Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
super 

cena nawet przystępna 

Miałem pare pomysłów na umiejscowienie wyświetlacza ale każdy z nich wiązał się z robieniem dziury, gdzieś
w zegarach, w panelu nawiewów, w desce rozdzielczej. Wybrałem rozwiązanie z zastąpieniem zegarka i wyszło zaje*iście 
Jak ktoś na montaż to zapraszam do Krakowa
Jak ktoś na montaż to zapraszam do Krakowa

- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Widziałem fajnie umiejscowiony w zegarach u kolegi pawelc, ale on ma Mx-6, tam jest trochę więcej miejsca.

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Co tam wyświetlacz ja sie nie mogę na te podświetlenie zegarów napatrzeć
Weź to rozkręć i zrób fotke diód rozmiejscowienia i podświetlenia wskazówek
.Mówiłeś że miałeś gdzieś fotorelację.

Weź to rozkręć i zrób fotke diód rozmiejscowienia i podświetlenia wskazówek
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Hahah no niesamowite jest że wszystkim, dosłownie wszystkim najbardziej podobają się moje zegary 
Miałem fotorelację ale zdjęcia zostały po jakimś czasie skasowane z serwera a nie miałem kopii na dysku
Fakt, z zegarami namodziłem, wyszły pięknie
Z tym ze na chwile obecną jest to juz nie do rozebrania, bo trzebaby znowu zdejmować wszystkie wskazówki, potem je ustawiać w odpowiedniej pozycji (to jest najgorsze!). A obrotomierza ciężko przy wyjmowaniu wskazówki nie uszkodzić, sam rozwaliłem już trzy (czwarty cudem ocalał przy wyjmowaniu wskazówki). Więc rozebrania zegarów się juz nie podejme
Ale gdzieś kiedyś opisywałem słownie jak to ma wygladać.
Miałem fotorelację ale zdjęcia zostały po jakimś czasie skasowane z serwera a nie miałem kopii na dysku
Fakt, z zegarami namodziłem, wyszły pięknie
Xedos 6 KF 99r
Ja wszystko wrzucam na picasaweb.google.comSetritus napisał(a):Miałem fotorelację ale zdjęcia zostały po jakimś czasie skasowane z serwera a nie miałem kopii na dysku.

Ja od jakiegoś czasu też.
A propos zegarów mam ciekawe zdjęcie robione niedawno w trasie do Gdańska, kumpel mnie trącił w momencie robienia zdjęcia i wyszło coś takiego

A propos zegarów mam ciekawe zdjęcie robione niedawno w trasie do Gdańska, kumpel mnie trącił w momencie robienia zdjęcia i wyszło coś takiego

Xedos 6 KF 99r
Setritus napisał(a):Ale gdzieś kiedyś opisywałem słownie jak to ma wygladać.
Ta, mi chyba

http://www.xedos-community.de/showthrea ... post124310
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
ile Ty masz PB 

freezoneq napisał(a):http://www.xedos-community.de/showthread.php?p=124310#post124310
bajka

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
slisman napisał(a):A jak z dokładnością wskazania spalania? : >
W tej chwili po kalibracji "zgrubnej" dokłądność +/– 10%
Po kalibracji dokładnej czyli po pełnym tankowaniu dokladność wskazań będzie z granicą błędu 1%
Jadę w trasę niedługo więc będzie kalibrowany
freezoneq napisał(a):http://www.xedos-community.de/showthrea ... post124310
Gość troche chyba przesadził z ilością diod
Xedos 6 KF 99r
freezoneq napisał(a):Setritus napisał(a):Ale gdzieś kiedyś opisywałem słownie jak to ma wygladać.
Ta, mi chyba![]()
http://www.xedos-community.de/showthrea ... post124310
warto tez zobaczy artemmki xedosa na tej stronie
slisman http://www.youtube.com/watch?v=dbuaSa70HI8 na wiosne tez pewnie sobie sprawie ten gadzecik
Setritus napisał(a):Jak ktoś na montaż to zapraszam do Krakowa
Po nowym roku napewno się zgłosze

"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Ja na ten komputer też już dawno poluje i na pewno sobie zrobie tylko hajsu musze troszkę uzbierać ;d i chyba ten tańszy kupie
Ale u Ciebie super to wyszło, pogratulowac 

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Tańszego nie polecam z dwóch względów, po pierwsze przy temperaturach poniżej zera wyświetlacz w zasadzie nie działa w ogóle. Masz tu zdjęcie wyświetlacza przy temperaturze +25 stopni i -15 stopni.
Jest podobno coś takiego jak kompensacja kontrastu ale też wygląda to potem marnie.
Po drugie OLED jak to OLED jest idealnie czarny, podświetla tylko wymagane pixele, wygląda to ładnie i estetycznie. LCD jest stale podświetlony i w nocy, przynajmniej wg mnie, wygląda zwyczajnie tandetnie

Jest podobno coś takiego jak kompensacja kontrastu ale też wygląda to potem marnie.
Po drugie OLED jak to OLED jest idealnie czarny, podświetla tylko wymagane pixele, wygląda to ładnie i estetycznie. LCD jest stale podświetlony i w nocy, przynajmniej wg mnie, wygląda zwyczajnie tandetnie

Xedos 6 KF 99r
O kurczę tego już nie wiedziałem :/ czyli lepiej wydać więcej i mieć coś lepszego ?;)
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
czyli standard. Lepiej dołożyć trochę i mieć wygodę
Zupełnie jak z częściami zamiennymi do Mazdy 

Fakt że cena tego OLEDa jest wysoka, dopłacać 100zł tylko za to ze dostane inny wyświetlacz, ale warto 
Xedos 6 KF 99r