szkoda, że nie wygłuszali 626 tak jak już 6 – ostatnio miałem przyjemność jechania benzyną przedlift i w środku [w porównaniu do poprzedniczki] o niebo lepiej z decybelami...
mazda 626 GW FS '00 FL
robota cymes
szkoda, że nie wygłuszali 626 tak jak już 6 – ostatnio miałem przyjemność jechania benzyną przedlift i w środku [w porównaniu do poprzedniczki] o niebo lepiej z decybelami...
- Od: 29 mar 2010, 19:13
- Auto: 626 [GF] FS [85 kW] '00
mariusz323wgr napisał(a):robota cymes![]()

mariusz323wgr napisał(a):
Niestety, ja z kolei dziwie się jak można tak spieprzyć konstrukcję drzwi/klapy poprze felc na dole – przecież wiadomo, że gromadzi tam sie kurz i woda = rudy za kilka lat. Te otworki nie są w stanie ładnie odprowadzić wody, bo... są 3 mm ponad rantem
No ale samochody nie mogą być trwałe, rynek by się nasycił i firma by zdechła...
Powoli postępuje gruntowne mycie wnętrza, dzisiaj tunelik:

Do wewnątrz wkleiłem trochę laminatu dla tłumienia ew. hałasu
Czy ktoś wie gdzie można mieszek zakupić z dobrej skóry?

Do wewnątrz wkleiłem trochę laminatu dla tłumienia ew. hałasu
Czy ktoś wie gdzie można mieszek zakupić z dobrej skóry?
Na alledrogo są mieszki które lepiej wygądają od tych naszych fabrycznych
Co do mieszka, to wokolo niego właśnie zbiera się najwięcej brudu.. jakiś miesiąc temu postąpiłem podobnie jak Ty i też miałem wyjęty tunelik co by odświeżyć trochu:) Gdzie przykleiłeś ten laminat?
Dokładniej to włożyłem taki pasek 100x15cmx1cm z wyciętym otworem na lewar
Wkleję jutro foto.
Wkleję jutro foto.
Eee, widzę Tomku że nie ma lipy
Poprawianie fabryki widzę
Czyli szykuje się kolejny porządny okaz do kupienia za parę lat tak jak to było z cronosem – nowy właściciel długo będzie miał banan na gębie -pozdro.

Hehehe, pewnie tak, dzisiaj założyłem nowy mieszek i gałę w gustownie czarnym kolorze.
Ten popielaty wór wylądował w koszu na śmieci
Jutro wkleję slajdzik
Ten popielaty wór wylądował w koszu na śmieci

Jutro wkleję slajdzik
oblivion napisał(a):Hehehe, pewnie tak, dzisiaj założyłem nowy mieszek i gałę w gustownie czarnym kolorze.
Ten popielaty wór wylądował w koszu na śmieci![]()
Jutro wkleję slajdzik
no to fajnie

Tak, wór też 
z mięciutkiej skórki, chociaż tego nie widać
z mięciutkiej skórki, chociaż tego nie widać
Bardzo fajnie to wygląda
Ja szukam dla siebie GFki właśnie z klimatronikiem/ komp. pokładowym i jak najlepszym wyposażeniem (i silnik 136 HP)
ale ciężko o coś takiego w dobrym stanie...
sorry za lekki OT

sorry za lekki OT
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
lasic100 napisał(a): Jaki koszt takiego "mieszka" i gałki ? Gdzie można takie lub podobne dostać (z mięciutką skórką ;d)
U mojego znajomego w sklepie (Sanok): mieszek-15pln, gałka to chyba Jacky – (?) nie pamiętam, bo leżała już chwilkę w domu...
zibi626 napisał(a): Ja szukam dla siebie GFki właśnie z klimatronikiem/ komp. pokładowym i jak najlepszym wyposażeniem (i silnik 136 HP)ale ciężko o coś takiego w dobrym stanie...
Ciężko bardzo i strasznie dużo chcą... Ale szperaj, coś znajdziesz na 100%, powalczysz z rudym na rantach i będzie git
lasic100 napisał(a):Mam pytanie; Jaki koszt takiego "mieszka" i gałki ? Gdzie można takie lub podobne dostać (z mięciutką skórką ;d)
Jeśli chcesz fajną gałkę polecam założyć od Hondy Civic VTI [96-99] idealnie pasuje do 626
- Od: 6 maja 2010, 20:36
- Auto: 6 GH 2010 Sport WhitePerl
Hej, dzięki za informację. Odnośnie gałki z Hondy to coś nie mogę znaleźć (albo nie ma albo nie umiem szukać np. na allegro) Ale znalazłem uniwersalny zestaw z czarnej jak i szarej skóry. Tyle, że ze srebrnym pierścieniem a lepszy byłby chyba pod kolor,
Pozdr
Pozdr
Riki napisał(a): Zadbany kombiak (uwielbiam to nadwozie...) – niech służy
Thx
Btw. został mi spory kawał laminatu z wytłumiania drzwi więc upchałem go pod maską i zakryłem ori wytłumieniem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Świeżutkie wymiany:
– poduszka silnika przednia,
– poduszki wahacza przedniego (L+P strona)
– tuleje wahacza przedniego (L+P strona)
– Łączniki stabilizatora przednie (L+P strona)
– gumy na stabilizatorze przednim
Cisza jak makiem na dziurskach, nie ma lipy