Mazda Xedos 6 CA KL '97 CZARNA MENDA!!
Dziś oberwał mi się alternator. Wczoraj wracałem z Łodzi i dobrze że nie w drodze tylko niedaleko domu. Podjechałem do warsztatu gdzie wziąłem się za robotę. Okazało się że górna śruba mocująca pękła a dolna się wykręciła.

Chyba silnika jeszcze nigdy nie myłeś 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
myłem ale nie opłacało się po raz kolejny a teraz nie mogę- nie bardzo mam gdzie, gdyż "nie mam" podwórka a na ulicy nie wolno
. Niedługo kończę porządki to będzie czyściutko 

Tak się tylko śmieję
Jak kiedyś swojego klde umyłem to potem się męczyłem z tydzień bo przerywał, nie miał mocy itp, musiałem rozpiąć wszystkie kostki pod maską, psiknąć kontaktem i dopiero pomogło. Wtedy to był pierwszy i ostatni raz jak umyłem silnik w maździe karszerem, później tylko ściereczka 

nigdy myjką ciśnieniową!!! Mam środek który zwie się dimer i normalnie woda z węża ogrodowego pod niewielkim ciśnieniem. Zaje... Tzn pobrudził olej który wydostał się przez moją głupotę przez wlew. Uszczelka też się kiedyś sączyła.
Dziś znalazłem kolejną różnicę, bynajmniej w moich modelach '93 i '97. Delikatnie inne łączenia parownika/skraplacza klimatyzacji. Aktualnie skraplacz jest na zewnętrznym ze względu na to iż auto jest mi potrzebne. Teraz nie wiem czy kupować kolejną czy przerabiać tą z '93 lub oddać do "remontu" ori z '97...
Dziś znalazłem kolejną różnicę, bynajmniej w moich modelach '93 i '97. Delikatnie inne łączenia parownika/skraplacza klimatyzacji. Aktualnie skraplacz jest na zewnętrznym ze względu na to iż auto jest mi potrzebne. Teraz nie wiem czy kupować kolejną czy przerabiać tą z '93 lub oddać do "remontu" ori z '97...

kamilspider napisał(a):...jak umyłem silnik w maździe karszerem,

DamianSzatan666 napisał(a):nigdy myjką ciśnieniową!!!
Dlaczego nie?
Citro i klekota silnik myję normalnie na myjni karszerem regularnie co jakieś pół roku i nigdy nie było problemu. Citro już co najmniej z 5x myłem
Tą do której mam dostęp mógłbym uszkodzić wszystko pod maską. Wysokie ciśnienie i wirująca dysza potrafią przeciąć stal więc przez przypadek mógłbym zrobić sobie niespodziankę pod maską.
Koniec tematu z myjkami.
Koniec tematu z myjkami.

Damian wiem czemu ci się wykręciła ta śruba po prostu w kąpieli olejowej i przy drganiach miała ku temu super warunki 
Nie, gdy pękła górna to dolna wykręciła się od drgań.

nowe zabawki dla Xedosika 
Tarcze i klocki tył
Być może wieczorem kolejne elementy układanki
Tarcze i klocki tył
Być może wieczorem kolejne elementy układanki
Ostatnio edytowano 5 cze 2014, 20:08 przez DamianSzatan666, łącznie edytowano 1 raz

Jak ja mowilem ze sa roznice w mocowaniu rurek to mnie wysmiali
U mnie sa te z dziurka blizej oringa. Wiec po kupnie i skladaniu dwuch rodzai rozwiercalem w bok zeby skrecic
Dobrze to nie jest ale nie leci
U mnie sa te z dziurka blizej oringa. Wiec po kupnie i skladaniu dwuch rodzai rozwiercalem w bok zeby skrecic
Dobrze to nie jest ale nie leci
X E D O S 6
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
Sprzedam pompe wody xedos 6 2.0
- Od: 19 maja 2012, 07:54
- Auto: viewtopic.php?f=314&t=156205
najważniejsze że ja się chyba nie śmiałem 
Jest kilka różnic budowy w tym modelu. Wkładali zestawy jak mieli by w czym miałoby być jedno od drugiego lepsze...
Jest kilka różnic budowy w tym modelu. Wkładali zestawy jak mieli by w czym miałoby być jedno od drugiego lepsze...

Zakładałem chyba Brembo w kwietniu zeszłego roku, spisywały się idealnie z klockami BRECK 

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Sa juz kolejne elementy ukladanki ;–)

Po raz kolejny i pewnie nie ostatni u Kamila 
Dzięki za graty i wyhaczenie usterki

Edit: 09.06.2014 20:36
Dzięki za graty i wyhaczenie usterki
Edit: 09.06.2014 20:36

arafal21 napisał(a):Nic to nie pasuje ten kolor felg do budyAle jak Tobie sie widzi to
Problemem jest właśnie kolor budy. Na miejscu właściciela zmieniłbym od razu. Ale tak jak napisałeś, ważne, że Damianowi się podoba.
-
goju10