Wyglada na to ze maj/czerwiec kolejny swap!

www.mazdaspeed.pl
freezoneq napisał(a):Rezerwuję Twojego KL'a
freezoneq napisał(a):Rezerwuję Twojego KL'a
Siema
Silniki na razie tylko oglądam, na ebayu. Jak bede w stanach planuję kupić 3 sztuki. Jeden dla siebie, dwa na sprzedaż. Liczę już że na samym forum jest 5 chętnych na KL-ZE, ale wiem ze przyjdzie co do czego i nikt tego nie weźmie bo ludzie nie mają kasy, kur.wa, żyjemy w polsce.
Transport silnika z USA to koszty. Nie ważne czy biore jeden czy 15 silników, koszty transportu liczone są od sztuki i jest to 250-300$.
Do tego dochodzi koszt transportu na terenie stanów (będę w chicago, patrze po aukcjach ze w zależności od lokalizacji sprzedawcy transport do Illinois to też 150-200$).
Do tego dochodzą koszty cła (2.7% + wszystkie koszty) oraz VAT 23% (liczony od ceny silnika + cena transportu + cło). Jestem w stanie załatwić lewy dokument sprzedaży mówiący że za silnik zapłaciłem nie 1000 a powiedzmy 400$ (z jeszcze niższą ceną mogą być podejrzenia, wiem bo mam znajomego który miał przez to problemy)
Podsumowując:
– silnik 900$
– transport do Chicago 200$
– transport do polski 300$
– podatki (dla kwoty zakupu 400$) 164$
– nie licze już kosztu transportu na terenie polski bo w porównaniu do cen dolarowych ten koszt wydaje się być śmiesznie niski
Suma sprowadzenia KL-ZE w najbardziej optymistycznym przypadku to blisko 5000zł.
Beny napisał(a):Ile mamy udokumentowanych KLZe zrobionych na 200KM ze 3?
Kaszel91 napisał(a):Ciesz się, bo koszta utrzymania KL-ZE są troszkę inne niż KL`a
Kaszel91 napisał(a):Po za tym wyniosło by Cię to pewnie ze 3 razy tyle za silnik i robocizne![]()
Setritus napisał(a):Dlatego pozwolę sobie zacytować moją odpowiedź na PW od D@m$ona:
Setritus napisał(a):czy jest sens pchać się w KL-ZE.
Setritus napisał(a):cena rewelacyjna bo 3000zł z małym okładem razem z transportem do Polski.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość