Mazda Xedos 6 CA KL '97 CZARNA MENDA!!
tych madź to ja się boje, jak dla mnie za bardzo trąca, to nie astra czy beta... a na pewno nie calyybla 

deejay27 napisał(a):Kolega Sylwo się boi bo wystarczy ze masz kolor ztjuningowanya ja Cię proszę jak masz popsuć (czyt.tuningować) to auto to weź je sprzedaj
nie zrozumieliśmy się za bardzo, chodzi mi trochę i kosmetyczne zmiany, kolor kolorem. W przyszłości będę musiał zmienić i tak.
na forum jest taka zielona, fajna, ładna i wystarczy. Jak pisałem wcześniej to nie astra czy calyyybla, jakaś totalna światówka. Jak większość wie Xedy nie były oferowane w Polsce. Te powyżej jak dla mnie to już agro...

I niech tak zostanie,pamiętaj, że w Xedzie , szybko można przedobrzyc i jeszcze nie spotkałem sie , zeby jakis body kit i inne spojlery , pasowały lepiej , niż oryginalne zderzaki i linia tego auta.Dobrą felgę juz masz,zmień tylko opony na niższe,ewentualnie jakieś niższe spręzyny.A najlepszym tuningiem( ktoś kiedyś powiedział )jest czyste i pachnące auto.Pozdrawiam...

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
deejay27 napisał(a):I niech tak zostanie,pamiętaj, że w Xedzie , szybko można przedobrzyc i jeszcze nie spotkałem sie , zeby jakis body kit i inne spojlery , pasowały lepiej , niż oryginalne zderzaki i linia tego auta.Dobrą felgę juz masz,zmień tylko opony na niższe,ewentualnie jakieś niższe spręzyny.A najlepszym tuningiem( ktoś kiedyś powiedział )jest czyste i pachnące auto.Pozdrawiam...
Na razie mam w planach na następny miesiąc kupić kratki i wmontować w zderzak żeby nic nie przelatywało.
Kółko muszę na zimę kupić. Myślałem nad seryjnymi 15'' od xeda, niestety mam tylko jedną na zapas(reszta wyparowała). Na zimę mam takie stalówki, które tak psują wygląd że aż mi się patrzeć czasem nie chce...

Mev napisał(a):Tak. Kratka w zderzak to obowiązek, bo bez niej auto wygląda z przodu jakby dzwona miało. Wzór Kamei, czarna. Tylko i wyłącznie
O takiej czarnej, może mat myślałem. Ale to dopiero po 26 bo może wypłaty nie styknąć...

DamianSzatan666 napisał(a):dlaczego zaczynasz się bać bo nie rozumiem.
DamianSzatan666 napisał(a):Jest na forum taka zielona, również na allegro za 13k stoi.
Ten kolega od zielonego xedosa lubił przesadzać
a xedosy mają to do siebie, że nie wymagają wielkich zmian w karoserii żeby robić dobre wrażenie.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):DamianSzatan666 napisał(a):dlaczego zaczynasz się bać bo nie rozumiem.DamianSzatan666 napisał(a):Jest na forum taka zielona, również na allegro za 13k stoi.
Ten kolega od zielonego xedosa lubił przesadzać
a xedosy mają to do siebie, że nie wymagają wielkich zmian w karoserii żeby robić dobre wrażenie.
Ja jestem pod wrażeniem że auto były produkowane jakoś od '92 a stylistyka jest na czasy dzisiejsze. W '94 był lifting, jak dla mnie nic się takiego w wyglądzie nie zmieniło. Japończycy nie lubią zmieniać tego co jest dobre
A widziałeś nakładki na progi eunos??

Ktoś niedawno mi oferował za 80pln kpl ale byłem bez miedzi 
trochę szkoda, ale gdyby były z napisem "xedos6" to bym wziął. Chromowane są
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):Ktoś niedawno mi oferował za 80pln kpl ale byłem bez miedzi
ale wiesz że to są japońskie oryginalne...

