.2011r
– Silnik: 2.0 V6 KF
– 4x elektryczne szyby;
– 2x elektryczne lusterka i podgrzewane;
– 2x poduszki powietrzne;
– Tempomat;
– Centralny zamek na pilota;
– Klimatronic
– Halogeny
– niby Alcantara
Moje wyposażenie ze starego autka:
– 16 calowe felgi Dezent + opony continental 205/55/16
– Radio JVC KD-R511
– Subwoofer Blaupunkt GTB 1200 + wzmacniacz Blaupunkt GTA 460
-CB Midland ( nie pamiętam co tam było) + antenka presidenta
Autko ogólnie przyjechało w stanie bardzo dobrym poza tym Niemiec wsadził zbyt wysoki akumulator i troszkę się zdeformowała maska, lecz dało się to naprawić trochę prysnąć farba i przepolerowac. Od razu wymieniłem mu tarczki z tyłu bo mi się z lekka nie podobały ( dzięki Xedosik za tarcze) i nowe klocki. Xedos z Niemiec wracał na kołach ( niestety nie ja jechałem :/ ) ale kierowca cisnął nim 200km/h na autobanh wiec nie jest z nim tak źle
Na początku moje obie perełki na parkingu zaraz po sprowadzeniu nowej madzi:

No i oczywiście zdjęcia nowego nabytku:

.. i jeszcze jedno zdjątko które w sumie jest moim ulubionym jak na te chwile

Od razu sorki za taką ilość zdjęć ( nawet swojej narzeczonej nie zrobiłem tylu gdy się poznaliśmy, ale jakby nie patrzeć juz jedną swoją miłość wymieniłem na lepszy model ... kto wie co sie jeszcze wydarzy

W przyszłości mysle pare modyfikacji dołożyc które niestety zostały okrojone w tych modelach typu podswietlane przyciski szyb, stacyjka czy swiatełko w schowku ( co mnie dziwi ze nie wsadzili tej zarówki tam ) na wszystko przyjdzie czas i pora
pozdrawiam wszystkich mazdowiczów i do zobaczyska na jakimś zlocie

pozdro !