Mazda 626 GF Lift ’00 1.8 Exclusive – Lukazie [*RIP*]
Riki napisał(a):napisz proszę ile taki zestaw u Ciebie kosztuje
Najlepszy i w miare przystępnej cenie jest zestaw HID, który kosztuje 359zł – Cały zestaw, czytaj 2 palniki + 2 przetwornice + wszelkiego rodzaju instrukcje, gwarancja, mocowania do montażu.
Owszem są jeszcze zestawy za 200zł, który tak średnio polecam, aczkolwiek ludzie są zadowoleni..
No i oczywiście jest jeszcze zestaw za 55zł, który pozostawie bez komentarza...

Aha i dla tych, którzy chcą zaszaleć to jest zestaw Philipsa za 699zł..
Wszystkie zestawy oczywiście są na H7, H4, H1..i inne z wyjątkiem BI-Xenon, za który do każdego zestawu trzeba dopłacić..
Mój Exclusive: viewtopic.php?f=314&t=121653&start=0
- Od: 3 maja 2010, 14:01
- Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM
Przyjżyj się dokładnie tej fotce, dalej jesteś pewien, że nikogo nie oślepiasz?
Jak dla mnie tragedia
Nie ma odcięcia na górnej krawędzi słupa światła, świecisz po niebie
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Bandit napisał(a):zapewne ich nie wypolerowałeś do gładkiego szkła,
ja tylne wyszlifowalem
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Reflektor w Gf jest homologowany do żarówek typu H1 i H7 a nie do jakichś pseudoksenonów.. Odnoszac sie do wypowiedzi Radexa trzeba szanować także innych uczestników dróg.."koles" z przeciwka zostanie oslepiony..i bumm.. i po Twoich xenonach w najlepszym wypadku.. Zobacz ile masz światła rozproszonego.. już lepiej zamontuj zwykłe zarówki ale dające troszkę więcej światła te +"x" proc więcej..
Dominator napisał(a):zwykłe zarówki ale dające troszkę więcej światła te +"x" proc więcej..
Niestety, miałem okazję testować niemalże wszystkie "zwykłe" halogenowe żarówki.
Począwszy od grupy OSRAM, night breaker, cool blue, silverstar, jakieś chińskie z niebieską bańką – Ale to jest po prostu porażka. Nic nie dorówna palnikowi Xenon – Nawet widoczność jest nieporównywalna, a w zwykłych nie widziałem nic..

W związku z ogromną liczbą uwag..
Ba nawet wczoraj wieczorem wracając z pracy do domu, zauważyłem jak kierowca z przeciwka jechał na Xenonach w reflektorze refleksyjnym, z tym że był to Volkswagen Passat B5 – Barwa światła to 10 000K lub 12 000K i mało tego światło niewyregulowane – To dopiero masakra..

Ja miałem osram night breaker w soczewkach w Cronosie, różnica była duża ale żywotność nieco krótsza. Mam wrażenie że światła w mojej GW nieco gorzej świecą. Na zimową porę to istotne, szybko jest ciemno...
ja miałem wcześniej 323c ze światłami które jak wiemy śniedzieją są plastikowe do tego parowały... to dopiero byłabyla masakra, w GF jest świetnie.
P.s. Mazda piękna, wiadomo sedan no i ten kolor... Wg mnie jednak naj w 626, szerokości!
P.s. Mazda piękna, wiadomo sedan no i ten kolor... Wg mnie jednak naj w 626, szerokości!
- Od: 29 mar 2010, 19:13
- Auto: 626 [GF] FS [85 kW] '00
Znajdz zarowki Narvy badz najzwyklejsze Helli najlepsze H7 jakie mozna zalozyc do GF. Bardzo mocne swiatlo do tego kosztuja niewiele ponad 10 zl.
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Mako napisał(a):Znajdz zarowki Narvy badz najzwyklejsze Helli najlepsze H7 jakie mozna zalozyc do GF. Bardzo mocne swiatlo do tego kosztuja niewiele ponad 10 zl.
Wiem, bo mam takie na sklepie..
mariusz323wgr napisał(a):P.s. Mazda piękna, wiadomo sedan no i ten kolor... Wg mnie jednak naj w 626, szerokości!
Dzięki za dobre słowo..

P.S nie chciałbyś może sprzedać swoich Alufelg ?..

