Mazda Xedos 6 CA B6 95r.

GF / GW / GE / CA / GD / GV / GC / CB

Postprzez karpiej » 12 mar 2011, 10:53

Witam. Ja już kiedyś chwaliłem się na forum moją Madzieńką ale po długiej nieobecności na forum moje konto zostało skasowane. I chyba wraz z tematem. Także chciałbym przedstawić jeszcze raz moją wybrankę.
Dokładnie to mam dwie wybranki:) Xedos 6 tak jak w temacie i Xedos 9. Tylko że tą drugą to napewno znacie bo jest kupiona od naszego kolegi Italiano. A więc:

Wyposażenie:
– ABS
– Immobiliser
– 4x elektryczne szyby
– elektryczne i podgrzewane lusterka
– wspomaganie kierownicy
– klimatyzacja
– elektryczna regulacja świateł
– centralny zamek
– 2x podświetlane lusterka w daszkach przeciwsłonecznych
– halogeny przeciwmgielne
– kierownica, gałka zmiany biegów i wajcha hamulca ręcznego obszyte skórą

Nic nowego nie ma prócz seryjnego wyposażenia. Narazie fotek nie mam, ale chciałbym się pochwalić moim pomysłem. Ja uważam że to był trafny pomysł choć niektórzy forumowicze powiedzą że przeróbki wizualne są xedosce niepotrzebne.

Zacznę tym że mój samochód nie jest już pierwszej młodości, a poprzedni właściciel nie dbał o nie za bardzo. Widać na lakierze ślady użytkowania ( rysy i przerysowania na zderzaku), przy zakupie nie był szczelny tłumik, amorki z tyłu też miały wiele życzenia, złamana antena wycieki oleju, zderzak przedni jest trochę niedopasowany. Między światłami a zderzakiem jest mała szczelina; i inne mniejsze niedociągnięcia. Ale kwota 6000 zł 3 lata temu wydawała mi się dobra jak na to auto i w takim stanie.

Ja w Xedosce wymieniłem uszczelki w silniku, klocki, cały rozrząd, 2 czujniki ABS ( czeka mnie jeszcze wymiana jednego z tyłu, tylko że nie mogę dostać[może ktoś ma to prosze o PW potrzeba lewy tył] ) kompletnie wymieniłem tłumik. Od poczatku do końca nówka. Nowa antena no i inne prace drobniejsze zostały wykonane.
W ostatnim czasie zajęłem się wspomnianą wyrzej szczeliną między zderzakiem a światłami. Zastanawiałem się co tam zrobić i postanowiłem założyć diody. A więc jak pomyślałem tak zrobiłem. Na allegro kupiłem diody 48 cm długie. Gdy tylko dostałem paczkę wziełem się za założenie wspomnianych diód. Zastanawiałem się gdzie je podłączyć, bo z tego co słyszałem diody do jazdy dziennej powinny świecić się same bez świateł mijania, a po włączeniu nich powinny się zgasić. Nie miałem pomysłu jak je podłączyć to podłączyłem je pod postojówki. To tylko tymczasowe rozwiązanie. Planuje podłączyć je i wstawić osobny włącznik. Wg mnie efekt jest rewelacyjny. Kierowcy którzy jadą z przeciwka patrzą się na moje światełka :D

A oto zdjęcia samochodu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Początkujący

Od: 8 lut 2011, 00:34

Postprzez DamianSzatan666 » 17 maja 2013, 21:26

i coś się dzieje??
Obrazek