Mazda Xedos 6 CA KF 93'
Łezka się w oku kręci jak na Nią patrze , ale widze że dbasz
Jeśli chodzi o spalanie to troche za duzo Ci wychodzi bo nie powiem, potrafi spalic tyle ale nie jak się tak delikatnie jezdzi. Mi eychodziło w miescie w granicach 14-15 litrow i wskazówka częsciej przebywała powyzej 3500 tys obr. Jeśli silnik chodzi tak jak chodził i nikt tam palców nie maczał to moze sonda padła któras . A co wg tankujesz 95 czy 98 i na jakiej stacji,bo to ma tez spore znaczenie.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
deejay27 napisał(a):Łezka się w oku kręci jak na Nią patrze , ale widze że dbaszJeśli chodzi o spalanie to troche za duzo Ci wychodzi bo nie powiem, potrafi spalic tyle ale nie jak się tak delikatnie jezdzi. Mi eychodziło w miescie w granicach 14-15 litrow i wskazówka częsciej przebywała powyzej 3500 tys obr. Jeśli silnik chodzi tak jak chodził i nikt tam palców nie maczał to moze sonda padła któras . A co wg tankujesz 95 czy 98 i na jakiej stacji,bo to ma tez spore znaczenie.
Dbam dbam, o taki samochód kazdy by dbał
Ostatnio tankowalem na Lukoilu jak zawsze PB 95, zatankuje dzisiaj na BP jak wcześniej i sie okaże czy to wina paliwa, obys miał racje.
Raczej wątpię, że to paliwo. Odczuwał byś spadek mocy i szarpania a spalanie by nie wzrosło aż tak drastycznie...
Musimy kiedyś zgadać się na zlocie jakimś większym i napykać fotek
jeszcze z jeden egzemplarz by się przydał w tym kolorze 
Musimy kiedyś zgadać się na zlocie jakimś większym i napykać fotek
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):Raczej wątpię, że to paliwo. Odczuwał byś spadek mocy i szarpania a spalanie by nie wzrosło aż tak drastycznie...
Musimy kiedyś zgadać się na zlocie jakimś większym i napykać fotekjeszcze z jeden egzemplarz by się przydał w tym kolorze
Okaże sie za tydzień, byle nie sonda bo koszt naprawy mały nie bedzie. Jestem za! Wybieram sie do Ryk teraz w lipcu, więc moze sie uda
No ja też zamierzam poRyczeć w tym roku więc rezerwuję miejsce koło Twojego auta 

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Bez przesady sonda aż tak droga nie jest, kupuje się sonde uniwersalna NTK a po tylu latach wcale bym sie nie zdziwił jakby to Ona padła w pierwszej kolejności. A Sylwo jeśli chodzi o paliwo to ma bardzo duże znaczenie , pracowałem ładnych kilka lat na stacjach paliw i wiem co to Shit:) a jeśli ktoś jeżdzi delikatnie to właśnie nie odczuje spadku mocy a spalanie wzrośnie . Obym miał racje z tym paliwem , zreszta Rclmati jakies czas temu pisałes że całkiem mało ci spaliła, I nagle zaczęła chlac .Spróbuj wyjeżdzic to co masz zatankuj cos lepszego , choc wiadomo że te paliwa są droższe , ja tylko na takich jeżdziłem i nadal jeżdze. Pozdrawiam ....

sylwo napisał(a):No ja też zamierzam poRyczeć w tym roku więc rezerwuję miejsce koło Twojego auta
Ok

deejay27 napisał(a):Bez przesady sonda aż tak droga nie jest, kupuje się sonde uniwersalna NTK a po tylu latach wcale bym sie nie zdziwił jakby to Ona padła w pierwszej kolejności. A Sylwo jeśli chodzi o paliwo to ma bardzo duże znaczenie , pracowałem ładnych kilka lat na stacjach paliw i wiem co to Shit:) a jeśli ktoś jeżdzi delikatnie to właśnie nie odczuje spadku mocy a spalanie wzrośnie . Obym miał racje z tym paliwem , zreszta Rclmati jakies czas temu pisałes że całkiem mało ci spaliła, I nagle zaczęła chlac .Spróbuj wyjeżdzic to co masz zatankuj cos lepszego , choc wiadomo że te paliwa są droższe , ja tylko na takich jeżdziłem i nadal jeżdze. Pozdrawiam ....
Wiem wiem, zatankuje na BP jak zawsze i zobaczymy
Na stacji przy tankowaniu ok.3 zł. Bosha sonda na alledrogo 300 o0 miejmy nadzieje, ze masz
Racje z paliwem, a jak nie to będziemy myśleć.
W wolnej chwili ogarnę lewy halogen, moze styki zardzewialy.
Nie pamiętam cen sond z Carspeed Lublin ale chyba nie były aż tak wysokie a na pewno polecane przez Adriana są sprawdzone i warte ceny. Oczywiście Boshowskie też ale po co przepłacać... 
Jeśli chodzi o paliwo to trudno mi uwierzyć w takie spalanie bo zawsze tylko orlen, shell i bp widzę
Edit:
"Sondy lambda dedykowane japońskie NGK/NTK bez wtyczki (wtyczka do przeniesienia ze starej sondy) – 275zł/szt detal, za 169zł/szt możemy sprzedać po rabacie"
Jeśli chodzi o paliwo to trudno mi uwierzyć w takie spalanie bo zawsze tylko orlen, shell i bp widzę
Edit:
"Sondy lambda dedykowane japońskie NGK/NTK bez wtyczki (wtyczka do przeniesienia ze starej sondy) – 275zł/szt detal, za 169zł/szt możemy sprzedać po rabacie"

