Łapcie kilka fotek listwy jako tako pomalowane w czerń wiadomo wolał bym w kolor no ale ogarnie to się później napewno !
Mazda 626 GF FP '97 us, gwint by Góral
Pajko Przetestuje ja z chęcią ale gdzie mogę kupić jaki sklep ? Czy allegro ?
Łapcie kilka fotek listwy jako tako pomalowane w czerń wiadomo wolał bym w kolor no ale ogarnie to się później napewno !
A i w tygodniu najprawdopodobniej dojdzie Gwincik i w weekend będziemy coś modzić ! I musze zmienić koniecznie ta końcówkę na coś skromniejszego albo najlepiej cały wydech polecacie coś ? Bo ten kończy powoli swój żywot 
- Od: 21 sty 2016, 19:26
- Auto: Mazda 626 gf 1997
Witam ! No i gwint siedzi
Dużych problemów nie było wystarczyło rozwiercić poduszkę bo otwór był innego kształtu no i jak z przodem trzeba było rozwiercić szerzej dolną dziurę w amortyzatorze bo śruba nie chciała wejść .
Łapcie fotki :
Łapcie fotki :
Gwint od innego auta to regulacji najczęściej jest 2x tyle niż potrzeba
Astra inny zawias, inna masa to tak siedzi.
Teraz jakieś fajne koło by się przydało i pomalować bębny na czarno, a nie na czerwony +10koni
Teraz jakieś fajne koło by się przydało i pomalować bębny na czarno, a nie na czerwony +10koni
Przez jakiś czas strasznie falowały mi obroty do skrzyżowania dojeżdżałem wrzucałem na luz i potrafił nawet zgasnąć :/ wiec postanowiłem wyjąć przepustnice była cała w sadzy wszystko elegancko wyczyściłem i wymyłem . Wyciąłem również sobie nową uszczelkę bo nie mogłem dostać nigdzie drugiej . Wyczyściłem również silniczek krokowy był trochę w oleju z tego co sądzę to nie powino tam być oliwy dlaczego tam się znajdował odmą zaciągną?
Pomoże ktoś coś bo nie mam nawet kiedy grzebać w 626 z powodu kursów
A mam mały problem do 2 tys obrotow jak dam gaz prawie do końca to potrafi przerywać i strzelać powyżej 2 tys jest wszystko w porządku ciągnie normalnie . Przewody i świece wymieniałem jakieś 20 k może więcej .. Na co stawiacie ? Jeszcze jeden mam problem gdy jadę wyrzuce na luz obroty nie spadają poniżej 1000 są nawet powyżej zatrzymam sie i spadną . Wrzucam 2 puszczam wszystko i ciągnie jak diesel

Z tym trzymaniem obrotów w trakcie jazdy to akurat dobrze o ile się nie mylę. A z przerywaniem to podejrzewał bym zapłon. Może kopułka, palec albo świece lub przewody, mimo że nie mają długiego życia jeszcze. Trudno coś więcej stwierdzić na odległość.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
kopułka i palec odpada bo nie ma
jest podwójna cewka. ale i tak od świeczek bym zaczął. i nie NGK z francji bo 15tys to ich limit. denso jak narazie mam i nie narzekam ale dopiero niecałe 10tys więc nic dokładnego powiedzieć nie mogę
W sumie mogą być i świece bo to NGK szybko robie kilometry dużo chodzi to może i juz straciły swój żywot. A i Panowie w nie długim czasie zamierzam wsadzić 17 wiec będzie kręcenie gwintem
I cały czas myślę nad zwiększeniem mocy a mianowicie bardziej o swapie 

Staram się dodawać zdjęcia ze wszystkich prac
Panowie jutro kończę ostatnia felge i od razu zakładam bo mam też dwie oczekiwane oponki
Gwintu mocno skręcał nie będę bo musze przez dwa tygodnie dojeżdżać przez strasznie nie równa drogę na na kursy w dodatku w cztery osoby i pełen bagażnik
ale przód pewnie pójdzie lekko niżej
Jutro po montażu wrzucę fotki . Wymieniłem również świece na denso i jeden przewód bo gdy zdejmowane go to cały środek został na świecy
Mazda lepiej chodzi nic nie strzeli i przerwie ale dalej są te wysokie obroty gdy jadę wrzucę na luz to okolo 1400 jest zatrzymam się maleją :/ co może być macie jakieś pomysły ?
Panowie jutro kończę ostatnia felge i od razu zakładam bo mam też dwie oczekiwane oponki

Kawał dobrej roboty, super madzia:)
- Od: 17 maja 2015, 09:40
- Auto: Mazda MX6 2.0 115KM