Mazda MX-6 GE KL MAZDASPEED
Tych połamańców już nie masz>? i o mnie zapomniałeś 
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
pawelc napisał(a):Tych połamańców już nie masz>? i o mnie zapomniałeś
aaa JDM połamane mam, właściwie to jeden jest połamany drugi tylko lekko pęknięty z tyłu. W tym jednym brakuje kawałka plastiku i chyba nie da się go uratować. Szkła są w obu całe.
DamianMX6 napisał(a):pawelc napisał(a):Tych połamańców już nie masz>? i o mnie zapomniałeś
aaa JDM połamane mam, właściwie to jeden jest połamany drugi tylko lekko pęknięty z tyłu. W tym jednym brakuje kawałka plastiku i chyba nie da się go uratować. Szkła są w obu całe.
Sorki za OT, ale nie wiesz skad można by wytrzasnąć plastik od lampki jdm?? Niestety mój uległ małemu uszkodzeniu, niby ubytek nie jest tragicznie wiekszy ale nie mam od niego brakującej części więc nie wiem czy da się go zregenerować.
Na dobry poczatek sezonu, swap hamulców.

Taki drugi zestaw mam do sprzedania. Pasuje bez przerabiania do MX6, 626, Xedos6 i paru innych. Komplet, zaciski przód tył, pomalowane na srebrno + tarcze po przetoczeniu. Wszystko w zaje.....tym stanie.
Z lewej typowy zestaw z Mazdy 6 tarcze 280 tył, 283 przód .
Z prawej dzisiejszy swap na 314 tył, 320 przód .
Wymieniliśmy tez kompletna belkę z nowym 22mm stabilizatorem.

A to tak przy okazji

Wszystko robiliśmy u Patryka w jego nowym WYPASIONYM
warsztacie. 

Taki drugi zestaw mam do sprzedania. Pasuje bez przerabiania do MX6, 626, Xedos6 i paru innych. Komplet, zaciski przód tył, pomalowane na srebrno + tarcze po przetoczeniu. Wszystko w zaje.....tym stanie.
Z lewej typowy zestaw z Mazdy 6 tarcze 280 tył, 283 przód .
Z prawej dzisiejszy swap na 314 tył, 320 przód .
Wymieniliśmy tez kompletna belkę z nowym 22mm stabilizatorem.

A to tak przy okazji

Wszystko robiliśmy u Patryka w jego nowym WYPASIONYM

Ostatnio edytowano 11 paź 2012, 11:38 przez DamianMX6, łącznie edytowano 2 razy
widzę, że sezon zaczyna się owocnie... czy przypadkiem w związku z tym swapem hamulców to Twoje hamulce chce mi Patryk sprzedać
z czego teraz będą zakładane
Fajna locha z tyłu
bardzo głośna

Fajna locha z tyłu

Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
Z czego masz te heble 320mm??:D Dało się coś odczuć po zmianie na grubszy stab?
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
kamilspider napisał(a):Z czego masz te heble 320mm??:D Dało się coś odczuć po zmianie na grubszy stab?
Pewnie z 3 lub 6 MPS
weede napisał(a):wow 320mm to już bardzo męsko! na zwrotnice z 323ba to też przypasuje?
Jak z Twoim patentem wlazły Ci zwykłe heble od 6, to z tymi też pewnie nie będzie problemu
Jakie mogą być min felgi, żeby weszła tarcza 320??
Naprawdę zacnie to będzie wyglądać i pewnie hamować.
Zestaw do sprzedania. Dokładnie taki sam mam zamontowany. Polecam, w razie pytań na P.W. kto pierwszy ten lepszy. Zestaw będzie pasował wszędzie tam gdzie pasowały zaciski z Mazdy 6, 626, MX6, Xedos 6 ...
Dodam tylko że
Przód

Tył
Fotki jak to wygląda na aucie bedą jak tarcze sie ładnie dotrą.
Dodam tylko że wszystkie zaciski zostały rozebrane, sprawdzone i nasmarowane. Dla przykładu fotki tylnych tłoczków.

Co do stabilizatora to nie ma co porównywać do oryginału. Samochód wreszcie zachwuje sie przewidywalnie na zakrętach a i z wyglądu tez znaczna poprawa. Zawsze irytował mnie ten sterczący cienki "drut" widoczny z tyłu auta.
Dodam tylko że
Przód

Tył

Fotki jak to wygląda na aucie bedą jak tarcze sie ładnie dotrą.
Dodam tylko że wszystkie zaciski zostały rozebrane, sprawdzone i nasmarowane. Dla przykładu fotki tylnych tłoczków.

Co do stabilizatora to nie ma co porównywać do oryginału. Samochód wreszcie zachwuje sie przewidywalnie na zakrętach a i z wyglądu tez znaczna poprawa. Zawsze irytował mnie ten sterczący cienki "drut" widoczny z tyłu auta.
Ostatnio edytowano 13 kwi 2012, 21:14 przez DamianMX6, łącznie edytowano 2 razy
Wygląda jak nówka i pewnie też ładnie kosztuje
Ale jakbym miał inwestować to bym się skusił.
Stab od Forda Ka? Z którego rocznika pasuje?
kamilspider napisał(a):Wygląda jak nówka i pewnie też ładnie kosztujeAle jakbym miał inwestować to bym się skusił.
Mój stabilizator 22mm jest dedykowany do MX6 a nie Forda Ka i przyleciał z hameryki
Bandyta napisał(a):widzę, że sezon zaczyna się owocnie... czy przypadkiem w związku z tym swapem hamulców to Twoje hamulce chce mi Patryk sprzedaćz czego teraz będą zakładane
![]()
![]()
Fajna locha z tyłubardzo głośna
![]()
Możliwe, jeśli to moje zaciski to będziesz zadowolony. A co do lochy, to ta sama co była u Patryka i Weroniki na "wieczorku literackim"
A co z tym stabem co miałeś wcześniej? Czy to ten sam?
DamianMX6 napisał(a):Możliwe, jeśli to moje zaciski to będziesz zadowolony. A co do lochy, to ta sama co była u Patryka i Weroniki na "wieczorku literackim" .
No to będę zadowolony... a jeśli chodzi o wydech to przepraszam, ale tamtego wieczoru mogło mi kilka rzeczy umknąć i przybierać inne kształty
Jeszcze raz gratki, muszę zobaczyć autko na żywo po tych modach...
Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
Bandyta napisał(a):No to będę zadowolony... a jeśli chodzi o wydech to przepraszam, ale tamtego wieczoru mogło mi kilka rzeczy umknąć i przybierać inne kształty![]()
Jeszcze raz gratki, muszę zobaczyć autko na żywo po tych modach...
hehe, też parę rzeczy mi umknęło

DamianMX6 napisał(a):pawelc napisał(a):Tych połamańców już nie masz>? i o mnie zapomniałeś
połamańce zainstalowane
Przy tych hamulcach 16-stka felga wejdzie czy raczej nie ? i jak tam odczucia z hamowania ?
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se