ale najwazniejsze, ze autko jezdzi i daje duzo przyjemnosci
Mazda MX-6 FS 2.0 16V 115KM 92r.
Na ta chwile zupelny brak funduszy wiec nie za bardzo mam mozliwosc pakowania w auto. Jedyna rzecz jaka ostatnio przyszla to lampa przod bo pan na przegladzie w zaden sposob nie chcial mnie przepuscic ...
za jakis czas, jak dopadne cyfrowke to zrobie jaka foto-sesje letnia.
- Od: 9 kwi 2011, 00:07
- Auto: Mazda MX-6 FS 2.0 16V 115 KM DOHC
nawet widać że auto dostaje powoli drugie życie i w tym że brak funduszu to ciebie bardzo doceniam ze jednak powoli go do stanu robisz jak powinny być
- Od: 21 wrz 2007, 17:32
- Auto: MX-6
Wielkie dzieki za takie opinie, to bardzo motywujace.
W ostatnich dniach dokonalem kilku zmian, ktore mialy na celu odchudzenie auta
, wywalilem radio kaseciaka, sluzace dotychczas jako zapchajdziura i zegar cyfrowy ze srodka konsoli. W planach (niestety dosc odleglych) ustawienie zbieznosci, wymiana tarczy sprzegla i zmiana kierownicy na mazdowska trojramienna.
W ostatnich dniach dokonalem kilku zmian, ktore mialy na celu odchudzenie auta
Ładna Madzia, dzisiaj widziałem ją przy wylotówce z Torzymia na autostradę. Dokładnie stała obok kantoru, przy wjeździe na cmentarz ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mazdaspeed z tyłu na klapie
Wydawało mi się czy z tyłu gdzieś jest klepnięta? Bo już nie pamiętam...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mazdaspeed z tyłu na klapie
Wydawało mi się czy z tyłu gdzieś jest klepnięta? Bo już nie pamiętam...
- Od: 28 gru 2011, 23:16
- Auto: Mazda 323F BJ 1.5 2000r.
Jest klepnieta, zgadza sie
ale tak ja zalatwil poprzedni wlasciciel i jak do tej pory nie mialem czasu sie tym zajac...

Ja muszę się u siebie nadkolami z tyłu zająć bo powoli gnić zaczynają, szybę wymienić bo ostatnio mi panowie policjanci powiedzieli, że mam szczęście, ponieważ samochód na postoju, nigdzie nie jadę bo by mi dowodzik zabrali
Jeszcze polerka by się przydała, ponoć tzw. diabeł z Radoszyna się na tym zna
Ale trochę w sumie to nie w temat 
Bezawaryjności i przyjemności ; )

Bezawaryjności i przyjemności ; )
- Od: 28 gru 2011, 23:16
- Auto: Mazda 323F BJ 1.5 2000r.
Wielkie dzięki 
Jednakże nadszedł ten dzień i muszę sie rozstać z autkiem
Zmieniłem pracę, teraz dojezdzam ponad 30 km i niestety nie stać mnie na jego utrzymanie. Zastanawiam się dość poważnie nad dieslem (fujjjj
). Lecz z czasem jak się finansowo odbije to powróce znów do mx'a bo to naprawdę niesamowite auto
Ale jeśli nie będzie zainteresowanych lub autko miałoby trafić w ręce nastolatka, który chce poszpanowac i poszaleć to zostawię je sobie i wspólnie przetrwamy ten ciężki okres
Jednakże nadszedł ten dzień i muszę sie rozstać z autkiem
Ale jeśli nie będzie zainteresowanych lub autko miałoby trafić w ręce nastolatka, który chce poszpanowac i poszaleć to zostawię je sobie i wspólnie przetrwamy ten ciężki okres
A gas (from ass
) nie wchodzi w grę?

