Mazda 626 GF FS 1997r.
Nie chce mi się szukać dokładnych wymiarów klocka, ale jak przymierzyłem do starych to róznica była znacząca. Rzeczywiście, tarcze pomalowałem z naddatkiem i nadmiar farby został starty
Nowe klocki z M6, ścierają szerzej
Narazie dużo nie przejechałem na tym zestawie, ale na obecną chwile polecam każdemu 

A no właśnie malowanko zmyliło
u mnie już po ptokach... jak wiesz new tarcze rozmiar ori.. jak na ten czas to jeszcze te klocki ferodo musze dorwać i zobaczymy jak się zestawik spisze
u mnie już po ptokach... jak wiesz new tarcze rozmiar ori.. jak na ten czas to jeszcze te klocki ferodo musze dorwać i zobaczymy jak się zestawik spisze
Przeczyść dobrze zaciski, klocki żeby nie były zbyt ciasno na prowadnicach i będzie dobrze
A drobne odkładaj do świnki skarbonki i uzbiera się na zaciski itd
Darku załóż wątek o swojej GF, dbasz o nią to pochwal sie innym, warto
Darku załóż wątek o swojej GF, dbasz o nią to pochwal sie innym, warto

- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
tylko dobrze zeszlifuj grill papierem ściernym, daj 2-3 warstwy podkładu. jego tez troche przejedz papierem i nałóż ze 4warstwy czarnego matu bo grill jest najbardziej narażony na kamyczki.
dobrze by też było dobrze ten grill wysuszyć choćby w słońcu jak będzie ciepło i odczekać te 2 dni zanim się założy
dobrze by też było dobrze ten grill wysuszyć choćby w słońcu jak będzie ciepło i odczekać te 2 dni zanim się założy
Grill pomalowany, czy się to będzie trzymać to wątpliwa sprawa
Radex dzięki za info telefoniczne, jak coś to będzie na Ciebie

Znaczek a'la batman, narazie na próbę

Samochód przybrudzony, zaczęło padać i jechałem w dodatku za tirem
Mazda ma już ponad 217kkm na liczniku, w związku z łomotem dochodzącym z tylnego zawieszenia, byłem odwiedzić stację diagnostyczną, utwierdzono mnie tam dobitnie w moim przekonaniu iż tylny prawy amortyzator wyzionął ducha.. skuteczność a raczej jej brak- 9%, lewy tył 80, przód po 84.. W związku z tym czeka mnie koniecznie jak najszybciej wymiana tylnych amortyzatorów (przychodziło mi nawet na myśl wymienić tylko jeden amortyzator na używany, ale to by była tylko doraźna pomoc), do tego osłony bo są pourywane i odboje jeśli z kompletu będą lepsze niż te stare.. Amory: Kayaba, Tokico lub Sachs.. Przy okazji do wymiany w najbliższym czasie gumy stabilizatora tylnego, i akumulator..
Ma ktoś z małopolski lub śląska dojścia do kupna wspomnianych części w korzystnych cenach (w szczególności aku, najlepiej panasonic 65Ah).

Znaczek a'la batman, narazie na próbę

Samochód przybrudzony, zaczęło padać i jechałem w dodatku za tirem

Mazda ma już ponad 217kkm na liczniku, w związku z łomotem dochodzącym z tylnego zawieszenia, byłem odwiedzić stację diagnostyczną, utwierdzono mnie tam dobitnie w moim przekonaniu iż tylny prawy amortyzator wyzionął ducha.. skuteczność a raczej jej brak- 9%, lewy tył 80, przód po 84.. W związku z tym czeka mnie koniecznie jak najszybciej wymiana tylnych amortyzatorów (przychodziło mi nawet na myśl wymienić tylko jeden amortyzator na używany, ale to by była tylko doraźna pomoc), do tego osłony bo są pourywane i odboje jeśli z kompletu będą lepsze niż te stare.. Amory: Kayaba, Tokico lub Sachs.. Przy okazji do wymiany w najbliższym czasie gumy stabilizatora tylnego, i akumulator..
Ma ktoś z małopolski lub śląska dojścia do kupna wspomnianych części w korzystnych cenach (w szczególności aku, najlepiej panasonic 65Ah).
eee no elegancko wyszlo 

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
- Od: 21 lis 2010, 11:30
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 DiTD 18" – Kliknij
Rzeczywiście, grill jest rozbieralny na części pierwsze, zdziwiła mnie ilość wkrętów którymi jest skręcany
Znaczek jest pomalowany częściowo i w tym stylu raczej zostanie, ewentualnie kolor zostanie zmieniony..
Dzisiaj Madzia dostała parę gratów na tył, montaż mam nadzieję że w najbliższych dniach:

Valeo

Dzisiaj Madzia dostała parę gratów na tył, montaż mam nadzieję że w najbliższych dniach:

Valeo