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
O, nie taka zła cena Jeszcze spytam w 4cars, mam znajomego tam więc rabat
Bierze jak na siebie
Chyba, ze to nie sonda. Wtedy wiekszy problem bedzie. Za tydzień okaże sie, mam nadzieje ze jednak wina paliwa
w tym tygodniu chce kupić lozysko i wymienić w prawym kole.
Tak btw dywaniki dostanę jedynie na allegro chyba ?
Bierze jak na siebie
Tak btw dywaniki dostanę jedynie na allegro chyba ?
Dorzucę swoje 5 groszy 
Co do sond – u mnie były obie padnięte i oprócz błędów w pamięci kompa nie zauważyłem żadnej różnicy w jeździe czy spalaniu. Wynosiło wtedy max 10L w mieszanym i powoli nie jeździłem
Po drugie sondy kupiłem NTK na allegro – koszt jednej to ok. 100zł + wymiana 50zł za obie.
Co do spalania to trzeba by zatankować do pełna, wyjeździć zbiornik i policzyć.
Jak tankowałem po 50zł to też miałem tak zafałszowane obliczenia
Co do sond – u mnie były obie padnięte i oprócz błędów w pamięci kompa nie zauważyłem żadnej różnicy w jeździe czy spalaniu. Wynosiło wtedy max 10L w mieszanym i powoli nie jeździłem
Po drugie sondy kupiłem NTK na allegro – koszt jednej to ok. 100zł + wymiana 50zł za obie.
Co do spalania to trzeba by zatankować do pełna, wyjeździć zbiornik i policzyć.
Jak tankowałem po 50zł to też miałem tak zafałszowane obliczenia
Bartek prawdę prawi
w końcu Jego historia z Xedem nie zawsze była gładka i piękna , poza tym do tego auta potrzeba odpowiedniego mechanika , bo byle "wymianiacz tłumików "może tylko zrobic X6 jeszcze większe kuku.

Akurat mechanika mam dobrego
Na Xedosach sie zna, pytałem sie juz przed zakupem. Musze w koncu tam pojechać
Czyli na razie lepiej tak jeździć i sprawdzić, moze to jednorazowe było ?
Co z tym halogenem? Jakiś pomysl macie ?
dziwne bo poza obudowa widać poswiate, a nie świeci przez reflektor.
Co z tym halogenem? Jakiś pomysl macie ?
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Wychodzi na to, że Przemek miałeś racje
Wyszło mi spalanie niecałe 12 litrów także wynik zadowalający. Kupiłem dzisiaj łożysko prawego koła firmy Ashika, mówi coś komuś ta firma?
Ja dałem 70 zł, ale na necie jak patrzyłem 140 
Dokładki na progi od Eunosa, taka tam mała zmiana
Do pełni szczęścia należy je jeszcze wypolerować i pokombinować z przymocowaniem.

Dokładki na progi od Eunosa, taka tam mała zmiana
Ładne te nakładki na progi, sam bym takie chciał do X9 ale może kiedyś ,narazie ważniejsze sprawy mechaniczne trzeba ogarnac żeby moc co upiekszac:)A nie pamiętam czy Ci mówiłem , ale juz mowie że znalazłem hak od Xedosa Twojego .

kurcze i ja poluje na te nakładki na progi w chromie, ostatnio były na allegro za 200zl i tak czekałem i liczyłem ze zejdzie z cena ale nic z tego:(, szkoda ładnie by sie komponowalo u mnie z felgami i wydechem
Ooo super, dogadamy się co do wysyłki
Chyba, że planujesz na zlot jechać
Co do nakładek, teraz ładniej wyglądają, trochę je wyprostowałem i wypolerowałem. Muszę jeszcze kupić mniejsze podkładki pod śrubki by ładniej wyglądało
Co do spalania to unormowało się
13,7. Myślę, że przy normalnie jeździe będzie ten litr mniej, w weekend trochę więcej spalił Xedos z racji G-techa 
Co do spalania to unormowało się