Jedyny (najbardziej rozsądny, niekoniecznie tani) sposób na ksenon w GF to kupić lampy JDM from Japan (gładkie szkła) i wysłać je do firmy która profesjonalnie (mniej lub bardziej) zamontuje w nich soczewkę przystosowaną pod HID, bo nie wszystkie soczewki rozpraszają tak samo, np te ze starszych mazd średnio współpracują z zenkami bo są produkowane pod halogen.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Bandit napisał(a):Jedyny (najbardziej rozsądny, niekoniecznie tani) sposób na ksenon w GF to kupić lampy JDM from Japan (gładkie szkła) i wysłać je do firmy która profesjonalnie (mniej lub bardziej) zamontuje w nich soczewkę przystosowaną pod HID, bo nie wszystkie soczewki rozpraszają tak samo, np te ze starszych mazd średnio współpracują z zenkami bo są produkowane pod halogen.
Właśnie w tym kierunku myślę, ale żeby zrobili z tych seryjnych – Wypolerować i "wrzucić" soczewkę..
P.S Zastanawiał się ktoś, jak by to wyglądało na GF-ce ? ..
Chodzi mi głównie o tą małą tablice rejestracyjną – Tzw. JDM – Coraz więcej widzę samochodów tak zrobionych, najczęściej Seicento, Hondy Civic, ale i widziałem Mazdę 323F IIIgen. i według mnie wygląda to zajeb..

Jak zmieniałem ramki na chromowane w GF-ce , to całkowicie po zdjęciu blach i przymierzeniu "Kartki A6"..

Zdjęcia losowe, ściągnięte z forum Subaru oraz Opla
wydaje mi sie ze te tablice sa nielegalne. wiadmo mozesz sobie sam zrobic tablice ale jak cie zlapia to zabiora dowod. chyba ze bedziesz je wozil w bagazniku i przy nich bedziesz zmienial na ori. jak dla mnie to bym tam niekobinowal i mial normalne te tablice
a co do tego polerowania lamp w srodku to raczej nie dasz rady bo sa bardzo duze krawedzie i niedasz rady wypolerowac ich przy krawedziach od wewnatrz wiec tylko zniszczysz lampe. a polerka niewystarczy, musisz je szlifowac papierem sciernym az do gladkiego plastiku wiec zetrzec okolo milimetra plastiku to naprawde duzo . zastanow sie nad taka operacja bo to naprawde trudna sprawa. wiem co mowie bo robilem tylne lampy na przezroczyste.
boczek86 napisał(a):hyba ze bedziesz je wozil w bagazniku
Pewnie,że tak..
boczek86 napisał(a):a polerka niewystarczy, musisz je szlifowac papierem sciernym az do gladkiego plastiku wiec zetrzec okolo milimetra plastiku to naprawde duzo . zastanow sie nad taka operacja bo to naprawde trudna sprawa. wiem co mowie bo robilem tylne lampy na przezroczyste.
Jeżeli już to na pewno ja tego nie będe robił – Oddam to fimie, która się w tym specjalizuje..
dasz mi namiary bo pierwsze slysze ze ktos w polsce robi takie nielegalne rzeczyLukazie napisał(a): Oddam to fimie, która się w tym specjalizuje..
boczek86 napisał(a):dasz mi namiary bo pierwsze slysze ze ktos w polsce robi takie nielegalne rzeczy a co z homologacja na przednich jest wbita w srodku wiec przy przerabianiu ja tez ci usuna tym szlifowaniem wiec beda bez homologacji co jest nielegalne. zrob jak ci bandit pisze zamow i po problemie albo olac projekt tylne idzie fajnie przerobic bo klosz jest odrazu przyklejony ale przednie maja prostokatny klosz bede bacznie obserwowal twoj projekt bo niewierze ze dasz rade je w srodku wypolerowac
Sam się nad tym zastanawiam, mam aktualnie mętlik w głowie..

Proszę bardzo link do firmy, która się tym specjalizuje – Już się z nimi dogadywałem co i jak i w razie czego od ręki pyk zrobią..

http://hidretrofit.wordpress.com – Dodam tylko ,że link podrzucony przez "Roni" – Dzięki..

Lukazie napisał(a):Już się z nimi dogadywałem co i jak i w razie czego od ręki pyk zrobią..![]()
no troche mnie to dziwi. ciekawy jestem jak to z homologacja wyglada. bo z tego linku to wszystkie oprocz hondy accord maja juz w standardzie przezroczyste
boczek86 napisał(a): ja czekam caly czas na efekt twoich lamp
Niedoczekanie..

Oprócz w/w rzeczy to planuję coś takiego kupić na tył..

Lukazie napisał(a):P.S nie chciałbyś może sprzedać swoich Alufelg ?..
zastanawiam się nad tym... i to bardzo, ale wiadomo do wiosny jeszcze trochę czasu, więc decyzji jeszcze nie podjąłem. po wymianie amortyzatorów tylnych właśnie jakoś na wiosnę, może komfort weźmie górę i stalowe 15' pozostaną, pożyjemy – zobaczymy
chociaż z drugiej strony sam ich szukałem jako tych ulubionych i się udało kupić – też są dla mnie

jak coś to dam znać, będę pamiętał...
Lukazie napisał(a):Oprócz w/w rzeczy to planuję coś takiego kupić na tył..http://allegro.pl/mazda-626-gf-sedan-sp ... 88503.html Co sądzicie ?
a to dobre
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 29 mar 2010, 19:13
- Auto: 626 [GF] FS [85 kW] '00