Mazda 626 GW FS '99 2.0 16V HP 136 KM
Riki napisał(a):yyyy.. i taka sprężynka załatwia sprawę?
Jeśli zacisk nie jest zapieczony na "amen" a oryginalna sprężyna nie daje rady (tak było u mnie i spiłowało klocek) to dodatkowa wspomaga i powoduje że łapa zacisku ręcznego odbija do końca. U mnie zdało to egzamin w 100% i problem się skończył bez rozbierania zacisku a to i robota i koszty – warunek że linka nie jest zapieczona i zacisk nie ma wycieków

-
miro62
miro62 napisał(a):U mnie zdało to egzamin w 100% i problem się skończył bez rozbierania zacisku a to i robota i koszty – warunek że linka nie jest zapieczona i zacisk nie ma wycieków
U mnie w 626 była jedna linka lekko zapieczona, bo nie miała tej fabrycznej harmonijki i wpadał syf chyba do środka. Zastosowałem podobny patent, tylko że dodatkowo chroniący linkę przed zabrudzeniami – założyłem tam gdzie ty sprężynę dość gruby gumowy peszel o takiej długości, żeby sprężynował po zaciągnięciu ręcznego
If you’re in control, you’re not going fast enough.
jacobs napisał(a):Zastosowałem podobny patent, tylko że dodatkowo chroniący linkę przed zabrudzeniami – założyłem tam gdzie ty sprężynę dość gruby gumowy peszel o takiej długości, żeby sprężynował po zaciągnięciu ręcznego
Każdy patent dobry

-
miro62
No i kierunki clear wymienione (muszę tylko jakieś LED-y wstawić co by bańki pomarańczowej nie było widać) ; żarówki chrom z tyłu wymienione; ale z przodu było mało czasu a tam trza wydłubać pomarańczowe wkłady
ale to przy okazji a naklejka puki co zostaje
mnie nie kole w

-
miro62
jak będzie wyciągał te pomaranczowe filtry z kierunków zrób jakies zdjęcia
mam to w planach ale trochę boje się dłubać w kierunkach 
- Od: 25 mar 2011, 17:46
- Auto: mazda 626 GF '99
2.0 16v 115KM
Znowu jakaś ku..a prz....a mi w tylny zderzak
i nie trafiła w haka
pierdoły nie umią parkować i obijają innym wózki. Teraz to już chyba bufor do wymiany. Ale jestem wściekły
– kupiłem wczoraj 8-paka w promo cenie i chyba go dzisiaj zmorduję 

-
miro62
benny88 napisał(a):dzięki za powrót śmieszniejszego jeszcze w życiu nie miałem
A i ja dziękuję

-
miro62
A to mój Zespół
niestety to już wyjazd
ale powrócę znowu za rok

Ostatnio edytowano 12 mar 2013, 01:46 przez miro62, łącznie edytowano 1 raz
-
miro62
No dzisiaj Madzia ostatni wypad na działkę na letnich kapciach po niedzieli wymiana na zimowe

-
miro62
Dzisiaj mała traska
pogoda ładna trasa sucha to i ruch większy. Spokojna jazda to i spalanie zadowalające

Takie spalanie przy nie małym silniku cieszy

Takie spalanie przy nie małym silniku cieszy
-
miro62
Ładne spalanie, szkoda, że nie masz dłuższych przełożeń, u mnie na V biegu mam 2.400 przy równych 100km/h Chyba, że na foto lecisz na IV 
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL