Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
Wykorzystując kilka dni wolnego zabrałem sie za rozebranie do końca mojego częściowego Xeda 
Wymontowane obie belki zawieszenia razem ze wszystkimi wahaczami i stabilizatorami, wycięte tylne nadkola, wymontowany zbiornik paliwa. Został już sam szkielet.
Zawieszenie sobie w przyszłym roku wypiaskuje i złoże na nowych tulejach, wleci też zbiornik paliwa z pompą od KF.
Prawe tylne nadkole jakoś pewnie w czerwcu bedzie wspawane u Piotra.
Uszkodzonego KFa rozebrałem sobie na części z ciekawości i oddałem na złom. Dostałem za niego 140zł, dostałbym 2x tyle gdybym go rozłożył do czystego aluminium ale można robić to dwa dni i mi sie nie chciało, więc na złomie policzyli połowę ceny. Tak czy owak fajna sprawa, pierwszy raz zaglądałem "do środka"

Wymontowane obie belki zawieszenia razem ze wszystkimi wahaczami i stabilizatorami, wycięte tylne nadkola, wymontowany zbiornik paliwa. Został już sam szkielet.
Zawieszenie sobie w przyszłym roku wypiaskuje i złoże na nowych tulejach, wleci też zbiornik paliwa z pompą od KF.
Prawe tylne nadkole jakoś pewnie w czerwcu bedzie wspawane u Piotra.
Uszkodzonego KFa rozebrałem sobie na części z ciekawości i oddałem na złom. Dostałem za niego 140zł, dostałbym 2x tyle gdybym go rozłożył do czystego aluminium ale można robić to dwa dni i mi sie nie chciało, więc na złomie policzyli połowę ceny. Tak czy owak fajna sprawa, pierwszy raz zaglądałem "do środka"

- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
masz jeszcze jakieś graty na sprzedaż czy wszystko poszło na żyletki?
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Niestety nie zostało mi już nic opoócz kilku drobiazgów, alternator, wentylator wnętrza, przepustnica bez tps i listwy stryskowe.
Auto zostało wykorzystane przeze mnie w 100%, mój Xed dzięki poświęceniu tego egzemplarza odmłodniał nieporównywalnie
Auto zostało wykorzystane przeze mnie w 100%, mój Xed dzięki poświęceniu tego egzemplarza odmłodniał nieporównywalnie
Xedos 6 KF 99r
Dawno nie paczałem i powiem Ci że miło tu zaglądać
podtrzymujesz tradycję 
Auto lepsze niż nowe bo w pełni sprawne technicznie i z duszą

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Nie dziel moich zdań na pół to zrozumiesz 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
MIRU napisał(a):aaa to nowe są niesprawne![]()
Czasem są niesprawne lub maja dość spore wady.

sylwo napisał(a):Dawno nie paczałem i powiem Ci że miło tu zaglądaćpodtrzymujesz tradycję
Dzięki, miło
Ale ale, żeby nie było za kolorowo ostatnio na rozgrzanym zaczeły falować obroty, typowy objaw niewyregulowanego TPS. Próbowałem to dostroić trzy razy, bez skutku, aż w końcu zrobiłem test diagnostyczny i wyskoczyło 12 czyli właśnie TPS
Drobiazg, ale dobrze ze coś sie dzieje bo byłoby nudno
Xedos 6 KF 99r
tak się zastanawiałem dlaczego to auto, ten wątek nie jest w projektach... Przecież ten Xedos zasługuje na miano MEGA projektu.

Setritus napisał(a):No i jak tam jest jakaś decyzja odnośnie mojego tematu?
People_Hate_Me napisał(a):Kolego Setritus szanowna komisja doszła do wspólnej decyzji, że musisz najpierw mocno popracować nad pierwszą stroną tematu, abyśmy mogli dalej dokonać oceny. Co prawda bliżej nam do odrzucenia kandydatury niż do jej zatwierdzenia, ale pierwsza strona często gęsto może jednak przeważyć o tym iż nasze głosy się zmienią. Zatem do boju!
Setritus napisał(a):Chyba mi sie nie chce...
-
goju10
Tez osobiscie uwazam ze bialy xedos na wielkim kole z KLZE w planach co najmniej 'powinien' znalezc sie w projektach. Ale skoro komisja stwierdza ze, pomijajac pierwsza strone, blizej im do odrzucenia niz przyjecia kandydatury to nie wiem jakie sa kryteria przyjecia.
Do tego, szczerze mowiac, nie mam specjalnego parcia na projekty. Dobrze mi w tym dziale, jestem miedzy swoimi, Crenshaw awansowal i z dzialu 626/Xedos zniknal
A tak ciagle mam tu Was, to dla mnie chyba wazniejsze niz bycie "projektem"...
Do tego, szczerze mowiac, nie mam specjalnego parcia na projekty. Dobrze mi w tym dziale, jestem miedzy swoimi, Crenshaw awansowal i z dzialu 626/Xedos zniknal
A tak ciagle mam tu Was, to dla mnie chyba wazniejsze niz bycie "projektem"...
Xedos 6 KF 99r
Dobrze prawi
Polać mu 

- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
A ja uważam, że zdecydowana większość aut, które w ostatnim czasie dostały się do działu Projekty , zwyczajnie tam nie powinna się znaleść. Nie ma po prostu teraz, już takich mocno modyfikowanych aut , i nie chodzi mi tu o modyfikacje typu -bardziej lub mniej niebieskie pozycyjne światła , czy rozmiar i kolor felgi:) Ty Setritus masz sporą liczbę modyfikacji i biorąc pod uwagę właśnie ich ilość to chyba przodujesz na forum. Crenshaw na pewno w liczbie modyfikacji Cię nie przeskoczy ( oby tak zostało) lecz uważam że Jego Xedos jest po prostu sporo ładniejszy , co nie zmienia faktu , że i On również nie powinien znaleść się w tym dziale . Po prostu zgłosił auto , a że Jego X6 nie wygląda jak świąteczny stroik to sie dostał.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
dokładnie w dziale projekty powinny byc auta głównie z modami mechanicznymi. Jedynie auto Chudego M3 pasuje tam bo jest dużą odskocznią od zwykłych aut
deejay27 napisał(a):Crenshaw na pewno w liczbie modyfikacji Cię nie przeskoczy ( oby tak zostało) lecz uważam że Jego Xedos jest po prostu sporo ładniejszy
Ale potwarz
Ładniejszy czy nie (bo to kwestia gustu), jego mody są bardziej zachowawcze...nie to, że mało ich czy coś (zupełnie nie o to mi chodziło), ale po prostu są ograniczone o liczbę, ale idealnie pasują do siebie
Twoich modów jest więcej, niektóre budzą kontrowersje, ale wkład pracy był ogromny, funkcjonalność auta zwiększona i wygląd (to z tego co czytam jest też kwestia dyskusyjna) – moim zdaniem miażdży
Taki "badass"
Więc śmiało można by Twoje wozidło zakwalifikować do projektów, ale jednocześnie nie porównując z autem Crenshawa, bo po prostu poszliście w innych kierunkach.

Twoich modów jest więcej, niektóre budzą kontrowersje, ale wkład pracy był ogromny, funkcjonalność auta zwiększona i wygląd (to z tego co czytam jest też kwestia dyskusyjna) – moim zdaniem miażdży

Taki "badass"
Więc śmiało można by Twoje wozidło zakwalifikować do projektów, ale jednocześnie nie porównując z autem Crenshawa, bo po prostu poszliście w innych kierunkach.