Mazda Xedos 6 CA KF 96r.
Widzisz a mówiłem ,że białe fele będą idealne! 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Ramka vs bez 1:0
Dawno nie pisałem w temacie,a z Mazda się trochę dzieje, ostatnio zakonserowałem całe podwozie więc z rudą będę miał na parę lat spokój
konserwując, zauważyłem że mam pęknięta prawą osłonę przegubu więc zakupiłem już nową i czeka na montaż.
Mazda ogólnie wjechała na jakiś czas do garażu bu uznałem, że nie ma sensu nią jeździć bo robię za pług .
W tym czasie pomaluje wszystkie ubytki w lakierze jakie udało mi się w tak krótkim czasie stworzyć i będzie kolorowo pod maską, prawdopodobnie pomaluje też 17' w jakiś ciekawy kolorek
Mazda jeszcze ostatnio była u elektryka bo świeciły mi ciągle kontrolki, okazało się, że ktoś wrzucił metalowy grzebień
za licznik i robiło się zwarcie, przy okazji alternator poszedł do regeneracji bo ładował za dużo i wleciał nowy pilot alarmu bo stary się rozleciał i musiałem zamykać kluczem auto.
Rozbieranie silnika w Maździe to masakra, trzeba mieć małe rączki jak chińczyki .
Zdjęcia z ostatnich dni:

tak uwalonej przepustnicy dawno nie widziałem:

Mazda ogólnie wjechała na jakiś czas do garażu bu uznałem, że nie ma sensu nią jeździć bo robię za pług .
W tym czasie pomaluje wszystkie ubytki w lakierze jakie udało mi się w tak krótkim czasie stworzyć i będzie kolorowo pod maską, prawdopodobnie pomaluje też 17' w jakiś ciekawy kolorek
Mazda jeszcze ostatnio była u elektryka bo świeciły mi ciągle kontrolki, okazało się, że ktoś wrzucił metalowy grzebień
Rozbieranie silnika w Maździe to masakra, trzeba mieć małe rączki jak chińczyki .
Zdjęcia z ostatnich dni:

tak uwalonej przepustnicy dawno nie widziałem:

- Od: 11 lis 2009, 18:14
- Auto: Xedos 6 V6
Prac z Xedosem ciąg dalszy
kolor pokryw w rzeczywistości dużo żywszy niż na zdjęciach
mam nadzieje, że jak poskładam do kupy to będzie dobrze wyglądać
zostaje mi pomalować parę pierdół na czarno i pomalowanie komory, no i przydałoby się poukładać trochę te wszystkie kable i wężyki.
Na niebiesko pomalowane: pokrywy zaworów, listy wtrysków, przednia rozpórka; na biało: kolektor ssący, zamek maski i trochę dupereli z pod maski:) mam jeszcze farby na pomalowanie felg na ten sam kolor co pokrywy
Zdjęcia:

Pozdrawiam
Paweł
Na niebiesko pomalowane: pokrywy zaworów, listy wtrysków, przednia rozpórka; na biało: kolektor ssący, zamek maski i trochę dupereli z pod maski:) mam jeszcze farby na pomalowanie felg na ten sam kolor co pokrywy
Zdjęcia:

Pozdrawiam
Paweł
Nie spotykany kompletnie kolor białego Xedoska widziałem tylko w filmie i naprawdę świetnie wyglądał oczywiście jak twój a za wkład pracy jaki włożyłeś pokłony mistrzu 
-
skorpion1985
Mam pytanie do kogoś kto się zna, od czego jest ten kabel:

nie wygląda on zbyt ładnie i chciałbym go wyrzucić ale nie jestem pewien od czego on jest .
ogólnie wywaliłem już z 10 przewodów które do niczego nie służyły .
I jeszcze jedno pytanie, czy bez mat głuszących na ścianie grodziowej będzie dużo głośniej w środku ?
Dzięki za miłe słowa skierowane w moją stronę

nie wygląda on zbyt ładnie i chciałbym go wyrzucić ale nie jestem pewien od czego on jest .
ogólnie wywaliłem już z 10 przewodów które do niczego nie służyły .
I jeszcze jedno pytanie, czy bez mat głuszących na ścianie grodziowej będzie dużo głośniej w środku ?
Dzięki za miłe słowa skierowane w moją stronę
To jest od poduchy kabel
Jeżeli komputer nie będzie wywalał czerwonej kontrolki na desce to czemu by nie skoro nie masz poduszki w kierownicy.
HeHEe z tym wywalaniem przewodów to jakiś koszmarile ja musiałem u siebie wywalić a raczej mój elektryk który dba o moją Madzie to sie za głowę złapał tyle prowizorek mówi ze w życiu nie widział
tak więc rozumiem i jest to możliwe
, jak tam komory pomalowane ?
już w autku ?
- Od: 30 kwi 2008, 13:28
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'