Mazda Xedos 6 CA KF '92 – Kaszel91 – REBUILD
Eleganckie, czekam aż założysz i się pochwalisz 
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Ah

Sorki za jakość
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
w końcu autko hula, aż miło popatrzeć 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Kuba nie ma to tamto Bułgarski wynalazek czeka na przyszłą sobotę, garaż posprzątany także możnaby na zakończenie letniego sezonu jakiś grill rozpalić
I opić X6 żeby już jej nic nie dolegało 

-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Mini spot z Piotrem, Gochą i Prezesem 
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

Zaciski z M6 czekają na wolną chwilę na regenerację. Zestaw z M6 jeszcze w tym roku musi wlecieć do auta!
Pytanie tylko jakiej firmy tarcze będą najlepsze??
a tu cyknięte moim kalkulatorem
a tu cyknięte moim kalkulatorem

No własnie tarcze 283mm minimalnie ale mieszczą się w 15.
Mój błąd bo jakbym doczytał to szybciej to remont hebli z początku roku zrobiłbym odrazu na gatach z M6
Mój błąd bo jakbym doczytał to szybciej to remont hebli z początku roku zrobiłbym odrazu na gatach z M6

Kaszel91 napisał(a):... Pytanie tylko jakiej firmy tarcze będą najlepsze??...
ja zalozylem zimmermann gladkie, bo nacinane "wcinaja" klocki
Do tego klocki OEM Mazda, na ktore nie bylo mnie stac
ja zalozylem TRW i jestem zachwycony.
SZUKAM DODATKOWEJ PRACY – KAT "B" I "C" KURS NA PRZEWOZ RZECZY. POMOC W REMONTACH !! MEBLE NA WYMIAR !!
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Moja wola jest by w wypadku nagłej śmierci, moje tkanki i narządy zostały przekazane do transplantacji ratując życie innym. Informuję także, że o swej decyzji powiadomiłem moją rodzinę i najbliższych, którzy w krytycznym momencie winni ją uszanować.
Kaszel91 napisał(a):Pytanie tylko jakiej firmy tarcze będą najlepsze??
Ponoć TEXTAR jest dobry. Chyba że wolisz nawiercane
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
W związku z nową "awarią" mej Xeni nadszedł czas na małe podsumowanie pierwszego roku razem
Przez ten rok razem, bezawaryjnie(niemalże;D) przejeździła ze mną 15k km. I były to naprawde kilometry pokonane z przyjemnością. Jest też troszke ciemniejsza strona...
Cóż. Xedi pochłonełą 200% kwoty za którą wpadła w moje łapy. Przyszło mi ratować naprawde, naprawde wyeksplowatowany egzemplarz. Egzemplarz powypadkowy, połatany nierzadko po chamsku wręcz. Urzekła mnie jednak przedewszystkim swoim nietuzinkowym wyglądem. Po roku, widząc jak wiele w tym aucie można ulepszyć i zmienić, mam tyle planów i pomysłów że ogranicza mnie to co większość z nas. Fundusze... ale powolutku, powolutku będzie to XEDOS za którym niejedna głowa się obejrzy, obiecuje
.
Na chwile obecną nie pokaże jak się prezentuje główna zainteresowana, gdyż prezentuje się poprostu przeciętnie. Zmienimy to wkrótce
Padł mi ostatnio sworzeń wahacza. Ciekawe, bo przejechał raptem 4kkm. Nieplanowany zakup
W planach na ten miesiąc jeśli chodzi o zawieche, wpadną również nowe amorki na tył (kyb ex-g) + odboje sachs
Trafiłem okazyjnie fajną końcówkę wydechu, a że w głowie od dawna krążyła ta myśl, prawdopodobnie dojdzie druga i wydech z tyłu będzie podwójny(dymił też będzie podwójnie, bez wsi:P) (dziwnie wyszło, nie jest okrągła, tylko owalna, fajnie się zgrywa ze zderzakiem a i cena była fajna
)
Walczę ostro z mega słabym oświetleniem drogowym w mojej maździe. Ostatnio wymieniłem sprężarkę klimy za prawą lampę(moja powypadkowa wyglądała i świeciła tragicznie). Do tego dojdą Xenony, narazie 4300k potem się zobaczy ^^ (Tanie te HIDy nie były, mam nadzieję się nie zawieść)
No i w związku że za darmo dorwałęm siłowniki od 407 SW, jak przypasują jutro wpadną do bagaznika
W planach jest jeszcze
-podwójne pozycje/stop
-wkońcu założyć alu nakładki na progi
Tyle w tym roku. W przyszłym...zobaczycie!

