Samochod posiadam od lutego 2010r, został nabyty drogą kupna od handlarza i jako ze to moj pierwszy samochód spodobał mi sie od razu. Wprost z Holandii trafił w moje posiadanie i juz w dniu zakupu miałem okazje przekonać sie czy zakup był słuszny, po podpisaniu umowy kupna pokonałem nim ponad 400km w drodze do domu i choc warunki iscie zimowe i a mazda jechala na letnich kolkach to byłem zadowolony z odbytej przejazdzki srebrna GF-ką. Samochód był kupiony z myslą że zostanie w nim zainstalowana instalacja gazowa, w momencie zakupu mazda przejechała licznikowo 176kkm i po ok 1000km uzytkowania na benzynce została zamontowana sekwencja STAG-4. Wobecnej chwili widnieje niecałe 195kkm.
Wyposażenie
Jest to wersja GLX posiada poduszkę powietrzna kierowcy, elektrykę wszystkich szyb, lusterek, centralny zamek i jak wszystkie inne GF wspomaganie kierownicy.Tapicerka welurowa. Wyposazona jest również w klimatyzację manualna (która wczesniejszy własciciel Holender, rozbudował o cos co miało byc klimatronikiem z elektronicznym sterowaniem i dodatkowym wyswietlaczem temperatury obok zegarka pokładowego)
Samochód porusza sie obecnie na aluminiowych felgach zaadoptowanych z mazdy 6, z oponami letnimi 205/55/16 Bridgestone turanza, na zimę sa continentale 195/65/15 na stalowej feldze. Zaraz po zakupie samochodu został wymieniony rozrząd a w pozniejszym czasie pozostałe materiały eksploatacyjne jak filtry i płyny. W lecie zeszłego roku wymienione tarcze i klocki hamulcowe przedniej os- Brembo. Do tej pory samochod spisuje się bezawaryjnie, poza fizycznie uszkodzonym czujnikiem temp. cieczy płynu chłodzacego podczas montażu instalacji lpg. sama instalacja działa bardzo dobrze. Średnie spalanie na benzynie 7-8l/100km gazu 9/10l/100km. Jako ze zdarza mi sie pokonywać dłuzsze trasy, zamontowałem radio CB, ktore sie juz zwróciło..
Planowane zmiany, modernizacje
-kierunki boczne cleary lub dymione? zrobione
-wyrzucic pomarańczowe filtry kierunkowskazów przednich zrobione
-delikatny spoiler na tylnej klapie
-listwy na zderzakach i boczne w kolorze nadwozia
-przyciemnienie szyb
-odnowienie podkładek rejestracyjnych, tak by bylo na nich logo kubu
-i jeszcze cos wymysle, i czekam na propozycje..
Obecnie oczekuje na wizyte u blacharza/lakiernika w celu usunięcia rudej z błotników tylnych i poprawki lakiernicze zderzaków..
A oto kilka fotek, jak nadarzy sie okazja to dam w lepszej scenerii.

Wnętrze bez udziwnień wiec dzisiaj nie zamieszczałem foto, zrobie to przy okazji.. Jesli moderator pozwoli to możecie już karcić moją Magdalene
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)