Mazda 626 GE FS '92
Plany smakowite, powodzenia 
Żeby nie było ze sie nic nie robi to właśnie upatrzyłem dobre glośniczki 
2 x
http://www.lanzar.com/el/OPTI6C.jpg
2 x
http://www.lanzar.com/el/OPTI6C.jpg
Ostatnio edytowano 11 sty 2013, 13:42 przez krz5yn, łącznie edytowano 1 raz
Ride or Die......

- Od: 19 maja 2010, 23:54
- Auto: 626 GE 2.0 FS '92
Sprężyny H&R raczej -35 do 40 nie zależy mi zeby leżał na ziemi a był poprostu trochę sztywniejszy bo wiadomo jakie są fabryczne sprężyny w GE choliba straszna i przy tym zeby wchodziły przynajmniej 4 osoby bez zarcia opon o ranty blotników. Ale co do sprężyn to jeszcze kwestia do ustalenia. Natomiast wnętrze narazie zastanawiam się nad zmianą na fabryczna skórę z innego auta. wiem ze x6 pasują bez cudowania, ale zastanawiam się nad przednimi z x9 ewentualnie rx8. Co do reszty to będę próbować szyc to alcantara black podsufitka i słupki no ale zobaczymy jak ten materiał się będzie zachowywał.
Ride or Die......

O ile wiem to kanapa z MX6 do 626 nie podchodzi bez większej rzeźby o ile w ogóle. nie wiem jak siedziska z X9tki
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
jeżeli kanapa to tylko z xedos 6 pasi a x x9 przednie bez problemu powinny wejść na fabryczne miejsca ale jeżeli nie , bo jest taka możliwość wtedy przerobienie samego spodu to nie problem najgorzej jest z kanapa właśnie. do GE da sie raczej większość przednich foteli zaadaptować, nieraz nawet na fabrycznych mocowaniach z foteli które się bierze, pod warunkiem ze wszystkie 4 mocowania są do podłogi bo np GF ma już boczne szyny na tunelu.
Ride or Die......

Tak wyposażone auta dają dużo do myślenia
to prawda.
Ride or Die......

Tydzień temu broniłem pracy dyplomowej i po tym dałem sobie tydzień wolnego. Dzisiejsze foto. felgi zimowe pomalowane na czerwono, bardziej z ciekawości jak będzie wyglądać bo i tak trzeba będzie zmieniać obręcze po zmianie hamulca bo nikt nie będzie ściągać hamulca a koło można zawsze można zmienić. Chwilowo mam czas dla auta wiec będę relacjonował na bieżąco co i jak 
Ride or Die......

co Cię skłoniło akurat do tego koloru? 
Co do zmiany kanapy i foteli to swego czasu Hugo montował tapicerkę z xedosa 6 i i tak nie pasowała idealnie (kanapa). Był jakiś problem z zamontowaniem tylnego oparcia. Ale poradził sobie i miał 2 elektryczne fotele
bo siedzenia były z anglika. Piękne auto, kolor felg ciekawy – plany ambitne oby wszystkie zostały zrealizowane. Jednak GE w bieli jest piękna 

Taki kupiłem do innej części projektu ale po próbnym natrysku nie przypasował mi, i maznąłem nim koła. Ale przyznam ze gdyby koło było większe to nawet nieźle mogłoby to wyglądać. 
odgrzebane foto v6 kupionej na części ale tak mało brakowało jej do stanu fabrycznego ze nawet nie podszedłem do niej z kluczem i została sprzedana
Ostatnio auto wyjechało z garażu na dluższą trase.....
teraz jest juz regularnie używane w zwiazku z czym niebawem beda nowe zdjecia modyfikacje itp...
odgrzebane foto v6 kupionej na części ale tak mało brakowało jej do stanu fabrycznego ze nawet nie podszedłem do niej z kluczem i została sprzedana
Ostatnio auto wyjechało z garażu na dluższą trase.....
teraz jest juz regularnie używane w zwiazku z czym niebawem beda nowe zdjecia modyfikacje itp...
Ride or Die......

voytecku napisał(a):Swietny kolor na tym HB
Co tam strugasz ciekawego w garazu?
Pozdrawiam,
voytecku.
Przyznaje kolor autka był obledny 3 warstwowy ładnie się mienil. Co do postępów to mam juz na stanie jeden komplet głośników gotowych do zamontowania. Juz jakiś czas temu znajomy pomógł zmodyfikować boczne kierunki (3 diody na 1 kierunek) jakby ktoś chciał zobaczyć jak to świeci to wstawie foto. Wymiana paru części eksploatacyjnych. Generalnie to czekam aż skończy się ta zimnica i będzie można z przyjemnością wyjść do auta. Rozważam teraz też wybór obręczy i opon w większym docelowym rozmiarze.
Ride or Die......

krz5yn napisał(a):Rozważam teraz też wybór obręczy i opon w większym docelowym rozmiarze.
Polecam 4 zgrabne "siedemnastki"
krz5yn napisał(a):jakby ktoś chciał zobaczyć jak to świeci to wstawie foto
Nie musisz sie pytac, wstawiaj
Pozdrawiam,
voytecku.
Co do felg to jestem tak zdecydowany jak baba na targu. 18 dosyć tanie i wyględne ale ostatecznie 17.
czyżby poszerzenie świateł bocznych?
Nie musisz sie pytac, wstawiaj Ja mam pewien pomysl na modyfikacje oswietlenia tylnych lamp, ale do tego bedzie potrzebna klapa z cronosa
Pozdrawiam,
voytecku.
czyżby poszerzenie świateł bocznych?
Ride or Die......

krz5yn napisał(a):18 dosyć tanie i wyględne ale ostatecznie 17.
Moim zdaniem 17" beda pasowac idealnie i samochod na takich wyglada znacznie ladniej, po prostu proporcjonalnie.
krz5yn napisał(a):czyżby poszerzenie świateł bocznych?
Jeszcze cos innego, tego nikt przede mna nie wymyslil
Wrzuciles LEDy do tylnych lamp? Jaki kolor? W bocznych kierunkach masz pasek LEDowy czy taka "zarowke" z trzema diodkami?
Pozdrawiam,
voytecku.
voytecku napisał(a):krz5yn napisał(a):18 dosyć tanie i wyględne ale ostatecznie 17.
Moim zdaniem 17" beda pasowac idealnie i samochod na takich wyglada znacznie ladniej, po prostu proporcjonalnie.krz5yn napisał(a):czyżby poszerzenie świateł bocznych?
Jeszcze cos innego, tego nikt przede mna nie wymyslil
Wrzuciles LEDy do tylnych lamp? Jaki kolor? W bocznych kierunkach masz pasek LEDowy czy taka "zarowke" z trzema diodkami?
Pozdrawiam,
voytecku.
w kierunkach są paski ledowe po 3 diody tak samo w podświetlaniu tablicy natomiast lampy posiadają normalne a nawet fabryczne jeszcze żarówki
Co do Twoich modyfikacji jestem bardzo ciekawy
Ride or Die......