Cóż. Xedi pochłonełą 200% kwoty za którą wpadła w moje łapy. Przyszło mi ratować naprawde, naprawde wyeksplowatowany egzemplarz. Egzemplarz powypadkowy, połatany nierzadko po chamsku wręcz. Urzekła mnie jednak przedewszystkim swoim nietuzinkowym wyglądem. Po roku, widząc jak wiele w tym aucie można ulepszyć i zmienić, mam tyle planów i pomysłów że ogranicza mnie to co większość z nas. Fundusze... ale powolutku, powolutku będzie to XEDOS za którym niejedna głowa się obejrzy, obiecuje

Na chwile obecną nie pokaże jak się prezentuje główna zainteresowana, gdyż prezentuje się poprostu przeciętnie. Zmienimy to wkrótce
Padł mi ostatnio sworzeń wahacza. Ciekawe, bo przejechał raptem 4kkm. Nieplanowany zakup
W planach na ten miesiąc jeśli chodzi o zawieche, wpadną również nowe amorki na tył (kyb ex-g) + odboje sachs
Trafiłem okazyjnie fajną końcówkę wydechu, a że w głowie od dawna krążyła ta myśl, prawdopodobnie dojdzie druga i wydech z tyłu będzie podwójny(dymił też będzie podwójnie, bez wsi:P) (dziwnie wyszło, nie jest okrągła, tylko owalna, fajnie się zgrywa ze zderzakiem a i cena była fajna
Walczę ostro z mega słabym oświetleniem drogowym w mojej maździe. Ostatnio wymieniłem sprężarkę klimy za prawą lampę(moja powypadkowa wyglądała i świeciła tragicznie). Do tego dojdą Xenony, narazie 4300k potem się zobaczy ^^ (Tanie te HIDy nie były, mam nadzieję się nie zawieść)
No i w związku że za darmo dorwałęm siłowniki od 407 SW, jak przypasują jutro wpadną do bagaznika
W planach jest jeszcze
-podwójne pozycje/stop
-wkońcu założyć alu nakładki na progi
Tyle w tym roku. W przyszłym...zobaczycie!

Tak się ogląda te zdjęcia... i w sumie zakupy nie duże. Ale z własnego doświadczenia wiem, że to tylko pozory, chciałoby się, by ILOŚĆ kupionych gratów przekładała się na cenę... (mało – tanio).
Podeślij proszę na PW jakieś info o tych Hid'ach. Ciekaw jestem co tam kupiłeś
Z siłownikami.. a może by tak pod maskę zaaplikować ?
Tylko pewnie będą za słabe.
Nie wiem co mogę więcej napisać, pogadamy u Piotra w garażu za ~2 tygodnie.
Ps. Wywaliłeś ten napis "mazda" z deski rozd ?
Podeślij proszę na PW jakieś info o tych Hid'ach. Ciekaw jestem co tam kupiłeś
Z siłownikami.. a może by tak pod maskę zaaplikować ?
Nie wiem co mogę więcej napisać, pogadamy u Piotra w garażu za ~2 tygodnie.
Ps. Wywaliłeś ten napis "mazda" z deski rozd ?
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Co do Xenonu kupiłem w Shift-R zestaw HID.
Obczaiłem wszystko na starej lampie. Po wrzuceniu adapterów z Merca S klasy wszystko powinno bez rzeźbienia pasować
jedynie trzeba gdzieś przetwornice upchnąć ale pomyśle na tym jutro jak wstane po nocce 
A napisu nie wywaliłem
Podejrzewam że zostaną mi po nim nieestetyczne dziury![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Obczaiłem wszystko na starej lampie. Po wrzuceniu adapterów z Merca S klasy wszystko powinno bez rzeźbienia pasować
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A napisu nie wywaliłem
Podejrzewam że zostaną mi po nim nieestetyczne dziury
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