Zakładaj gaz i lataj fajnym ekonomicznym autem.
RX-7 FD3S Innocent Blue:
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
ja nie jestem zwornikiem LPG bo to co oszczędzisz włożysz później wsadzisz w remont silnika, jak byś widział co sie dzieje z silnikiem to byś nie zakładał ja to widze bo mam kolegę który robi tylko remonty silnikom od lpg i powiem ci że masakra jest i niema czy dobrze czy jaki rodzaj gazu ale to jest twoja decyzja i twoje auto
- Od: 21 wrz 2007, 17:32
- Auto: MX-6
W kilku autach miałem już styczność z lpg i nie jestem jego przeciwnikiem, i pewnie byłbym za założeniem instalacji, jednakże nie do takiego auta. Tutaj jakoś mi on nie pasuje, nie wiem dlaczego 
Autkiem jak narazie smigam, możliwe że ciut zbyt szybko zacząłem myśleć o sprzedaży...
Autkiem jak narazie smigam, możliwe że ciut zbyt szybko zacząłem myśleć o sprzedaży...
Paweł27 napisał(a):ja nie jestem zwornikiem LPG bo to co oszczędzisz włożysz później wsadzisz w remont silnika, jak byś widział co sie dzieje z silnikiem to byś nie zakładał ja to widze bo mam kolegę który robi tylko remonty silnikom od lpg i powiem ci że masakra jest i niema czy dobrze czy jaki rodzaj gazu ale to jest twoja decyzja i twoje auto
sory ale głupio gadasz
a to że kolega widzi silniki w masakrycznym stanie to nie jest wina samego LPG tylko wina UŻYSZKODNIKÓW.
poza tym jeśli kupi się autko z dobrym silnikiem które jeździło na benzynie i zamontuje samemu dobrą instalację LPG i będzie się odpowiednio je użytkowało (strojenie, wymiany eksploatacyjne, jazda także na benzynie) to gwarantuję Ci że nic nie odczujesz oprócz oszczędności.
poza tym większość z nas nie zrobi tylu km żeby silnik zdążył się rozpaść.
Właśnie.
Lecz prawdę mówiąc, bardzo mała grupa użytkowników aut z lpg wymienia wszystko na czas, zanim pojawią się już problemy z instalacja bądź uszkodzenia silnika spowodowane niedbalstwem.
A znam na tyle dobrze siebie i wiem, że lpg w przypadku mx-a to nie najlepszy pomysł.
Trochę nam się OT zrobiło
Lecz prawdę mówiąc, bardzo mała grupa użytkowników aut z lpg wymienia wszystko na czas, zanim pojawią się już problemy z instalacja bądź uszkodzenia silnika spowodowane niedbalstwem.
A znam na tyle dobrze siebie i wiem, że lpg w przypadku mx-a to nie najlepszy pomysł.
Trochę nam się OT zrobiło
smiga smiga
trochę moje finanse przez to kuleja ale co tam 
Paweł27 napisał(a):ja nie jestem zwornikiem LPG bo to co oszczędzisz włożysz później wsadzisz w remont silnika, jak byś widział co sie dzieje z silnikiem to byś nie zakładał ja to widze bo mam kolegę który robi tylko remonty silnikom od lpg i powiem ci że masakra jest i niema czy dobrze czy jaki rodzaj gazu ale to jest twoja decyzja i twoje auto
Nie zgodzę się... Akurat mam gazownika w rodzinie stąd sporo znanych mi aut śmiga na LPG. I generalnie żadnych problemów, starszy R19 zrobił na gazie dobre 80K, podobnie jak Primerą. Ja swoją kosiarką również już na gazie zrobiłem dobre 5tysięcy (wiem, mało ale instalkę mam od jakichś 2-3 miesięcy
Ja bym tam zapodał LPG i nawet się nie zastanawiał...zanim założysz to powymieniaj kable/świece bo FS jest na to czuły i będziesz zadowolony..
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
Niestety z przykrością muszę zawiadomic, że autko zostało wystawione na sprzedaż
długo bilem sie z myślą zostawić czy sprzedać i niestety wybrałem to drugie rozwiazanie.
Nie wystawiam mx'a na stronie forum gdyż wydaje mi sie że nie jest w tak dobrym stanie aby mógł sie nim zainteresować ktoś z tutaj obecnych. Mogę jedynie dodać że Mazda stoi w serwisie Tablica.pl...
Dopisano 26 paź 2012, 21:30:
Niestety z przykrością muszę zawiadomic, że autko zostało wystawione na sprzedaż
długo bilem sie z myślą zostawić czy sprzedać i niestety wybrałem to drugie rozwiazanie.
Nie wystawiam mx'a na stronie forum gdyż wydaje mi sie że nie jest w tak dobrym stanie aby mógł sie nim zainteresować ktoś z tutaj obecnych. Mogę jedynie dodać że Mazda stoi w serwisie Tablica.pl...
Dopisano 26 paź 2012, 21:30:
Daj link, może ktoś się zdecyduje na reanimacje... 

http://tablica.pl/oferta/mazda-mx-6-cou ... 1CK0P.html
autko nie jest aż w tak złej kondycji żeby potrzebowało reanimacji