Tak ale z tego co wiem na rynek europejski też oryginalne były tyle, że z takim logo jak wspomniałem.
Widok "Eunos 500" przy wsiadaniu do auta by mnie wybijał z rytmu
Widok "Eunos 500" przy wsiadaniu do auta by mnie wybijał z rytmu
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
no jakby nie było to nie xedos 

A mam takie pytanko. Kiedy reguluję temperaturę pokrętłem zwiększa lub zmniejsza mi nawiew, a te od regulacji wgl nie reagują po zmianie ich położenia np. z 1 na 3. I nie mogę wyłączyć podczas jazdy, wyłącza się z zapłonem. Proszę o jakąś odpowiedź czy to jest normalne...

Na pewno to nie jest normalne. Może masz coś nie tak z panelem regulacji nawiewów? Nie wiem szczerze, nie będe wprowadzał w błąd, bo na xedach się nie znam.
Widziałe taki kolor na żywo, bądź coś w ten deseń. Jest u mnie niedaleko BMW pomalowane na taki kolor, moim skromnym zdaniem jest to jeden z najbrzydszych kolorów, w ogóle nie przypada mi on do gustu. Co do samego autka, to widać, że zadbane, silnik też fajny, ale ten kolor...
Powodzenia w modzeniu.
Widziałe taki kolor na żywo, bądź coś w ten deseń. Jest u mnie niedaleko BMW pomalowane na taki kolor, moim skromnym zdaniem jest to jeden z najbrzydszych kolorów, w ogóle nie przypada mi on do gustu. Co do samego autka, to widać, że zadbane, silnik też fajny, ale ten kolor...
Powodzenia w modzeniu.
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
kolor to rzecz gustu, mój poprzednik a właściwie jeszcze jego poprzednik malował tak. Mi się ogólnie podoba, każdy ma swoje, lecz i tak jeśli nic się nie wydarzy to zmienię kolor na jakiś bardziej pomysłowy. Niektóre zmiany są dobre... 

Kolor ciekawy, fele też fajne 
Jedyne co bym zrobił to: fele, grill i ramki dookoła szyb na czarno, połysk
oblivion napisał(a):Kolor ciekawy, fele też fajne
Twoja również bardzo fajna. Powiem szczerze że nie brałem takiej pod uwagę... Ale jestem bardzo zadowolony. No felusie w przyszłości zostaną jakoś zmienione. Tylko zastanawiam się czym je pomalować. A co z grillem?? Mi się podoba tak jak jest. Każdy ma swój gust

Z grillem jest taka opcja, że można pomalować same pionowe słupki na czarno, wg mnie fajny efekt to daje 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Najczęstsze słowa na forum o tuningu xedosa to NIE RÓB TEGO.
I jak na razie tylko to się sprawdza.
Xedos jako nieliczny wygląda tylko wtedy lepiej(moim zdaniem) kiedy jeszcze bardziej będzie "zwykły" Tzn pozbędzie się chromu itp.
Nie pomyśl przypadkiem, że są to słowa zazdrości bo by np. nie chcemy czy nie możemy kombinować ze swoimi. Sprawdź stare tematy kolegów Barthek i jarusiek a zobaczysz co jest kwintesencją ewentualnych zmian w xedosie. Więc najlepiej zostać przy poradzie obliviona i cieszyć się "podkreslnoną" serią. Max tuningu Twój xed przeszedł już z kolorem.
Jeśli prosisz o nieszczere odpowiedzi/podpowiedzi to działaj ile dusza zapragnie, spojler mam (mój nie potrzebuje
)
pozdrawiam
I jak na razie tylko to się sprawdza.
Xedos jako nieliczny wygląda tylko wtedy lepiej(moim zdaniem) kiedy jeszcze bardziej będzie "zwykły" Tzn pozbędzie się chromu itp.
Nie pomyśl przypadkiem, że są to słowa zazdrości bo by np. nie chcemy czy nie możemy kombinować ze swoimi. Sprawdź stare tematy kolegów Barthek i jarusiek a zobaczysz co jest kwintesencją ewentualnych zmian w xedosie. Więc najlepiej zostać przy poradzie obliviona i cieszyć się "podkreslnoną" serią. Max tuningu Twój xed przeszedł już z kolorem.
Jeśli prosisz o nieszczere odpowiedzi/podpowiedzi to działaj ile dusza zapragnie, spojler mam (mój nie potrzebuje
pozdrawiam