[quote="Kaszel91"]będzie to XEDOS za którym niejedna głowa się obejrzy, obiecuje
. [quote]
dobre podejście, widzę, że wszyscy mamy coś z banią, ładujemy kupę siana w te auta a i tak zawsze jest coś jeszcze do zrobienia
na szczęście ja to doskonale rozumiem, w swojego włożyłem już 10kzł nie licząc kosztu zakupu
a jeżdżę półtora roku 
a te oprawki skąd wziąłeś? też myślę nad xenonem, a takie coś mocno uprości montaż

dobre podejście, widzę, że wszyscy mamy coś z banią, ładujemy kupę siana w te auta a i tak zawsze jest coś jeszcze do zrobienia

a te oprawki skąd wziąłeś? też myślę nad xenonem, a takie coś mocno uprości montaż

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Ba, po wpakowaniu w to zwykłych H1 widzę więcej, niż na wyrobionych oprawkach, które były fabrycznie

- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Powolutku do przodu, wszystko się poprawi i ulepszy, zaczynając od mechaniki poprzez bezpieczeństwo a na kapitalnej blacharce kończąc... Niech tylko biała wyjedzie
A co do licytacji za ile? bądź ile? to bym wszystkich chyba zawstydził na tym forum... Pewnie za projekt White Lady kupił bym 3 letnią M6

A co do licytacji za ile? bądź ile? to bym wszystkich chyba zawstydził na tym forum... Pewnie za projekt White Lady kupił bym 3 letnią M6

-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Te siłowniki będą pasować? Skąd taki pomysł w ogóle? 
Po wypłacie muszę jakieś kupić bo łeb urywa
Po wypłacie muszę jakieś kupić bo łeb urywa

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Kaszel91 napisał(a):Po wrzuceniu adapterów z Merca S klasy wszystko powinno bez rzeźbienia pasować
Pasować będzie, zastanawiam się jak będzie ze świeceniem, czy adaptery z merca ustawią ogniskową tak jak powinny. Fajnie jakbyś wrzucił zdjęcie po montażu jak staniesz jakieś 3m od jednolitej ściany, chciałbym zobaczyć jak wygląda strumień światła na tych adapterach.
sylwo napisał(a):Po wypłacie muszę jakieś kupić bo łeb urywa
Tyle razy dostalem w potylicę klapą bagaznika ze kupiłem w końcu siłowniki xedosowskie, z 99r. Pracują rewelacyjnie, można klapę zatrzymać w połowie suwu i sie nie zamknie
Crenshaw napisał(a):widzę, że wszyscy mamy coś z banią, ładujemy kupę siana w te auta a i tak zawsze jest coś jeszcze do zrobienia
ty coś w tym jest, po ch*j ja ciagle cos do tego auta dokupuje skoro ono jest juz zaje*iste, zaje*iscie jezdzi i zaje*iscie wyglada
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Setritus napisał(a):można klapę zatrzymać w połowie suwu i sie nie zamknie
Z tej pozycji to powinna się podnieść
Kolega założył mocniejsze do Fki to ciężko zamknąć a klapa podnosi się już od 1cm szczeliny

Do xedosa nigdzie nie widziałem polecanych zamienników
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
trzebaby coś zmodzić z otwieraniem bagażnika w X6 bo tak być nie może.
A nowych siłowników chyba nie ma
A nowych siłowników chyba nie ma
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r